• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie TV DC & DCEU

Pogledao sinoć u IMAX-u, meni je bio odličan, svi (glavni) likovi su mi bili dopadljivi, ima mnogo više humora nego prvi film.
Priča nije ludilo, ali može da prođe, pravi letnji blokbaster.
Džon Sena koga inače ne podnosim je ovde pokidao.

The Suicide Squad (2021)

Da sumiramo, ovo je soft reboot, prvi deo se nije desio, što je i u neku ruku bolje. Ne znam koliko ste upoznati sa James Gunn-ovim korenima, ali je nekada pekao zanat radeći u famoznoj kompaniji Troma.

I to se da i videti u ovom filmu, ali isto tako kao što je i bilo sijaset stvari koje su mi se dopale na momente, ima i toliko praznoga hoda, ponavljajućih šala, i na kraju jedan segment gde stvarno nisam bio siguran da li je film iskren ili samo ironičan na najgrđi mogući način da nam uvaljuje polu Disney spiku (its all about family and friendship, get it?!) da sam imao kolu, verovatno bih pljucnuo u ekran.

Najbolje stvari iz filma su John Cena kao Peacemaker, ali smo već videli najbolje fore u trejlerima i Dastmalchian kao Polka Dot Man. Da nije bilo njih dvojice ugasio bih na pola filma.

Svo to forsiranje neuklopljenih probisveta mi je pomalo zamorno već, i nekako mi se čini da je to bolje uradio u GOTG. (pogotovo drugom delu)

Drago mi je što sam se iznenadio ko je sve zaginuo, neki su bili evidentni, ali su ubistva stvarno bila osvežavajuća.

Ali kada se svede sve ovo, definitivno je pukao mehur superherojštine i vreme je da odumre.

P.S:
3 i to samo zbog par zabavnih performansa, sve ostalo je bilo odrađivanje. Znam da će se mnogima dopasti film, i to je na kraju dana, sasvim u redu. Ali bih vam onda preporučio da otvorite paletu ka treš filmovima, pogotovo Troma produklciji i videćete daleko jače i luđe radove od ovoga. Ćao James Gunn-e, bio si bolji nekada, a možda su zaista trebali da te zabrane na duže staze. :D P.S. Posle ovoga mi se ni ne gledaju GOTG3.

EDIT: Samo proveravam da li spoiler opcija uopšte radi. :D

---NON SPOILER---

Novi Suisajd Skvod je govno neopevano.

Medjutim tu nije kraj.

Svako ko zna gde je Dzejms Gan počeo i sa kakvim filmovima, zna da mu je upala kašika u med sa Gardijansima. Linija izmedju njega danas i nekog geeky trash reditelja koji možda više ne bi ni imao zanimanje reditelja je IZUZETNO TANKA LAJNA. Ne želim da kažem da je išta tamo puka sreća ali prosto nema mesta za sve. Za takve kao on maltene i ne postoji. Al eto čudo se desilo i koliko je njegov uticaj danas veliki svedoči pa možda najbolje ovaj film.

Za razliku od prethodnog Skvoda na koji je doveden jedan po meni reditelj prve klase Dejvid Ajer i koji je imao jasno definisanu viziju na svim nivoima kako treba da izgleda NJEGOV FILM to prosto tada DC nije smeo da pusti, pa je sa timom stručnjaka premontirao iskusno film u jedan od najgorih ikada. Ajer je bio odlično plaćen da nam svima maže oči kako ne postoji nikakav njegov kat i kako je to što smo gledali ono što je želeo i smislio UZ POMOĆ STUDIJA.
Postoji još jedna tužnija priča a to je sudbina Dzoš Trenka sa Fantastičnom Četvorkom ali nemam srca o tome da kucam bkv.

Dalje, nekada su jedan Sem Rejmi i Piter Dzekson prelazili u blokbastere i u istim menjali svoje stilove do neprepoznatljivosti u odnosu na ono po čemu su bili poznati in the first place. To je tada bilo najviše mučno njihovim fanovima dok bioskopska publika kao i fanovi tih propertija nisu marila puno. Ali može se reći da su bili neki prvi baš bolni primeri kako sistemi i franšize gutaju vanserijske talente da se bave stvarima koje uz budzet i ekipu može da pravi više manje bilo ko.Da budem pošten Piter Dzekson jeste malo uneo svog duha u Gospodare ali se nikada nije vratio više SEBI, ostao je tamo zarobljen.
Odličan primer je takodje MCU gde se tek sad u 4. fazi lobira sa dovodjenjem nekih malo AUTORSKIJIH IMENA (izmedju ostalog baš i Sem Rejmija za Doktor Strejndza ok). Rvati se sa rediteljima koji imaju svoje ja, je skupo i jako nezgodno ako studio nije spreman na to.

Otud moram da skinem kapu Dzejms Ganu koliko je Suisajd Skvod NJEGOV. Uz sve minuse i užase koje sam istrpeo dok sam ga gledao pa čak razmatrao i da ga gasim kada je odsviran kraj ostao sam zatečen koliko ovde niko nije smeo da kaže NE za jednu jebenu stvar. Ok, naravno da ja koji sam nagledan ASIA SHOCK CINEMA TARTAN DVD etc sam prevrnuo očima više puta, pizdeo na užasne dijaloge, pitao se GDE SU JEBOTE NEKE KOREOGRAFISANE AKCIJE. Al što reče neko danas, ne znam gde, JEBEŠ MENE. POGLEDAJ ŠTA ČOVEK BEZ BLAMA IZVODI u Mejnstrim filmu po stripu gde su mnogi pre njega pali i bili vraćeni U SOBU ZA MONTAŽU. Ovo prosto nemaš kome da daš ni da ga premontira, dosnimi, preuredi, možeš da sisaš djoku (čak i da ga vidiš mid spoiler). Kako i zašto je to sve tako predlažem Ganovim fanovima pre svega da ASAP gledaju. Ali rekao bi samo da sam ostao bez teksta u samom finalu gde je Gan bukvalno skinuo gaće i piša po DC producentima a oni se smeju presrećni mažu se rukama po faci itd. Ovo je bkv maks keširan trash film-mejking, dete iza kuće se zajebava sa AAA glumcima i provodi se ekstra.

Stavio bi za kraj Ganov njegov Tvit u kojem odgovara na pitanje koji mu je omiljeni film na kojem je radio :

was the most fun. This was the result of making creativity my ultimate priority. In the past I’d let my perfectionism or my people pleasing or my fear of not making a hit too much a part of my inner conversation. I let creativity fully take the reigns.

Svaka čast, vidi se. Suisajd Skovd mi je bio užasan ali Dzejms Gan ima puno pravo da ga smatra svojim remek delom.

Last edited:
Uf, meni ne lezi Gunn uopste. Ali mi je ovo ipak bolje od GOTG2 (jos uvek meni najlosiji MCU film), Birds of Prey, Wonder Woman 2 i prvog Suicide Squad-a. I naravno, najgoreg u DCEU, Josstice League-a.

Sa te strane, ajde da kazem da ima prodju.

Ma najjaca stvar u filmu je

Xenomorph kaciga. (y)

Tony Stark moze da zavidi!

wtf ne znam zašto Suicide Squad tako dobro ocenjen . Užasan je. Par dobrih scena i to je to . Mislim bolji je od prvog filma , ali brate...
Jbt ocekivao sam od Gunna da ovo bude baš dobar film kad ono prc , bolji mu je jebani Scooby Doo film od ovoga.

Ne bih išao tako daleko, a i nije to njegov film. On je pisao scenarije za oba dela, i nije se tada baš proslavio.

Taj film mi je više delovao kao neki foršpan za njenu dalju glumačku karijeru. Može da igra, da bude tužna, luda, vickasta, vesela, ali je bio jedno isprazno iskustvo kao i The Sucide Squad. I oduvek sam tvrdio da nisu nju trebali da uzmu za Harley, previše je lepa, a i nije neka glumica barem za gabarit filmova koji sam uhvatio da je glumila. U tom filmu mi je bio super Ewan McGregor jer otišaoi u trešerane deluxe vode sa preglumljivanjem i bilo mu je jasno u čemu se nalazi i dao je sebi oduška. Scene akcije, ravne, super je onaj šareniš u fotografiji, ali jednostavno da očekuju da samo sa jednim likom iznesu film, neće da može.

Ja bi pre rekao da je taj Foršpan bila I Tonya. Ne mislim da svaki super hero film mora da bude beskrajno ispunjavajuće iskustvo, da malo i ja ko @Revan kažem SAMO ZABAVA. Film mi je bio DC zabava sa čak tim vizuelnim DC identitetom setova recimo. Pogledao, ok idemo dalje. Imam druge stvari da ih šutiram.Takodje mislim da jedna glumica ili glumac nisu nikada previše lepi za super heroje makar za Marvel i DC filmove. Pogledaj ko je Dzokere glumio sve lepi ljudi. Jao samo da mi sad neko ne kaže da je Feniks ružan al ajde valjda neće hshshs.

Ne znam jel skandalozno ali ovo mi je bilo skroz ok. Margot je takodje super odradila lik koji je bio ugušen u prvom SS. IMA mana naravno alli ok DC skroz. OFC ima kompleksa koji ga nisu gledali jedna ljubav.

Slazem se, ali ako izbacis Margot iz oba filma, na vagi ostane samo mrvica McGregora i samo full Will Smith i mrvica Viole Davis. Ipak ce vaga da mi vuce na prvi SS, jbg.

Jasno i svako ima pravo da mu se ne dopada pa i da mu bude medju najgorim DC. Ali nije ga nikakav greh pogledati niti uvreda za čovečanstvo. Ima mnogo gorih sranja.

To to. Gledam sve od reda, 5-7 Marvel/DC filmova godisnje mi je ok. Samo zabava, no hejt.

A majstor Fajgi i Disney+ samo neka štancuju one medjufilmske mini serije.

e6lknd.gif

Odličan je suicide squad, da se ne uplaše ostali ljudi posle ovoh kritika pa ne pogledaju.

@JackRaid04 ali u tome jeste stvar, ona ima samo lepotu i ništa više. Iako se trudi da iz petnih žila glumi svašta nešto, da me pitaš da li ću se sećati njene Harley Quinn, iz sva tri filma u kojima je glumila lika, ispariće dok si reko kek.

Tvrdim da su trebali da izaberu mnogo bolju glumicu i neku koja nije nužno morala da bude prelepa, već da ima taj vajb obične devojke, a da ne pričam o tome što masi akcente konstantno. Jer kada pogledaš TBAS i kasnije stripove gde se pojavljivala nisu je toliko učinili lepom, više je devojka iz kraja, ako me razumeš.

Heath Ledger bio najlepši u toj Džokerijadi. :D

Phoenix je za ludnicu, što je stariji izgleda sjebanije i napušta ga ona inicijalna lepota. Nicholson nikada nije bio lep, već markantan. :cool:

Zabava ume da bude lepa, ali ako se pretvori u besciljno batrganje i masovnu konzumaciju identičnog sadržaja, kao i sa brzom hranom postane se spor, mast se nakupi, a onda se možda i rikne od zatrpavanja. :cool::devilish::cool:

Again Margot mi je bila odlčna u Emancipaciji Harli Kvin. Verovatno će nekada neko još da je glumi nije uklesano u kamenu. Evo vidiš koliko je malo trebalo da se već priča ko bi mogla biti sledeća Black Widow.

Rekoh da niko nije ružan ne da su svi misteri Portoroške Rivijere sa znakom na dupetu.

Ja ne radim u industriji zabave dakle kad napišem da neće izabrati ružnu glumicu za Harli Kvin rekao sam to je jer je takva priroda posla prosto, ne jer je moj stav. Nadji mi ružne glumce u LOTR i GOT izvoli.

Rasplinjavaš se ponovo. :D

Hoće, bez brige, resetovaće po XY put. Moraju da se uzmu mlađa i svežija lica.

Pa jel Tirion lep u knjizi? To je jedan od primera, sve se to radi po istom principu i kepeca nadju lepog a ne Harli Kvin.

Again nije moj stav, tako rade, pa nekada nismo mogli da dobijemo ni OG X Men kostime jer je bio strah DA NEĆE IZGLEDATI OZBILJNO. Napredovalo se ne može da se kaže.

Back
Top Bottom