Pa kao što sam i tamo napisao, iskreno nisam razumeo dobro taj deo gde je u tekstu pričao o fašizmu.
Watchmen, strip i film, sam razumeo kao kritiku superhero stripova, u smislu da su to većinom moderne bajke u slikama za decu i da bi u stvarnom svetu kada bi superheroji stvarno postojali gotovo svi postali korumpirani zbog svojih moći i/ili iskorišćeni od političkih centara moći kao još jedan vid kontrole nad običnim narodom i kao oružje protiv neprijateljskih država, i gde bi retki superheroji koji bi stvarno radili svoj posao to mogli da rade jedino najnasilnije moguće i zbog toga bili proglašeni ludacima i na kraju bi bili ubijeni da ne bi običnim ljudima pričali pravu istinu o svim lažima na kojima stvarno društvo počiva.
Debili su, koliko sam razumeo, mada priznajem da nisam gledao seriju pa možda i grešim, u toj glupoj seriji na osnovu nekoliko Rorschack-ovih citata iz stripova koji nemaju veze sa širim konceptim njegovog lika, njega predstavili kao white supremistu i fašistu oko koga se napravio neki kult još većih white supremista i fašista i oko toga i istorije white supremizma u USA gradili priču serije, što nema nikakve veze sa originalnim stripom.
Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk