• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Digital Foundry, NX Gamer i ostali brojaci piksela

Secret Level broji pixele za vas veceras :

Elem odlucio sam da testiram Amd-ov FSR tech, nazalost zbog premalog broja igara koje imaju FSR support na launchu morao sam izabrati ubogog
Terminatora.

Rezolucija u kojoj sam testirao je 4K UW (3840x1600) Epic setting, blur off, FSR Ultra Quality mod. (ostale fsr modove necu ni prikazivati posto su blago receno uzasni).

3840x1600,EPIC setting, FSR OFF. - GTX 1070 (38FPS)
FSR_OFF.png

3840x1600, EPIC setting, FSR Ultra Quality mode. - GTX 1070 (54-55FPS)
FSR_ON.png

3840x1600, EPIC setting, FSR OFF. - GTX 1070 (45fps)
FSR_OFF_1.png

3840x1600, EPIC setting, FSR Ultra Quality mode. - GTX 1070 (66-67FPS)
FSR_ON_2.png

Testirao sam malo i gameplay sa upaljenim FSR-om i nisam primetio nikakve anomalije/artefakte prilikom napucavanja. Terminator : Ressistance nije mozda najbolja igra za test posto sama po sebi izgleda kao jebena anomalija ali iskreno sam zadovoljan kako izgleda FSR Ultra Quality mod sa obzirom da nisam primetio nista nenormalno ili zamuceno.

Definitvno cu testirati u Resident Evil Village-u kada izadje FSR update patch.
Mislim da bi najbolji test bio kada bi mi bila dostupna neka bas fast paced igra, verovatno bi tu prilikom gameplaya mogao da uocim neke mutljavine/anomalije na ekranu. Sto se tice ovoga veceras iskreno sam zadovoljan.

(Mozda cu nocas ili sutra da snimim raw gameplay i da bacim upload na SL YT kanal).

Jedna bitna prednost DLSS-a je sto se ceo proces desava ranije u procesu renderovanja frejma, i engine salje DLSS-u teksture od target rezolucije. Znaci cak i prilikom 1080p>4K konverzije preko DLSS-a, engine ce koristiti 4K teksture.

FSR je mnogo kasnije u procesu renderovanja, posle zavrsetka rada na frejmu a pre post-procesinga i UI-a. Koristi teksture od bazne rezolucije, tako da nikada igrac sa 4K monitorom nece dobiti 4K teksture koji god preset odabrao. Ako igra nema HQ texture [kao Terminator], onda se taj pad kvaliteta rezolucije ne oseti.

Jedna bitna prednost DLSS-a je sto se ceo proces desava ranije u procesu renderovanja frejma, i engine salje DLSS-u teksture od target rezolucije. Znaci cak i prilikom 1080p>4K konverzije preko DLSS-a, engine ce koristiti 4K teksture.

FSR je mnogo kasnije u procesu renderovanja, posle zavrsetka rada na frejmu a pre post-procesinga i UI-a. Koristi teksture od bazne rezolucije, tako da nikada igrac sa 4K monitorom nece dobiti 4K teksture koji god preset odabrao. Ako igra nema HQ texture [kao Terminator], onda se taj pad kvaliteta rezolucije ne oseti.
Znam ali i dalje moze da odradi koliko toliko ok posao u nekim igrama koje nemaju DLSS support. Pogotovo u igrama sa ubogim teksturama po defaultu kao sto je Terminator npr.

Bas me zanima kako ce neka fast paced igra izgledati sa FSR-om na Ultra settingu. Neverovatno mi je da jebeni AMD ratari nisu uspeli da izboksuju jednu krstenu igru za launch FSR-a.

Elem i ovo moze biti zanimljivo but we will see...

Nema potrebe,mi smo imali sve tri regije da biramo '96 ili kada je vec stigao PS kod nas. :D

Ja sam igrao isto tako nešto : RE1, Tomb Riader, Pandemonium, Jet Rider (pal Jet Moto), i ona Extreme Sports. Zadnje dve najviše kad igram ispod sat...

Meni je generalno većina 2d postala bzvz posle DKC igara i Killer Instincta (koji su isto bili 2d al šta dete zna). Jedino sam Comix Zone i Crva Dzima tolerisao tako da sam jedva dočekao PSX i N64

Ja sam ga kupio krajem '96 sa 3 igre(Tekken1,Impact Racing i Actua Soccer),kostao je jako mnogo,pola familije skupljalo marke da se kupi Playstation. Posle Megadrajva bas se bilo tesko navici na tu rudumentalnu poligonalnu 3d grafiku,pogotovo orijentacija u prostoru je bila zeznuta.Na pocetku sam ga najvise koristio da pustam muzicke diskove ustvari.

Kakvi su utisci? Nemam kad od GOW-a da probam...

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока
Preleteo sam preko utisaka, uglavnom kazu da je ''ok'' i ''zabavna''. Probacu mozda kad nadjem vremena deluje cool.

Back
Top Bottom