• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PC Counter-Strike 2 i Counter-Strike serijal

Pa nisu te igre krive što postoje u vreme kada se favorizuje kontroler.

Ali svakako je apsurd da imaš "kompetitivne" igre koje ti nude auto aim na gamepadu i onda normalno da će ljudi da popizde i batale miš i tastaturu. Što bi se ti cimao i trudio protiv nekoga ko faktički ima cheat.

Pa nisu te igre krive što postoje u vreme kada se favorizuje kontroler.

Ali svakako je apsurd da imaš "kompetitivne" igre koje ti nude auto aim na gamepadu i onda normalno da će ljudi da popizde i batale miš i tastaturu. Što bi se ti cimao i trudio protiv nekoga ko faktički ima cheat.
Naravno, slažem se, danas je gaming postao mainstream kao i internet, svako ima pristup istim. Ljudi koji ni nisu pravi gejmeri kupuju PS ili Xbox konzole da ih prikače na TV u dnevnoj sobi i kad imaju viška slobodnog vremena ili im dođe neko društvo, odigraju neku tekmu ili se malo izudaraju u nekoj tabačini uz nasumičan button mashing. Auto aim je za FPS igre isto što i uključene driving assistant opcije u vožnjama. Samo što ovde umestop tastera za gas držiš taster za pucanje, sve ostalo je automatika.

Lose sam se izrazio, po kompetitivni nisam mislio bilo koji multiplayer već više esports fps

o kompetitive eSports FPS ti i pričam.

O aim skillu bih te zamolio da pogledaš neke snimke sa tih turnira pa da kažeš to ponovo :D. Moraš da skapiraš da se mnogo lakše nišani u svim tim igrama sa kontrolerom nego sa tastaturom i mišom.

Akcija u svim igrama danas je toliko brza i dinamična da svaki trzaj miša znači bačeni metak, to znači da si mrtav. na kontroleru nema tih cimanja + blagi aim assist u nekim naslovima ti ne dozvoljava slučajna cimanja i gubljenja neprijatelja sa mete.

@Apex nije ni do auto aima, evo npr CS nema autoaim nego lik naučio da nišani.

@TwiSteR
Jbg vremena se menjaju, nisu više twitch shooteri i arena shooteri u fokusu. To su najpopularnije igre online i igre koje imaju najveće turnire na sceni trenutno.

Sada, ra zaliku od 2000tih o kojima svi ovde pričaju i izgleda da su ostavljeni zaglavljeni u njima :D bez uvrede zezam se, je mnogo bitnij input lag, lag ka serveru, frejmovi po sekundi jer jbg to znači da ti je reakcija bolja.

Kako to mislis nisu popularni, pa csgo esports scena je duplo veća od ostatka svih ostalih fpsova zajedno

Kako to mislis nisu popularni, pa csgo esports scena je duplo veća od ostatka svih ostalih fpsova zajedno

Ne bih baš to rekao. Baci pogled na budžete turnira, igrače, strimove, brojke jednostavno.

CS postaje niša.

Evo brojke: WESG 2016 and WESG 2017. Prize Pool: $1,500,000 za CS GO

Apex je Split turnir koji je bio pre par nedelja dao 2mil pobedniku :) 3 igrača vs 4 igrača u CS-u :) bolje da ne krenem brojkama o CoD-u recimo.

EDIT: Greška, prize pool za split je bio 1mil, za drugi split isto toliko, za championship mislim da je 2-5mil. Svakako, eto ti jedna igra koja ima jednak prize pool.

Evo ti za CoD: The prize pool for CDL Champs 2023 is a whopping $2,380,000

To znači da dve ove igre imaju dupli prize pool od CS-a. Interesovanje, budžet, viewership, brojke definišu veličinu eSports scene. Čista matematika....

I razumi, ne branim ostale igre i ne napadam CS, već su ovo činjenice trenutnog stanja esportsa. Na žalost mnogo ljudi sa ovog prostora nisu u toku sa svim tim i jbg ostaju nam u glavi igre koje smo mi igrali najviše kao klinci i mislimo da su one i dalje najveće.

Csgo nema jedan veliki turning, tu je godisnja sezona, možda tako da sabers, a za viewership mozes videti direkt na twitchu, player count isto na steamu

Csgo nema jedan veliki turning, tu je godisnja sezona, možda tako da sabers, a za viewership mozes videti direkt na twitchu, player count isto na steamu

Kao i u ostalim igrama. CoD ima ubedljivo najviše turnira i aktivnosti od svih igara trenutno

Samo logično razmisli, ako je najveći CoD turnir za 800k veći od najvećeg CSGO, je l misliš da plaćaju manje od njih za manje, regionalne, državne turnire?

late-night-seth-lnsm.gif

Ja znam da u Bf 2042 sijem konzolase, dzaba im i autoaim i recoil free , kad ih spazim pre njih nema im spasa XD
To da se Mp Fps igre igraju lakse na kontroleru, daj bre..nismo od juce. Nit je preciznost ta kao na misu ,nit mozes tom brzinom doci do mete..Osecaj pucanja jeste bolji na kontroleru zbog vibracija i trigera, jedino to plus za kontroler

ali kolko je to neposteno da spajaju pc igrace sa konzolasima, a ovi imaju auto aim, van pameti...
ajde u single igrama ok, ajde cak i online, ali ako samo konzolasi igraju... ali ako igraju protiv pc-a, treba da budu isti uslovi za sve...

Ako neka singleplayer FPS igra ima i MP komponentu kao npr. Halo Infinite, u MP-u ne bi trebalo uopšte ni da postoji auto aim opcija, ako igra već podržava cross-platform MP. Pa da vidimo kako će sa gamepad-om bez auto aim-a da stanu na crtu k&m igračima. Možda jedino onim sa dve leve ruke. 😄

Znam samo nekoliko stvari:

- igram FPS ponekad na konzolama gamepadom, mahom Single player ili multi bez ocekivanja. Nije lose, navikne se covjek

- ali ne zelim da utucem hiljade sati da se dokazujem i igram fps na gamepadu, niti wow na volanu ili darksouls na DDR padu. Ja ne smatram gaming dobrom platformom da ispucavam svoje kompetetivne porive ali to je moje pravo a takodje ne sporim to pravo drugima - aka neutralan sam

- ne branim nikom da igra kako hoce, ja trazim ono sto meni odgovara. Ionako me bole sake vec nekoliko godina tako da mi je ergonomija vazna

- ne zelim igrati Fortnite ili bilo koje njegove derivate. Ne da mi nije zanimljivo, nego mi je definicija dosade. Prihvatam da sam ostario ali i kao klinac sam tezio drugacijim igrama

- CS je meni najbolji i neprevazidjen, sve je izbalansirano tacno kako treba biti

CS jeste kult ali teško da je igra u kojoj se koristi 30% dostupnih oružja primer balansa.

Da ne ulazim i u to što čak i na mapama koje se igraju na turnirima često jedna strana ima blagu prednost.

Sve je to deo šmeka igre i ne čini je manje zabavnom, ali nije primer izbalansiranosti.

Balans leži u barebones gameplay, samo mehanički skill i timska igra, neka nikakvih abilities, upgrejdova, vozila, dropova i sličnih crutch opcija da nadoknade prethodno. Sa druge strane to je i ono što odbija igrače ka tim drugim naslovima, prvo ima jako malo varijacije a drugo jako brzo ubija takmičarski element jer mora da se vežba inače si zaglavljen i ne osećaš nikakav Rush.

CS jeste kult ali teško da je igra u kojoj se koristi 30% dostupnih oružja primer balansa.

Da ne ulazim i u to što čak i na mapama koje se igraju na turnirima često jedna strana ima blagu prednost.

Sve je to deo šmeka igre i ne čini je manje zabavnom, ali nije primer izbalansiranosti.
Ima smisla ali zavisi malo i kako gledas na to, meni je realno dio balansa i to da sva oruzja nisu istog znacaja. S razlogom se koristi 30% oruzja, ako hoces da ides u partiju nerfed imas i tu opciju :D Igra se bazira na skillu.

OK je da nisu istog značaja, nego se 70% oružja ne koristi jer su neisplativa da potrošiš pare na njih. Ili kupiš loadout koji hoćeš ili igraš eco, ne postoje kao neka mid tier oružja. Odnosno postoje ali se ne koriste.

Opet kazem, meni to odgovara - vjerovatno ne trazimo iste stvari u igrama. I da je svega par oruzja ako su dobro odradjena to mi je dovoljno. To sto imam tonu oruzja pa kao nesto eksperimentisem a sva su "malo off" da bi se postigao balans meni ne znaci nista posebno, kao ni random dropovi. Nesto kao iRacing u simulacijskom zanru, uradi jednu stvar ali uradi to ispravno :)

Back
Top Bottom