• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PS4 XONE PC Cyberpunk 2077 & Phantom Liberty

''The technology preview of Ray Tracing: Overdrive Mode is currently supported on NVIDIA GeForce RTX 40 Series (4070 Ti and up) graphics cards. Also, on NVIDIA GeForce RTX 3090 (1080p, 30 fps). As this is a cutting-edge feature, it requires the highest-performing hardware available to run it properly. Ray Tracing: Overdrive is very GPU intensive, therefore it’s set to "off" by default.

For other ray-tracing-capable PC graphics cards with at least 8GB VRAM, we included an option to render path-traced screenshots in Photo Mode. This is possible because it means rendering just one frame, as opposed to rendering several frames every second (i.e. FPS), which would happen when playing the game.''

You'll find the list of changes for patch 1.62 below

Stavio sam da se skida 19.2gb je update.

Nisam ispratio , mislim nisam ocekivao drugi deo tako brzo obzirom da je trosak razvoja veliki i da treba oko 5 godina za AAA igru. Svaka im cast sto su uspeli sequel da izdaju. Nadam se da ce sada bolje proci od prvog koji je ispao ispod prosecna igra.

Послато са SM-G990B помоћу Тапатока

GOTY 2020. napreduje svake godine. Jedva cekam dlc.
Valjda ce moja graficka moci da izgura ovaj nivo detalja.

GOTY 2020. napreduje svake godine. Jedva cekam dlc.
Valjda ce moja graficka moci da izgura ovaj nivo detalja.

TLOU part 2 je goty 2020. Ne razumem kako to moze igra da napreduje

Path Tracing u kombinaciji sa DLAA je tehnicko savrsenstvo. Nikad do sada nisam video nesto slicno ovome image quality + path trace osvetljenje je stvarno jaw dropping. Imam oko 30 fpsa bez DLSSa.

Sa DLSS 3 na quality settings imam oko 80-90fpsa.

Skrinshotovi su naravno DLAA+Path Tracing. Uzivajte.

Izgleda dosta lepse sa path tracingom
Da, scene gde bije direktno svetlost, ali tamo gde to nije slucaj, meni je to previse mracno za moj ukus, mada mozda uz oled izgleda dobro, koji ume da prikaze te tamne boje kako treba.

Osvetljenje savresno izgleda, preciznije od ovoga ne moze. Obican RT izgleda prejako/prenaglaseno dok Path Trace izgleda savrseno realno i precizno. Posle sat vremena igranja sa path tracingom bukv ne mogu da zamislim da se vratim na obican RT makar u Cyberpunku za sada.

Sa DLSS 3 na quality settings imam oko 80-90fpsa.
jel se primecuje neka vizuelna razlika ili lag kad je ukljucen DLSS3 u odnosu na to kad nije ukljucen?

Uff kako dobro ovo izgleda, a i muzika kida...nirvana... ovo je revolucija u zacetku...

Last edited:
jel se primecuje neka vizuelna razlika ili lag kad je ukljucen DLSS3 u odnosu na to kad nije ukljucen?
Ne zapravo izgleda lepse sa DLSS 3 nego native, a sto se tice frame generation opcije (dodavanje frejmova na ustrb veceg input laga) kod mene se ne oseti jer je veliki fps, najvise se oseti kada je fps mali kontam oko 60fpsa ili manje fazon 50s da bi se osetio malo veci lag.
Ja sam uglavnom na relaciji 80-90+ pa se dodati lag ne oseti uopste.

(Jbga youtube kompresija ubi kvalitet slike ali konkretno tokom ove borbe fps mi ne pada ispod 100)

Probao i ja malo, fino izgleda, samo kolje koliko je zahtevno. 18 fps native 4k sa dlaa, dlss3 quality ide na 45fps, a sa frame generation izmedju 90 i 100fps.

Cekam ovaj dlc pa da odigram opet, sad se malo samo vozikao po gradu.

DKegI0D.jpg

KNf5SV4.png

QWnXznE.png

lastgen vs nextgen
koliko bolje izgleda crnac u kolima, ne samo lepse nego je cela atmosfera scene na potpuno drugom nivou.

Resio sam da testiram kako ovo radi na najslabijoj dlss3 kartici.

4k max dlaa: oko 7-8 fps.
Balanced: 22-25, uz fg 45-50.
Performance: 27-30, uz fg 50/55.
1440p dlaa: oko 20, uz fg 30-35.
Quality: 36-40, uz fg 75-80.
Balanced: 45-50, uz fg 80-85.

Ovo je sve testirano na trgu (uz dosta npc-eva), u nekim scenama će fps ići gore, u nekim dole. Sve u svemu, igra će na max raditi solidno i na karticama slabijim od 4090. FG radi dobro ako je fps bar oko 80, ispod toga se primeti lag. Primetio sam i neke bagove sa tekstom kada je FG upaljen. Najveći problem je sto fps ne može da se ograniči, pa frame times nisu idealni.

Back
Top Bottom