• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS4 XONE PC Elden Ring

Juche su se radile pripreme za DLC. Na NG2 sam, ali nisam daleko dogurao, ochistio sam samo prvu zonu i doshao do akademije. Juche sam odradio deo sa Radahnom, doshao do Mohga i...
fdghfgh.png
Nisam mogao vishe, odraditju danas. Taman da sutra uletim u ekspanziju.

Igrao sam danas. Prvi Legend ubiven, takodje sam ochistio i Belurat Gaol.
Za sada sam primetio da mi nije preterano teshka igra, ako ne srljam, plus sam lvl 195. DLC deluje ogromno, proveo sam nekih 4-5 sati u njemu i osetjam se kao imam josh mnogo ispred sebe. Neprijatelji skidaju poprilichno healtha, a umeju biti agresivni sa napadima koji ih guraju u napred.
Nisam se mnogo patio sa prvim Legend, iako mislim da borba nije laka.
DLC izgleda odlichno, ali to sam i ochekivao. Uzhivanje je istrazhivati novu mapu.

Ne znam shta da pishem a da ne deluje kao balavljenje nad igrom. Shadow of the Erdtree da se uzima kao primer kako se pravi DLC. Za sada mi se chini da je problem sa previshe slichnih manjih tamnica i katakombi reshen. Nisam ih mnogo otkrio, ali za sada nemam osetjaj ponavljanja kao iz osnovne igre.
Bossovi su haos, barem oni koje sam do sada ubio. Ona Renala... Relana? je zver, ali na kraju je ubivena. Osvetio sam se i vitezu sa pochetka koji me je ispresavijao, a pao je i veliki nilski konj. Dobra je bila borba protiv NPC-ja sa Kung Lao sheshirom.

Chini mi se da su svi agresivniji u dlc i udaraju jache, a neke od magija mi deluju kao chista prevara kad krenu da mi kidaju health. Nastavljam dalje danas. Davno sam igrao igru koju jedva chekam da igram, ovaj DLC je to.

Narodni heroj se vratio :D
Ako vam smetaju spoileri i niste još prošli taj dio, na videu je no-hit borba s Messmerom.

Last edited by a moderator:
Evo moje recenzije, spoiler free ovog DLC-ja.

Jebem ti ženo majku....Shadow of the Erdtree.

Glavnoj igri sam najviše zamerao što je isuviše bila fokusirana na veličinu sveta i mape. A čime da je popunimo?
Pa daj da načičkamo protivnike bez smisla, poison type, pa daj malo vatre ba pa malo frost. Bossevi? Može, turi tu dva, daj sad opet onog iz one regije. U igrama gde je lore jako bitan, i raspored protivnika je uvek bio bitan. A zašto je to baš to tu? Mora da ima neku pozadinu. Neki regioni izgledali bukvalno sklepani samo na brzinu do datuma izlaska igre. Nisam bio ni ljubitelj dzajna nekih bosseva, kojima sekvenca napada bukvalnooo ne prestaje. Evo ti ga summon kao rešenje. Jeste, ljudi su provalili kako sve to da reše, ali nema svako toliko slobodnog vremena.

Ovaj DLC, ima nekoliko old school DS bosseva, gde se jasno vidi kada je "red na tebe da ga urokaš". Milina je bila učiti poteze bosseva i šta rade. Neki su totalno ludi i manični, onda je i kamera malo problem.
Ogromna je mapa. Imao sam preko 50 sati u igri, lutao sam dosta i odbijao sam da gledam online.
Do nekih lokacija je baš zajebano doći i nije baš očigledno.
Priča je dobra. Svet je uradjen baš dobro. Masa novih oružja/magija. Jako zanimljivi novi protivnici kojih ima u razumnom broju, skoro da nema ponavljanja i sve ima smisla u smislu priče. Scale-ovanje težine DLC-ja urađeno besprekorno. Nikad nisam osetio da je teži ili lakši od bazične igre. Meni za nijansu lakši. Dodali su svašta što su ljudi želeli i ispravili dosta toga.

Ono što bih izdvojio je vertikalnost. Oh boy. Mapa ne samo da je nerealno velika za DLC, nego su stavili neke regione da budu baš visoki. Letiš bolan do njih. Imaš osećaj kao da imaš i podzemlje.
Istraživanje mi je bilo kao u TOTK, osim što ovde dobiješ i vrednu nagradu za iscim i kad nešto zajebano provališ, a ne govno na lastišu ko u Zeldi.
Po prvi put sam obratio pažnju na simfonijsku muziku još od DS1 ili od Bloodborne-a. Toliko je dobra.
Ima jedan deo koji me podseća na Majulu iz DS2.

Japanci odradili DLC veličine i kvaliteta kakav mnogi ni celu igru ne mogu.
Ovaj DLC je meni bio bolji nego CP Phantom Liberty, mada su obe kuće pokazale kako se to radi.
A kada je o Soft dlcjevima reč, ovaj mi preuzima primat od The Old Hunters.

Zamerka na tehnički aspekt i fps drops i stutters. Jeste da ja imam RX6600, ali brate. Glavna igra mi je radila do jaja. Ovde čim krene neko ludilo, tugaaa. A grafa na 70%. I ljudi sa mnogo jačim grafama se žale.
Ovaj šugavi engine mora da ide u penziju. Plus input lag bude ogroman tad. Pizdeo sam u nekoliko navrata.

Ocena 9.5/10 (šugavi engine iz fazon PS3 vremena)

Last edited:
Odigrao i ja do kraja, prilicno je dobar dlc, za nijansu slabiji od base igre.
Poslednji boss je odlican i vizuelno i mehanicki.

Da se zapljunem konačno.
Prešao sam vanilu ovih dana posle nekih 110 sati. Save scummovao sam krajeve, ali mi je promakao samo frenzied flame, jer sam ispao idiot :D
ubo sam se mikelinom iglicom prematurno 😂
Zbog toga nisam uspeo da kompletiram achievmente, ostaje za neki sledeći prelazak...

Nemam mnogo da dodam na reči hvale, igra je premazana krekom i koliko god da te abusuje nekim svojim manama i glupavim rešenjima, i dalje joj se vraćaš željan da ubiješ još jednog bossa i da nađeš još jedan mač.

Pored toga što su mi braća @s_hyperion i @fluffy (i @Yuka Sakazaki ) ukazivali na lore igre tokom streama na discordu, sada sam uzeo redom da gledam i yt enciklopediju. Ima dosta stvari koje sam ukačio i lepo dođe da se ovako obogati iskustvo.

Svaka čast From majmunima, vidimo se u nekoj sledećoj iteraciji...

Back
Top Bottom