• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Digital Foundry, NX Gamer i ostali brojaci piksela

Bogami, prvo DLSS, a sad ovo, godina je pocela jako, najbolje su ove nadogradnje gde ne moras nista para da ulozis, vec dobijas poboljsanja za hardver koji vec imas 💪

Bogami, prvo DLSS, a sad ovo, godina je pocela jako, najbolje su ove nadogradnje gde ne moras nista para da ulozis, vec dobijas poboljsanja za hardver koji vec imas 💪

Pa GSync Pulsar ide na posebne monitore, nije da ne moras nista da ulozis ako oces Pulsar

Da, istina, mislio sam da mogu na sve gsync monitore/tv, ali mora na nove, koji izlaze od ove godine i to su za pocetak uglavnom samo 27" i 1440p

Znaci ovo je tipa, 250fps na pulsaru je ko 1000fps na monitoru bez pulsar tehnologije 😮
Konacno dostizu CRT kvalitet.
Min fps potreban je bio 75fps da bi Pulsar radio, ali su to spustili na 48...
Bedak je sto radi samo sa LCD-ovima, tako da ova tehnologija (trenutno/zauvek) ne radi na OLED-ima...
Takodje ne radi sjajno sa HDR-om...
Bogme, dosta falinki kad se sve pogleda...

Last edited:
who's momma's lil angy boy?
Nikada neće biti kao CRT. Fosfor koji se koristio u monitorima ima vrlo specifičan efekat na sliku jer sjaji i stoga utiče na okolne piksele, polako bledi u tim milisekundama do osvežavanja a opet se promeni u trenutku i to daje jedinstvenu fluidnost. Naravno mane tehnologija daleko nadmašuju tu jednu relativno sitnu prednost ali ona i dalje stoji.

Detalji za nostalgicare, imamo danas 1ms 240Hz Olede i nema potrebe se vracati pola veka u proslost

Za one koji bas hoce bolji motion clarity na OLEDima, postoji i onaj shader od Blur Busters-a koji simulira kako je CRT prikazivao sliku.

Ogranicenje je da igra mora raditi u locked 60fps, a refresh monitora mora biti multiple of that [120/180/240/320/480]. Sto veci refresh, to vise segmenata za svaki frejm.

crt-simulation-animated.gif

^ jedan frejm na 240hz panelu

I pored ovoga, OLED ima doliko prednosti da eto jedino sada sa Pulsar-om vredi razmisliti o prelasku nazad na LCD [samo ako je korisnik voljan da prihvati losiji izgled slike]. Retko ko ce se na to odluciti, ali fino je da postoji ta opcija.

Ne deluje ni najmanje nalik CRTu ovako usporeno ali probaću.

I nije samo "motion clarity" nego pretapanje frejmova bez senke.

Ne deluje ni najmanje nalik CRTu ovako usporeno ali probaću.

I nije samo "motion clarity" nego pretapanje frejmova bez senke.
John sa DF-a je uradio opis ovog plugina, ja ga na nisam isprobao. Na 120hz bi imao samo 2 segmenta po jednom 60fps frejmu.

Ja sam probao, radi sjajno, ali fali frejmova i imao je neki bug sa svetlinom.
Nisam se puno cimao da popravim, verujem da sa 360hz izgleda brutalno.

Nikada neće biti kao CRT. Fosfor koji se koristio u monitorima ima vrlo specifičan efekat na sliku jer sjaji i stoga utiče na okolne piksele, polako bledi u tim milisekundama do osvežavanja a opet se promeni u trenutku i to daje jedinstvenu fluidnost. Naravno mane tehnologija daleko nadmašuju tu jednu relativno sitnu prednost ali ona i dalje stoji.
Zaboravio si da crt može da podrži bilo koju rezoluciju za razliku od flat panela sto je jako bitno bez obzira sto je maximalna rezolucija ekrana mislim bila 720x480 tako nešto..

Back
Top Bottom