• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie TV DC & DCEU

Inače, još 2010/11 kada još uvek nisam zamrzeo filmove o superherojima sam pogledao Snyderovu adaptaciju stripa, oduševio se filmom i shvatio ga upravo kako je Moore opisao svoj strip. A idioti u njemu videli fašizam, white supremacy i na tome zasnivali seriju...

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Pa kao što sam i tamo napisao, iskreno nisam razumeo dobro taj deo gde je u tekstu pričao o fašizmu.

Watchmen, strip i film, sam razumeo kao kritiku superhero stripova, u smislu da su to većinom moderne bajke u slikama za decu i da bi u stvarnom svetu kada bi superheroji stvarno postojali gotovo svi postali korumpirani zbog svojih moći i/ili iskorišćeni od političkih centara moći kao još jedan vid kontrole nad običnim narodom i kao oružje protiv neprijateljskih država, i gde bi retki superheroji koji bi stvarno radili svoj posao to mogli da rade jedino najnasilnije moguće i zbog toga bili proglašeni ludacima i na kraju bi bili ubijeni da ne bi običnim ljudima pričali pravu istinu o svim lažima na kojima stvarno društvo počiva.

Debili su, koliko sam razumeo, mada priznajem da nisam gledao seriju pa možda i grešim, u toj glupoj seriji na osnovu nekoliko Rorschack-ovih citata iz stripova koji nemaju veze sa širim konceptim njegovog lika, njega predstavili kao white supremistu i fašistu oko koga se napravio neki kult još većih white supremista i fašista i oko toga i istorije white supremizma u USA gradili priču serije, što nema nikakve veze sa originalnim stripom.

Last edited:
Bas mi je drago sto se Cavil vraca.

Prosli WB leadership je prosao kroz tri njegova filma koji su failovali da budu megahitovi, ali to je sve bilo pod vodjstvom Snyder-a koji je gurao svoju mracnu pricu.

Da,

procurilo je pre neki dan,

pojavljuje se u After Credits sceni.

Hoćeš da kažeš da ga nema u konceptu super heroja? Bukvalno sam Alan Moore o tome priča, sad sam ti okačio u MCU temi. Doduše, ovi su to malo drugačije protumačili.
Pročitao sam članak opet sada i razumeo šta je hteo da kaže o fašizmu. Sinoć sam bio baš umoran dok sam pisao one romane od postova :) a i nekako The Dark Knight Rises doživljavam mnogo ozbiljnije od Marvelovih filmova, ikao taj film jedino ne volim iz Nolanove triologije jer je prepun debilnih rupa u priči, pogotovo od druge polovine.

Uf da, TDKR se je bas slabo zavrsio pricu. Steta. Jednom sam ga gledao i to je jedini film iz trilogije koji nemam snage ponovo da gledam. Mozda nekad, pa da vidim da li mi se promenilo misljenje.

Meni je kec užasan, relativno skoro sam uspeo celog da ga odgledam u mukama baš, dark najt sam voleo ko i svi dva puta bioskop a trojku sam tek kući gledao par puta na br dobar je ima dosta kodjima, bejn mi je isto vrhunski ispao...naravno ima i svega onog što ne valja kod nolana mada to ima svaki njegov film sem mementa...

Ode i Hamada. Novi big boss Zaslav je preuzeo full kontrolu.

Ostaje jos 5 DCEU filmova da izbace od starog vodjstva [black adam ove godine, i 4 filma sledece godine], pa cemo onda videti kakvi su novi planovi WB-a.

samo neka rade film za sebe, serijal za sebe, ne treba im nikakav zajednicki univerzum.

Fino je napredovao Gunn otkako je napravio prvi GotG za Marvel, sad moze da radi sta hoce ali tesko cemo u skorije vreme videti kako ce DC da napreduje. I ova i sledeca godina su pune starih DC filmova.

Back
Top Bottom