• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie Filmovi (2024)

Status
Not open for further replies.
Sta ces gledati, si se skontao? Ja bih na Seme svete smokve i Pokrov. Taman jedan koji mega obecava i jedan koji ne bas :)

Novi Almodovar definitivno. I Grand Tour ako se poklopi da taj dan da nema nečeg drugog negde. Kronenberga odavno ne želim da gledam na velikom platnu, jer deluje kao jalova verzija sebe.

Jep, skoro sam zaspao za vreme Crimes of the Future (iako Lea), al sam sucker za opsesije iz early adult doba, sta cu.

Svi su razvodnjeni, ima tu načinjanja zanimljivih ideja, ali više deluje kao neka sveska kopusara nego li bilo šta koherentno. Valjda će uskoro da objave još filmova, jer za sada im to ide kilavo.

The Wild Robot: sjajne tehnikalije i "onako" film. Sve dok je Piksar u kreativnom ćorsokaku meni ovakvi filmovi mogu da prođu po princupu "kad nema mlade babu u svatove vode". Opet imamo bezobraznu propagandu kako treba prihvatiti različitost i kako i u najhladijoj zimi i vuk sa ovcom legne da se zgreje. Fina zabava za porodicu, nežnije duše bi mogle da pripreme i par maramica, čisto da se nađu pri ruci ako negde pred kraj krene koja suzica pomešana sa slinicom :)

Joker 2: za koga se uopšte prave ovakvi filmovi? Čemu zadiranje u beskrajni čemer i jad jednog stripskog junaka (odnosno u ovom slučaju stripskog negativca)? Film dobro izgleda, ima dosta lepih kadrova, igre boja i svetlosti, koreografije... "metod" gluma Hoakima Finiksa je kao i prvom delu, iako je počela da me nervira... Ali čemu sve ovo i koja je poenta priče? Možda da su svi ljudi zli i da su svojim postupcima napravili "genija" zla kakav je Džoker?

U moru nastavaka koji se šlepuju na staru slavu, donekle je lepo videti da Tim Burton i dalje ima volje da pokaže da i dalje ima inspiracije da radi. Iako je scenario nedopečen, više bi prijao kakvoj kratkoj formi serije koje se sada guraju i prave. Ne sija poput originala, ali je lepo videti buđenje autora i što su ipak uspeli neke fore i fazone da isporuče iako sam mislio da će sve biti ko od mrtvog puvala. Treći Bitlđus treba da se zove Bitlđusova dinastija, realno.

Beetlejuice Beetlejuice (2024) Letterboxd 2.5 zvezdice

Jel gledao neko Gladiator 2?

Rekao sam i ranije, reci cu opet - Ridli Skot je postao uzasan reziser. Kacio je neko ovde onaj table podcast sa drugim reziserima, kada otvoreno prica kako on to brzinski radi bez razmisljanja previse, samo ide i radi. I to se bogami vidi u svim njegovim filmovima u poslednje vreme. U sustini kada vidim njegovo ime pored filma, nemam nikakva ocekivanja. Tako i sa ovim. Ali bih voleo kada bi neko odavde pogledao, cisto da cujem sta mislite.

Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom