• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS4 XONE PC Elden Ring

Yup, ima mali exploit da možeš na konju da koristiš oružje za koje nemaš dovoljno snage da držiš samo u jednoj ruci ako pre jahanja prebaciš u 2 hand mod. Ali onda ne smeš da ga menjaš, jer ako vratiš, pojavi se crveni x da neće biti efikasno.

Inače, Stormveil je tako dobro dizajniran, a skok je otvorio toliko novih mogućnosti da se naprave tajne putanje i prečice. Ima i dalje onih momenata kao u DS1 da otvoriš prečicu i onda se diviš kako su to povezali, ali ima i onih gde si imao prečicu od samog početka, ali ti nije palo na pamet da to možeš da uradiš.

Danas sam uspeo da odvojim par sati igre.
Samo sam lutao, istraživao, pitao se kuda dalje i kako da zaobiđem sve one krupnije akrepe da me ne spljeskaju u dva šamara.
Dobio sam konjića, "djevu", nabudžio par nivoa, nabavio mapu prve oblasti, učio nove mehanike... U početku me nervirale poruke drugih igrača sa njihovim Souls "humorom" ali vremenom postaju korisne.
Igram na "četvorci", nije baš idealno iskustvo ali ništa lošije od, recimo, Dark Souls 3 koji je isto imao svoje bubice koje ni pečevi nisu ispeglali. Očekivano sve, čudo da uopšte radi na konzoli koju sam kupio pre (eh!) sedam godina tačno za premijeru Bloodborne-a.

Sinotj su pali:

- Leonine Misbegotten
- Ancient Hero of Zamor

Leonine sam bukvalno ponizhavao, isekao sam ga pre no shto je stigao ishta da uradi. Zamor me malko umorio, ali uspeo sam u prvom pokushaju da ga isechem.

Mislim da sam zavrshio sa istrazhivanjem juga. Uveren sam da ima josh mnogo toga da se pronadje, ali sam odluchio da se vratim u zamak. Ovim tempom tju zavrshiti igru negde u junu/julu. Zhalim sve novinare koji su bili primorani da zavrshe igru za odredjeno vreme. Elden Ring nikako ne bih mogao da zhurim, jednostavno mi je prezabavno igrati svojim tempom i igrati igru onako kako meni odgovara.

The question of how hard games should be is closely tied to the question of whom games are for. Some argue that they should be accessible: gently guided experiences that adapt to different skills, interests, and physical capabilities. Others say that they should operate on their own terms. In this model, difficulty is the creator's prerogative; not every game has to be for everyone.

Miyazaki's work is often invoked by the latter camp, as it suggests that challenge, not escapism or uplift, is the medium's crucial quality. "It's an interesting question," Miyazaki told me. "We are always looking to improve, but, in our games specifically, hardship is what gives meaning to the experience. So it's not something we're willing to abandon at the moment. It's our identity."

Danas sam bio produktivniji nego juche. Sinotj sam kasno pocheo i bio sam premoren, pa sam odluchio da igram danas hladne glave.
Uspeo sam da raznesem:
- Lesser Ulcerated Tree Spirit
- Lion Guardian
- Godrick the Grafted

Godrick mi je daleko lakshi od Margit bio. Pao je iz tretjeg pokushaja. Zamak Stormveil je odlichno mesto, pravi Dark Souls. Pun tajni, sakrivenih prolaza, stranputica i neprijatelja. Uveren sam da ga nisam celog istrazhio, iako sam proveo sate u njemu. Ponavljam se, ali ja ne znam za igru sa boljim open world. Do sada bi mi svaka druga open world igra dosadila i hitao bih ka poslednjem bossu, a ovde sam nakon 30+ sati tek zavrshio sa pochetnom zonom. Ne pamtim kada sam poslednji put pokushavao da ubedim sebe da ostanem duzhe budan kako bih igrao neku igru, a ova igra me jako mami da radim to, sretja pa razum nadvlada tvrd nispe.

Random screenshots:

I AM THE LORD OF ALL THAT IS GOLDEN!

20220302215310_1.jpg

20220302224953_1.jpg

20220302225403_1.jpg

20220302221315_1.jpg

20220302184337_1.jpg

Sto je problem sto je Age resricted?

Ne mozhe se gledati dok se ne ulogujesh na YT.

(ne zamerite sto tek sada postavljam ovo, ostalo bookmarkovano i sada naisao dok sam brisao neke druge bookmarkove xD)

I dalje lutam mapom. Mislim da sam danas sredio prvog pravog bosa tamo na kraju Poluotoka Plača. Dobar fajt, sredio sam ga posle par pokušaja.
Skontao sam da mi je od "kompanjona" trenutno najbolja meduza. Ne mogu je lako dohvatiti jer lebdi a i baca otrov.

Meduza moze dosta da tankuje, a zna da iznenadi sa tim njenim Rot ranged potezom.

Ja se drzim vukova, a for the lulz sam levelup-ovao i one multi-arm archere. :D

Ja bas lagano igram, nemam vremena za vise.
Pikam dual wield scimitare sa blood ash. Pravi tonu dmg-a, ali se bas mora biti agresivan, pa samim tim je dosta zeznuto. Ubio sam Margit i Godricka od story bossova za sad. Ubio sentinela i jos po kojeg manjeg bossa.
Otkrio sam dobar deo mape, sta znam, drzi me igra za sad u malim dozama. Nemam onaj vajb koji sam imao od Demons Soulsa.
Ocekivao sam od ovoga da ce me voziti isto ako ne i bolje, ali za sad je samo ok. Dosta bolje radi od poslednjeg patcha, pa nemam stuttere, to mi je pobosljalo utisak :D

Mnogo mi je čudno što mi je prva asocijacija na igru Breath of the Wild. Vrv jer sam i tamo zevzečio satima ni oko čega spec, šetao se, gledao i pričao sebi priču o tom liku koga vadam levo desno. Igru igram tako da ne propuštam ništa, svaki ćošak mape moram da overim i već vidim da ću je do jeseniti guliti ovim tempom. Na svu sreću na nije intenzivna pričom i NPCevima pa nema toliko šta da se zaboravi i pogubi.
Igram sa prisonerom, koji je u mojoj glavi bard bez gitare :) Al kad sam video halberdu što dropuje konjanik pored crkve (koji mi je do sad najteži fajt) sam pomislio da bih voleo da sam krme koje može da je podigne. Takođe mi se čini da je pitomija igra od Bloodborne-a (nisam igrao Soulse) vrv zbog sveta koji je stvarno lep i potpuno suprotan onoj teskobi iz BBa, životinjice, vetar, kopneni oktopodi i šume, milina. Možda i laganija za psihu jer ne moraš da si S&M oko boseva, samo se okreneš, odeš pa dođeš ponovo nekom prilikom.

Pitanje: na lokacijama su oni kameni crvići od sfera, tamo su takođe bosevi? Nisam probao, tripujem se da nije neki teleport za dalje a ne ide mi se nikud :)

Trenutno sam na 100 sati temeljnog čišćenja mape, kraj se ne nazire :D

Sinoć sam imao najinteresantniju avanturu do sad. Spoileri naravno.

Jedan od NPC-jeva u hub-u mi je rekao da ga oslobodim iz zatvora koji je ispod prestonice (da bi mogao da me ubije i oskrnavi!), tako da sam tražio put kako da uđem u kanalizaciju. Konačno sam našao ulaz i to se pretvorilo u višesatno lutanje kroz svakakve prolaze i cevi, borba sa protivnicima gde je svaki gadniji od prethodnog (jebeni jastozi), dok ga na kraju nisam našao i započeo quest sa njim.

KjsGct3.png

Onda se ispostavilo da se na dnu te kanalizacije nalazi dungeon u stilu ostalih u open worldu, ali je twist da su to u stvari majstorski dizajnirana dva spojena gotovo identična dungeona. Možete da zamislite moju konfuziju kada sam prolazio kroz prostorije koje sam prethodno navodno očistio, a odjednom me odnekud napada protivnik kojeg sam mislio da sam već ubio. Još su dodatno začinili situaciju jer u jednoj prostoriji stoji leš protivnika kojeg sam već ubio u identičnoj prostoriji, a iznad leša je isti takav protivnik. Čak postoje i dve boss arene.

1NHdpRN.png

To nije kraj, jer sam u lavirintu cevi naišao na još jedan prolaz koji me je odveo do lifta koji me je odveo još dublje. A na dnu opasan boss koji baca area of effect vatru koja uz to nabija bleed efekat. Izgleda da je čak i vrlo bitan po pitanju lore-a, jer liči na Margita.

Inače, ova katana sabija. Ima odličan skill za crowd control, ne znam šta bih bez toga radio u mnogim gank situacijama.

Da, dobio sam tu katanu, i koliko se secam, ima int requirement, a ja nisam caster, tako da je samo imam u inventaru,

Furam double uchigitana jos uvek, power stancing za sada. A ovog bosa prvi put vidim...bas su ga skrili.

Mnogo mi je čudno što mi je prva asocijacija na igru Breath of the Wild....
Meni ovo nije iznenađenje jer se Dark Souls nekad poredi sa Zeldom. Zelda serijal je zapravom dijelom inspirisao kreatore Soulsbourne igara.

Back
Top Bottom