• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie Filmovi (2022)

Status
Not open for further replies.
Generalno mi se ne svidja film, 7/10. :unsure:

Mnogo si ti blag sa davanjem ocena, sta ti je po tvojem nahodjenju bas najgori film koji si pogledao i sta si mu nadenuo?
Dok sam pisao znao sam da ce to neko da napise :D
Realno film mi jeste realno za 6-cu, ali sam bio meka srca, jer onu bitnu stvar koju je uradio dobro, je uradio stvarno dobro.
Krivo mi je najvise sto su ga previse produzili i time nacinili dosadnim, ima dosadnih sekvenca kolko volis... meni ne smeta kad je drama i kad nema desavanja, ali kad odrade da je i tako zanimljivo, ovde to nije slucaj. Takodje umeju malo da predju preko granice sprdacine, satire, sto ubija verodostojnost onoga sto su pokusali kroz film da igrade... i gluma je bas losa u nekim momentima, onaj vestaci overreact.
Sa druge strane, zna jako dobro da ubode komediju, onako bas iskreno da se nasmejes, sto je retkost kod mene... tako da je ceo film takav neki rollercoaster odusevljenja i razocarenja, tako da je takav i moj review, deluje ko da mi se film svideo, a ustvari me je razocarao, a istina je negde izmedju :D

Sto se tice tvog pitanja, obzirom da retko palim filmove, ne mogu sad da se setim, ali umem da napljujem bas lose filmove, najvise volim da napljujem lose filmove, koji iz nekog razloga imaju kultni status i ljudi im generalno daju dobre ocene, kao recimo ono sranje od Colverfield-a...

ocene od 1 do 5 idu ako ti se ne svidja film, od 6 do 10 ako ti se svidja. 6 je isto dobar film. 7, a ne svidja ti se je protivrecno.

Hehe, pa ne slažem se baš sa tom metražom, ali neka bude onda 6/10 i da mi je ok film, da su skratili za sat vremena, bilo bi mi 8/10, a Cloverfield mi je 3/10.

Dok sam pisao znao sam da ce to neko da napise :D
Realno film mi jeste realno za 6-cu, ali sam bio meka srca, jer onu bitnu stvar koju je uradio dobro, je uradio stvarno dobro.
Krivo mi je najvise sto su ga previse produzili i time nacinili dosadnim, ima dosadnih sekvenca kolko volis... meni ne smeta kad je drama i kad nema desavanja, ali kad odrade da je i tako zanimljivo, ovde to nije slucaj. Takodje umeju malo da predju preko granice sprdacine, satire, sto ubija verodostojnost onoga sto su pokusali kroz film da igrade... i gluma je bas losa u nekim momentima, onaj vestaci overreact.
Sa druge strane, zna jako dobro da ubode komediju, onako bas iskreno da se nasmejes, sto je retkost kod mene... tako da je ceo film takav neki rollercoaster odusevljenja i razocarenja, tako da je takav i moj review, deluje ko da mi se film svideo, a ustvari me je razocarao, a istina je negde izmedju :D

Sto se tice tvog pitanja, obzirom da retko palim filmove, ne mogu sad da se setim, ali umem da napljujem bas lose filmove, najvise volim da napljujem lose filmove, koji iz nekog razloga imaju kultni status i ljudi im generalno daju dobre ocene, kao recimo ono sranje od Colverfield-a...
uh huh.jpg

Da, ali kao sto Drablj spomenu, zato postoje te lestvice da podele da li sadrzaj ide u kategoriju ide loseg, gledljivog/prosecnog ili u nesto sto se javlja retko, a to je odlicnost. Ne bi trebalo koristit recenicu ne svidja mi se/ne dopada mi se i onda deliti sakom i kapom, kontraproduktivno je.

Ok, barem znam da nesto ima slabu ocenu, zabrinuo sam se da ne postoji nize od 7, ako je situacija kao sa DLU.

Nekim cudom Uncharted je krenuo relativno OK u bioskopima.

Nisam znao da je 7 dobra ocena, 7 je meni između mediocre i dobrog.
Verovatno si se zbunio jer na osnovu mog opisa deluje da mi je sranje film, iako mi je ok, ali više naglašavam te negativne stvari, pa tako deluje.

Uglavnom dajem 7-9, ponekad 10. Sve sto je objektivno ispod 7, mora da pruzi kvalitetnu zabavu i neki veoma uvrnut humor ili prelazak u neku zonu koja je nepoznata teritorija ili je veoma odbojno da bi bilo i malo prihvaceno ili obiluje nasiljem. Mozda bih nekim filmovima koje sam gledao ranije, danas dao 5 i 6.

Nisam voleo situacije kada sam morao da prihvatim sesticu na fakultetu.😅

Pogledao novi Scream. Gotivim ovu fransizu, kad god mi je trebao neki laganica i dovoljno zanimljiv film, nije razocarao. Tako je i sa ovim delom. Ako su vam okej prethodni filmovi, ni sa ovim nece biti greske. Pokusali su malo svezine da unesu gde su mogli, ali uglavnom je i dalje ono sto se ocekuje od ovog filma.
Jedina velika mana su dve totalno debilne scene koje su bez veze pokvarile ukupan utisak.
Jebeno ubistvo usred dana i to na mestu gde svako moze da te vidi, a policija izgleda ide lagano peske i pored toga sto joj je javljeno odavno da dodje na to mesto.
Druga scena je frka u bolnici koja je bez igde ikoga, plus kako se odigrala situacija na samom kraju tog dela.
Yeah, I burnt her ass to a crisp.

Uz malu gurku - 7/10

p.s. Neve je i dalje 🔥

Texas Massacre (2022) 1/10 ocena, samo zbog bus scene XD
Ona Sarah Yarkin ima facu koju samo pesnicom u glavu treba, neverovatno iritantna i odvratna likusa..

Za ljubitelje lika i dela gospodina Vilisa, pojavio se na netu prvi od verovatno 11 filmova sa njim u ovoj godini - Gasoline Alley.

Licorice Pizza

Ono sto je za Tarantina Once Upon a Time in Hollywood, to je za Andersona Pica od sladica. Mozda je najbolje objasnjenje filma dao neko ko je napisao da je ovo vajb od filma. Ima slicnosti sa Tarantinovim Once Upon.....neki su se tad zalili da nema neke radnje i da su neke stvari random........e pa ovaj film je, utisak mi je, jos vise takav.

Prica se svodi na to da se klinac od 15 godina zaljubljuje u devojku od 25 (verovatno 28) godina i onda pratimo njih dvoje kako.........prolaze kroz razne situacije.

Mislim da se onima kojima je OUATH bio bez veze ili meh, ni Licorice Pizza nece dopasti (mada vidjam i da se onima koji gotive Tarantinov film, ovaj nije dopao). Meni se licno svidelo, ne koliko OUATH, nesto mi falilo, ali jesam uzivao tokom celog filma, mozda mi je samo jedan deo bio visak. Planiram da ponovo pogledam, da vidim da l' bi mi na drugo gledanje mozda bolje legao.
Atmosfera je lepa, soundtrack ocekivano dobar, njih dvoje su totalno simpaticni. Opet, najbolji opis je - vajb od filma.
Totalno je drugaciji od svega na sta ste navikli od PTA.

8/10

p.s. beleska za mene - sledeci put sesti u neki 10. red u Cineplexxu, ovaj put je platno bilo preblizu.

Last edited:
Mislim da ga nece biti, nisam 100% siguran, ali mislim da je samo u okviru FEST-a.
Ako ga ne bude bilo u bioskopima, imas vec dobar snimak da skines.

Bas me zanima da li ce ti se svideti ili ces biti u ovoj grupi sto gotive Tarantinov, a ovaj im nije nesto.

Phantom Thread mi je ostavio sjajan utisak. Hermeticna ljubavna prica o dve lose osobe, a to se retko vidja. Da ne pricam o tome da me je kupio sa prikazom sveta mode i glamura. Poslednji Tarantino je bio odlican, gledao sam ga dva puta u bioskopu i na drugo gledanje je bio jos bolji film, praznija sala i manje ustajanja i dobacivanja kako je dosadno i nema radnje. A nje ima na pretek, pride dobija se istorijat Holivuda koji je nestao, a i bajkovit je. Tacno se vidi da kada i Tarantina ne bude, nece vise biti Holivudskih rezisera koji bude interesovanje kod ljudi da odu i pogledaju film, cak iako ga ne vole. Po tome je PTA slican, sa time sto mislim da je on odavno presao sve okvire omaza, a vise suri u toj svojoj period piece eri. Mada ne bi bilo lose da se obojica vrate u neku sadasnjost.

Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom