• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Digital Foundry, NX Gamer i ostali brojaci piksela

Kakva steta sto serijal nije nastavljen, dvojka je kidala, kidala...

Dvojka je meni bila samo unapređenje prvog dela koji je imao jači wow faktor kada se igrao. Skoro sve misije i dalje znam napamet da pređem u amaterskom speedrun fazonu

Definitivno je CPU bottleneck i dalje kao i u prethodnoj generaciji :/ Iako je ovaj mnogo bolji nego ono laptop smece i dalje je poprilicno slab, pa ce 60fps sve cesce da bude misaona imenica. Al ce opet svakako za konzole da se iscimaju da izvuku max, dok za PC ce i dalje biti brute force. Pa ce neko sa r5 3600 i 2070 da dobije upola performansi :D

Last edited:
Ovde se i vidi da je GDDR6 bottleneck zbog latency-a, ali na konzoli ima vise dodatnih faktora a i developeri od starta racunaju na taj veci latency. Manje core-ova je dostupno developerima, klokovi su nizi, vecinu bandwith-a do RAM-a uzme GPU, i sama toplota i rad GPU-a mogu da uticu na rad CPU-a koji je na istom chipu.

Snimak je fino prikazao napredak koji sa sobom donosi Zen4, dok stigne nova generacija za 4-5 godina Zen2 ce biti bas dosta nadmasen. Postoji maaala sansa da ce PS5 Pro da predje na noviju CPU arhitekturu, posto ako zaista hoce da se bolje posvete RT efektima morace da pojacaju CPU. Najbolje bi bilo preko Zen4, ali najlakse je da ostanu na Zen2 i dignu klokove malo.

Situacija sa latencijom može biti samo gora ako u budućnosti ne budu koristili monolithic dizajn...

To sam i ja predlagao na Discordu. Sto se mene tiče, nikada se ne bi sami setili.

Ja se secam da nisam verovao ocima koliko je znalo CGI da izgleda, truly impressive shit :D

A mesec dana kasnije je izasao Bloodborne, od koga FROM Software do danas skoro uopste nije puno napredovao sto se tehnickih resenja tice. I dalje ne znaju da izbace flat 30fps na konzolama.

Svaka im cast sto su uspeli iz S-a da izvuku 60fps makar i sa 480p rezom :D Za 200e igras nextgen not bad :D

Sto se velikih konzola tice 720p i padovi do mid 40's not great. Def ce u5 igre da znoje konzole, al bitno je da moze 60fps da se izgura makar bilo fuzzy af u pokretu. Mozda FSR3 pomogne za neke naredne naslove.

John sa DF-a misli da Epic i Nintendo ne bi prikazali The Matrix Awakens tech demo ako ne bi verovatli da ce takav rendering biti moguc na finalnom hardveru.

Back
Top Bottom