• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie TV DC & DCEU

Meni je dosta bolji, iako pate od istih boljki(scenario, cgi).

Pa većina ove teme je o tom filmu, odnosno toj verziji filma.

I ja sam između ostalih gledao ali se suzdržavam da napišem veći post u kome bi se opet zamerio mnogima koji iz meni nejasnih razloga baš vole većinu superhero filmova i baaaš su podlegli nerazumnom hype-u za ovu verziju filma. Ukratko po meni: mnogo bolje od prve verzije ali to ne znači da je film dobar. Plus, iako mu skidam kapu za prve filmove i pogotovo Watcmen koji je jedan od najboljih super hero i uopšte filmova ikada, onaj 4:3 aspect ratio je još jedan dokaz da je Zack Snyder odavno postao idiot.

Pa većina ove teme je o tom filmu, odnosno toj verziji filma.

I ja sam između ostalih gledao ali se suzdržavam da napišem veći post u kome bi se opet zamerio mnogima koji iz meni nejasnih razloga baš vole većinu superhero filmova i baaaš su podlegli nerazumnom hype-u za ovu verziju filma. Ukratko po meni: mnogo bolje od prve verzije ali to ne znači da je film dobar. Plus, iako mu skidam kapu za prve filmove i pogotovo Watcmen koji je jedan od najboljih super hero i uopšte filmova ikada, onaj 4:3 aspect ratio je još jedan dokaz da je Zack Snyder odavno postao idiot.

Hteo je bude najsličniji IMAX-u (1.43:1).

Evo jos jednog "idiota".

I mislio da svi mi gledamo filmove preko tableta?

PS. Nolan još uvek tada nije bio idiot pa je film snimao i izbacio u wide formatu za sve scene. Meni je ova scena iz The Dark Knight-a efektija bez punog IMAX aspecta. Postoji razlog zašto se većina filmova već 100 godina snima u wide formatima a ne u 4:3, a sada kada skoro nijedan uređaj za gledanje sadržaja više nije 4:3 Snyder glumi nešto i izbacuje takav film.

Last edited:
E i ja sam video da je 4 3 format i pomislio jel ovo neka greska?reko mozda je zato sto je Tv film ali opet mi nije bilo logicno sto je tako..Hvala na odgovorima.Pogledacu uskoro :)

Uspeo sam da odgledam 20 minuta filma , dva puta po 10 min :D . Zaspim jbg xD. Nikako da odvojim vreme za tih 4 sata.

I mislio da svi mi gledamo filmove preko tableta?

PS. Nolan još uvek tada nije bio idiot pa je film snimao i izbacio u wide formatu za sve scene. Meni je ova scena iz The Dark Knight-a efektija bez punog IMAX aspecta. Postoji razlog zašto se većina filmova već 100 godina snima u wide formatima a ne u 4:3, a sada kada skoro nijedan uređaj za gledanje sadržaja više nije 4:3 Snyder glumi nešto i izbacuje takav film.
Ajde nemoj se vise blamirati.
Formate nije diktirala “umetnost” vec tehnologija i pokusaji da se ustedi na filmskim rolnama u odnosu na format koji su mogle da se naprave, kao i tehnologije proizvodnje ekrana.

Takodje u poslednjih 100 godina koje spominjes, vise se koristio 4:3 od wide-a.
U svakom trenutku filmske istorije postojalo je bar desetak formata, sto zbog nacina skladistenja snimka, sto zbog tehnologije sociva, projektora, tv predajnika, ekrana itd.
Najnormalnija stvar je da film sece i po siri i po visini, a neki filmovi cak i imaju vise aspect-a, tipa vecina scena je wide, a neke su 4:3 tj IMAX.

mislio sam da je 4:3 tu samo zbog televozora, wide format je za bioskope ne znam koliko vec godina...a i milsim da tako bolje izgledaju filmovi pogotovo ako se prikazuje nesto vecih razmera, imo i syder cut bi bolje izgledao wide

mislio sam da je 4:3 tu samo zbog televozora, wide format je za bioskope ne znam koliko vec godina...a i milsim da tako bolje izgledaju filmovi pogotovo ako se prikazuje nesto vecih razmera, imo i syder cut bi bolje izgledao wide
Wide format je sirok pojam i ovaj "HD" ratio, uopste nije bioskopski format vec ratio samo za HD standard :)

Ovo je osvrt samo na holivud, marketing, bioskope i sl.

Druge drzave su imali skroz razlicit tech, bar u pocetku...

Uostalom, ako je "wide" format u bioskopima napravljen da bi bio razlicit od 4:3 TV-a i tako privukao publiku, zasto je toliko cudno da sada kada su TV-i "wide", da bioskopi pocnu da koriste "4:3" ne bi li vratili publiku u bioskope?

Od svih pozitivnih i negativnih stvari u ovom filmu, vi se uhvatili za format...
Razliciti ljudi imaju razlicita interesovanja?

Glasine su sve jace, stize nam izgleda Superman film u kojem ce scenarista [vec je unajmljen], reziser i glumac biti crnci.

Novi Flash film ce valjda ujediniti Snyderverse i ove ostale akcione superhero filmove u jednu celinu, dok ce Batman filmovi Matt Reeves-a [i najavljeni TV spinoffovi] i sta god Philips snimi posle Jockera™ biti u svojim zasebnim realisticnim univerzumima. Ovaj novi Superman film bi takodje trebao biti standalone.

Last edited:

Glasine su sve jace, stize nam izgleda Superman film u kojem ce scenarista [vec je unajmljen], reziser i glumac biti crnci.
Ali zasto za ime boga...

U svakom slučaju to je bolji film (vizuelno lepši i mnogo bolje režiran) od bilo kog DC filma koji je napravio.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Nisam suglasan. Isprazan je koliko i natapirana fabričkom crnom bojom ofarbana kosa Bajage. Sve je to isto Snyder sranjce. P.S. Što se nije dotakao Playground-a? Sramota ga? :D

Back
Top Bottom