• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PS4 XONE PC Cyberpunk 2077 & Phantom Liberty

Makso, moram da kažem da si bio više u pravu za RayTracing nego što sam mislio.

Sada kada sam upalio Cyberpunk 2077 sa ultraRT na HDR oledu razlika je mnogo upečatljivija. I dalje nije na nivou onih napunacnih videa ali je daleko veća nego što se moglo videti na jeftinom IPSu.

Makso, moram da kažem da si bio više u pravu za RayTracing nego što sam mislio.

Sada kada sam upalio Cyberpunk 2077 sa ultraRT na HDR oledu razlika je mnogo upečatljivija. I dalje nije na nivou onih napunacnih videa ali je daleko veća nego što se moglo videti na jeftinom IPSu.
Ja sam davno rekao da je to jedina igra gde rejtrejsing ima smisla aktivirati po cenu fps,a *bar na konzolama)

Da ne ponavljam svoje mishljenje jer se zna, ali 5/10 igra. >:3

Došlo vreme da pojedem govno.

Prešao sam Cyberpunk 2077. Konačno imam mašinu na kojoj mogu sve da odpanjim i da se igram bez problema. S grafičke strane igra izgleda odlično, retko sam primećivao da nešto ne štima i da ne izgleda najbolje. Dešavalo mi se da se samo šetam ili vozim motor dok razgledam okolinu i slušam muziku. Pomaže što su na sve strane neonska svetla, pa noću grad ume da izgleda veoma lepo. Pojedini modeli ljudi su mi delovali plastično, pojma nemam da li je to namerno, ali većina izgleda vrhunski (nisam primetio peach fuzz kao u Pragmata, ali okej, nije ni da sam zagledao). Ukratko, igra je praznik za oči.

Što se muzike tiče - odlična je. Gotovo sve radio stanice sam slušao, osim one gde ide nekakav regeton, fuck that noise. Uglavnom Pebkac, Night FM, i ona gde vošti nekakav blek metal. Pacific Dreams stanica ima pesmu od lika koji radi one Postapoland stripove koje sam kačio, to je kul. Sviđa mi se i ona Us Cracks grupa, njihove pesme sam vrteo često. Odlična muzika, samo što bih ja dodao više eksperimentalne muzike i buke, nekako mi čudno da u 2077. čujem nešto što mi deluje kao da ni u 2020. ne bi bilo popularno (Samurai, recimo). Barem nije bilo stanice na kojoj se pušta Creedence Clearwater Revival i slično.

Priča mi je okej, Džoni mi je smeće lik, ne dopada mi se, ali imao je par momenata kada mi je delovalo kao da će mi se možda dopasti, ali bi to brzo upropastio krindžastičnim momentima. Lako moguće da je to i poenta. Sporedni questovi su bili daleko bolji, bilo je par baš zanimljivih, a ima i zanimljivih likova. Za sada sam dobio samo dva kraja: onaj kad se zalećem na stanicu u svemiru, kao i onaj kada Džoni odlazi u autobusu . Ni jedan mi se nije dopao. Odradio sam sve questove u igri, tj. pored trka, koje ne želim da igram, ne vidim više ništa na mapi. Quest log kaže preko 200 odrađeno, meni dosta. Trebalo mi je nešto preko 50 sati da odradim sve, a na nekih 20 sati sam bio na onoj tački bez povratka, pred kraj igre. Sviđa mi se što nije preterano dugačka igra, a ko voli može da zabode na stotine sati.

Posle nekog vremena mi je dosadilo sve odrađivati full stealth, pa sam počeo da se iživljavam hakovanjima, snajperom i revolverom. Nisam pravio tank build, naprotiv, ali sam se na kraju igre ponašao bahato i radio sve uz što više buke. Kul mi je onaj snajper čiji metak eksplodira kad pogodi metu, nema veze što sam blago trom, to čudo demolira. Nakon toga krečim zidove mozgovima uz pomoć revolvera. Par puta sam testirao katanu, čini mi se da bih mogao igrati i melee lika. Ukratko, kul mi je mogućnost da različito pristupim problemima, ali na kraju mi je delovalo kao da nema mnogo više načina da se nešto uradi nego u drugim sličnim igrama.

Sve u svemu, poprilično sam zadovoljan igrom, pogotovo ako se uzme u obzir da nisam ljubitelj Sajberpanka. Da, u igri i dalje ima bagova, krešovala mi je 5-6 puta, ponekad na random kada izlazim iz vozila, a ponekad kad samo sejvujem igru. Desilo mi se da automobil ispred mene od jednom samo poleti u nazad, a desilo mi se i da motorom uđem u automobil ispred sebe i vidim polomljene modele ljudi u automobilu. Pored tih sitnica, ništa strašno kao prvog dana.

p.s. Seks scene u Cyberpunk 2077 su nešto najneprijatnije što sam video u igrama u poslednjih par godina. Živim sam, ali sam se okretao paranoično da se uverim da niko ne ulazi u sobu dok Džoni jebe. Nije Fahrenheit nivo, daleko je jezivije.

8.5/10

Screenshotovi, neki su sa ray tracing, neki sa path, neki imaju dlss na quality, drugi na performance, ima i sisa tako da je NSFW.

1770717067938.webp
1770717186305.webp
1770717206237.webp
1770717232426.webp
1770717271031.webp
1770717297288.webp1770717316885.webp
1770717337971.webp
1770717365276.webp
1770717404673.webp
1770717427560.webp
1770717446010.webp
photomode_31122025_224657.webp
photomode_25012026_155238.webp
photomode_25012026_132740.webp
photomode_17012026_165145.webp
photomode_05012026_131951.webp
photomode_13012026_113709.webp
photomode_16012026_204849.webp

Nisi igrao Phantom Liberty? Ako nisi mnogo si propustio. Ima mnogo toga dodatog a da ne spominjemo nove međukrajeve. U jednoj od putanja sa SoMi imaš fantastičnu stealth-horor sekvencu.

Ako si spreman da se emotivno samouništiš obavezno na krovu odaberi da zavrišiš sa svime tu. Samo budi upozoren da su scene koje prate "CREDITS" teške ko tuč. Posebno jedna.

Pošto vidim da si igrao ženskog V-a moram ti reći da su u poređenju sa sex scenom sa Kerijem sve ostale prilično opuštene.

Ali da, ako nisi ljubielj kiberpanka kao žanra igra izgubi dosta draži.

Nisi igrao Phantom Liberty?
Nisam. Odigrace se jednog dana.

Ako si spreman da se emotivno samouništiš obavezno na krovu odaberi da zavrišiš sa svime tu.
Da, i taj kraj cu odraditi.

Pošto vidim da si igrao ženskog V-a moram ti reći da su u poređenju sa sex scenom sa Kerijem sve ostale prilično opuštene.
Nisam se jebao s likovima, samo sa jednom curom, ali ima seks scena kada si Dzhoni, bas neprijatno.

Ali da, ako nisi ljubielj kiberpanka kao žanra igra izgubi dosta draži.
Nisam, citao sam Neuromanser davno i to je to, ali evo, uprkos tome sam uzivao u igri.

O da, dosao je i taj dan, da i ja konacno pocnem da igram Cyberpunk 2077... ne bi skoro dosao na red, da sam nastavio po starom, ali posto mi je nova mantra da igram od najstarijih igra, ka novijim, eto ga CP.

Igrao sam okruglo sat vremena, sve mi se svidja u igri, osim sto mi je kreshovala posle pola sata tokom jurnjave kolima i napucavanjima, ali posto je to bilo prvo pokretanje, oce takve stvari da se dese, kad sam ponovo pokrenuo, prosao sam tu deonicu bez problema...

E da, i senke koje baca vas lik ne izgledaju bas sjajno, zaostaju za ostalim odlicnim tehnikalijama, ali to je to sto mogu da zamerim na pocetku.

Ostavio sam na default kako igra misli da treba, 4K, RT, High, lepo prede 70-80 fps...

Jako dobro izgleda, kvalitetno, najvise me odusevljava koliko je slika stabilna, i bas je prijatna na oko, te neke pasteline boje ili ne znam kako da opisem, su pravi afrodizijak...

Modeli likova mozda i najvise odusevljavaju, uz okruzenje i osvetljenje... bas su detaljni modeli likova...

Dosta gode razne mogucnosti, da mozete da sednete u kola i da vozite, pomislio bi neko, pa to mozes u svakom GTA, ali koliko zapravo ima takvih igara? ne puno.

Tako da svidjaju mi se te neke mogucnosti u igri i osecaj slobode, filmski osecaj, likovi su veoma zanimljivi i konacno sa zapravo zanimljivim dijalozima...

Poceo sam na Hard, kao Nomad... dualsense sa kablom, rade vibracije, cak i adaptivni trigeri, dosta dobro rade kad vozis kola, bas ce mi nedostajati ako odlucim da igram no cable... a najverovatnije cu morati, jer nema podrske za gyro, morace ds4 da radi.

Igracu sa fokusom na assault rifle i sekudarno ce mi biti verovatno hack... ne dize mi se nesto na melee i na stealth...

Zvuk odlican, produkcija ko film, atmosfera odlicna, bas je vrh osecaj biti u igri.

Cyberpunk 2077 Screenshot 2026.04.15 - 18.28.59.70.webpCyberpunk 2077 Screenshot 2026.04.15 - 18.52.26.38.webpCyberpunk 2077 Screenshot 2026.04.15 - 18.55.03.65.webpCyberpunk 2077 Screenshot 2026.04.15 - 19.01.44.33.webpCyberpunk 2077 Screenshot 2026.04.15 - 19.06.00.68.webp

Back
Top Bottom