• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PC Dead Space Remake

Dodali su opciju da se iskljuci (ranije je uvek bilo ukljuceno). Trebalo bi da VRS donosi bolje performanse, ali je impact bas mali, a igra izgleda dosta losije.
Na PS5 je posebno lose izgledalo, jer je za razliku od xboxa i pca bilo korisceno softversko resenje:

ou21daxoabfa1.jpg

Dodali su opciju da se iskljuci (ranije je uvek bilo ukljuceno). Trebalo bi da VRS donosi bolje performanse, ali je impact bas mali, a igra izgleda dosta losije.
Na PS5 je posebno lose izgledalo, jer je za razliku od xboxa i pca bilo korisceno softversko resenje:

ou21daxoabfa1.jpg
Uuh bas se vidi razlika. Koliko sam uspeo videti cini mi se po defaultu sad da je iskljuceno., Bas cu pogledati kad dodjem kuci

ne znam zasto je softversko resenje na ps5, nije kao da se chipovi preterano razlikuju.

PS5 ima manji chip, nisu strpali baš sve što ima na Xboxu. Mislim da PS5 i nema konkretno taj hw VRS, već imaju neku svoju varijantu koja radi nešto slično na drugačiji način, Geometry Engine.

Sta mu dodje ova VRS opcija sto su dodali patchom?

Variable rate shading rendering resurse na ekranu tako da bolje renderuje stvari koje bi trebalo da su u fokusu igrača, dok je ostatak lošije renderovan. Sličan koncept kao foveated rendering na VR-u, ali nema eye tracking naravno. Sad, zašto je na toj slici sve užasno renderovano, nemam pojma.

ou21daxoabfa1.jpg
I orginalni dead space je bolje radio na 360 u odnosu na ps3 nije bilo roliko dropova.

Послато са WP5 Pro помоћу Тапатока

Ja pamtim da je na PC-u original radio perfektno, mada su mi tada standardi sigurno bili niži...

Nije bas najbolji port i zato je dobro sto su odradili remake.
V-sync ogranicava igru na 30fps, a kada se odradi unlock, fizika totalno pobrljavi i neverovatne stvari pocnu da se desavaju.
Iskreno, ti bagovi koji se javljaju su mi bili strasniji od igre.

Dvojka i trojka nisu imali tih problema.

fizika totalno pobrljavi i neverovatne stvari pocnu da se desavaju
ovo je zanimljivo da dok sam igrao na launchu (ili par dana nakon) se ne sećam uopšte da mi se dešavalo 😄

edit: a da, takođe mi se ovo nije dešavalo ni pre mesec dva, kada sam igru opet prešao

samo je dvojka imala nekih problema na kompu, ako se dobro secam...mada mozda sam tada imao sli pa je bilo do toga.

Jep ja sam izroko davno sva tri dela na 360 svojevremeno, sada ču na seriji x (kada završim kondembed1 pa 2) i onda ću ponivo sva tri na seriji i remake na kraju [emoji16]
Inače meni dvojka najbolja, isto kao dino crisis dva naspram keca, bolja akcija i otvorenije ali jec bolja priča i mračniji ton plus gameplaj tromiji pristup, ali zato trojka za coop ubija a osum toga ništa više kao star wors force unleaš, veliko lepo ali kao da sam u garaži, nekako sterilno...

Послато са WP5 Pro помоћу Тапатока
a01c40c0293405788708dc71a69b2fc0.jpg

Drugi prelazak mi je (skoro) bio zanimljiv koliko i prvi. Trebalo mi je oko 9 sati.
Problem je sto se dosta razgovora ne moze prekinuti, valjda ce to biti patchovano.
Novi protivnik je jaca verzija starog, a artifakti se skoro uvek nalaze na lokacijama koje se moraju posetiti. U jednom samo chapteru sam morao da ucitam stariji save, jer sam promasio artifakt.
Alternativni kraj je zanimljiv jer moze da se desi da preskoce dvojku i trojku i naprave potpuno novu igru.
Svidja mi se kako izgleda odelo kada se upgrade-uje do kraja.

1.jpg2.jpegDead Space (Remake) Screenshot 2023.02.04 - 21.43.23.78.jpeg

Inace gazim 7.chapter. Bez obzira sto napredujem kroz igru nekako imam osecaj da nije to kliknulo. U skoro svaku prostoriju u koju imam borbu moraju bar malo da mi skinu healtha, odnosno da me zakace. U ovoj konstalaciji gde skoro pa nikako nemam healha u iventaru desava mi se da loadujem prethodni save i opet odigram odredjeni deo kako bih pretrpeo sto manje damage-a. Ova je prva igra gde mi smeta prenaglaseni zvuk. Preterano forsiraju odvratne zvuke sa namerom da igraca drze stalno napetim. Takodje, igra je graficki premracna. Moras da nisanis da bi video gde ides…ne znam, nisma impresioniran igrom. Nisam original igrao, ali ovo nije smelo da ide preko 80 i stvarno mi je nejasno kako je igra dobila ovako visoke ocene.

Završih 8. chapter i stil igre mi je identičan kao u originalu. Fokus je samo na armor i upgrade plasma cuttera. Kada cutter dobije malo jači dmg i fire rate, neprijatelji na hardu su smejurija. Do tada je bilo povuci potegni, ali od 6. chaptera čini mi se, prestaje bilo kakav efekat napetog i strasnog.

U originalu sam voleo delove Ishimure koji nemaju gravitaciju, ali ovde je to mnogo bolje urađeno, jos je veće uživanje leteti. Šteta što su te deonice prekratke. I dalje me grafički oduševljavaju neke stvari, naročito kod lica i ekspresije. Od kad Isaac priča, dijalozi, planovi šta dalje raditi su mnogo prirodniji i igra ima više "mesa" zahvaljujući tome. Takođe, pošto je original generalno siromašan sa lore detaljima, dobar dodatak igri su side misije koje malo sve to produbljuju, iako znam priču - kada je postojao samo prvi deo, nisam imao pojma o čemu se radi i zašto se neke stvari dešavaju na taj način.

I dalje jedina zamerka je što je igra u nekim sobama jako jako mračna "crna boja je crna" i što Chodi kaže, nišaniš da bi se orijentisao i video gde su protivnici.

Back
Top Bottom