• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PC Counter-Strike 2 i Counter-Strike serijal

Inferno, Dust 1 i 2, Nuke, Train, Aztec, Cock, Rats, Mansion, Tomte, Snow, Italy, Office, Cbble, Mirage, Clan, Prodigy itd itd xd

Eh, CS... moj prvi dodir s krekom.
Počeo sam ga igrati, ako se ne varam, na kraju beta 7 verzije. Najviše sam igrao 1.0 i 1.3. 1.6 sam igrao neko vreme, a onda sam batalio igru. Uchestvovao u turnirima, chak i putovao u BG da nas rastave bolji timovi.

Pao sam razred zbog te igre. GO mi se dugo nije dopadao, dok nisam seo da igram duže. Tada sam skapirao da mi je zabavno, ali ne verujem da sam ukupno igrao više od par desetina sati.

Što se dvojke tiče, probaću, ali sumnjam da ću igrati igru.

Eh, CS... moj prvi dodir s krekom.
Počeo sam ga igrati, ako se ne varam, na kraju beta 7 verzije. Najviše sam igrao 1.0 i 1.3. 1.6 sam igrao neko vreme, a onda sam batalio igru. Uchestvovao u turnirima, chak i putovao u BG da nas rastave bolji timovi.

Pao sam razred zbog te igre. GO mi se dugo nije dopadao, dok nisam seo da igram duže. Tada sam skapirao da mi je zabavno, ali ne verujem da sam ukupno igrao više od par desetina sati.

Što se dvojke tiče, probaću, ali sumnjam da ću igrati igru.

Veoma slicna prica. Pojavila se igraonica blizu srednje i tako malo po malo ajde da zapalimo sa nekog chasa. To na kraju nije bio jedan chas vec ceo dan i tako mesecima i kostalo mene i tada najboljeg ortaka treci srednje. Imali smo tolko organizovanu ekipu, drug drzao posle svoju igraonicu i onda u ponoc on ode kuci a nas zakljuca da igramo 12! sati do podneva. Imam jos uvek slike iz tog vremena i sta smo sve radili al sto kazes to je bio krek, da 12 sati za redom igras 4 iste mape i nikad dosta, niko pospan.

Ah, Counter Strike, igra u kojoj sam proveo na hiljade sati. Prvi dodir sa igrom sam imao 2001. u lokalnom internet kafeu, tada je morao prvo da se instalira Half-Life pa onda Counter Strike u formi moda.

Od tada sam ga igrao svake godine periodično - igram ga mesecima pa deinstaliram kad krene da mi guta previše vremena. Poslednji put sam ga igrao za vreme korona lockdowna 2020. na privatnom serveru koji je ortak imao sa njegovim društvom, kada je to prošlo nastavio sam da igram po public serverima i uhvatio sebe kako igram ponovo po 8-9 sati u jednom sedenju i rekao sebi beži od kokaina i deinstalirao ga.

Štekovi, wallbangovi, kontrola recoila, šabloni rasipanja, strategije za svaku mapu itd... toliko toga ima da se nauči o igri ali te zato i vuče da je konstantno igraš da bi bio samo još malo bolji, što je odlika samo najboljih igara u žanru.

Takođe, igra ima možda i najbolji skill gap ikad, nema RNG-a, blooma, ko ima bolji loadout ili ko je opalio metak prvi već sve zavisi od veštine, poznavanje mape i poznavanja oružja.

CS: Source sam probao nekada davno kada je izašao i nije mi se svideo jer ono nije bio CS već totalno druga igra.

Za divno čudo, CS: GO nisam nikada ni probao, video sam samo kako izgleda na nekim yt klipovima.

Ovaj najavljeni Counter Strike 2 me iz nekog razloga naložio i vuče me da krenem da ga igram, videću da li ću uspeti da se oduprem 😄

Random number generator, algoritam koji daje nasumične brojeve, ukratko - faktor sreće, nasumičnost, bacanje kockica, kako god.

csgo-cs2.gif

Bas me interesuje kako ce proci prvih par CS2 turnira [verovatno tek sledece godine] sa ovim gameplay novinama.

Kao i za vecinu ovde koliko vidim za mene je 1.6 bio vrhunac FPS gaminga. Pocetkom 2000 dok sam bio u osnovnoj sam ovo igrao svaki dan i bio sam bas decent u to vreme. Nisam bio pro level ali sam imao svojih momenata gde sam mogao da resim neke clutch momente kad bude 1v3 ili tako neke situacije. U to vreme sam morao da igram CS jer nas je bilo jako puno, popodne i predvece je uvek pun server tako da kad jednom udjes, nema napolje :D

To vreme kad sam igrao cs je bilo bas specijalno za mene jer sam tada bio clan BGWireless grupe gde je nas oko 300 ljudi bilo umrezeno i imali smo svoj privatni cs server gde smo igrali svaki dan. Bilo je bas dobrih klanova u to vreme u BGW kao sto je bio NF4S (Need for Head Shot) koji su 2006 bili drugi na WCG ovde u srbiji i za malo se nisu kvalifikovali da idu na turnir u koreju :D

2267_1093571064393_9347_n.jpg
2267_1093570424377_6055_n.jpg

Nzm zasto ali i dalje imam neke screenshotove gde se video moj KD ratio. Bilo je i boljih momenata a i gorih ofc. Imali smo cak i CS filmove za koje i dalje mislim da su profi i medju boljima sa ovog prostora ako ne i najbolji :D

Imali smo jos jedan film koji je bio stariji ali ne mogu ga naci. Mozda mi je na starom kompu posto sam u to vreme skidao te CS filmove i ucio od njih. Omiljeni su mi bili SK filmovi. SpawN je bio meni tada najbolji igrac ubedljivo :D

Kad su PC igraonice počele da zamenjuju PS igraonice, u mojoj lokalnoj PC igraonici su se prvo igrali Unreal Tournament, Half Life i Age Of Empires 2 u lanu na 4 kompa, tek dosta kasnije se pojavio Counter Strike...i kad sam ga prvi put video i probao uopšte mi se nije svideo, nikad ne bi rekao da ću ga kasnije toliko igrati, ići i osvajati turnire, upoznati gomilu ljudi..ali mi je bilo drago kad sam prestao redovno da ga igram tamo negde oko 2005. i počeo da igram i druge igre (WC3, Battlefield 1942..).

Probaću ovaj CS2.

To vreme kad sam igrao cs je bilo bas specijalno za mene jer sam tada bio clan BGWireless grupe gde je nas oko 300 ljudi bilo umrezeno i imali smo svoj privatni cs server gde smo igrali svaki dan. Bilo je bas dobrih klanova u to vreme u BGW kao sto je bio NF4S (Need for Head Shot) koji su 2006 bili drugi na WCG ovde u srbiji i za malo se nisu kvalifikovali da idu na turnir u koreju

Moram malo u offtopic.
Pozdrav za clana WiFi Community Network zajednice. Postoji sansa da smo se nekom prilikom susreli na okupljanjima. Ja sam deo ekipe iz Kraljeva. Osnivaci BGW su me naucili mnogo stvari, koje su mi posle znacile i u zivotu inace. Pomagali su na sve nacine. Forum BGW je bio svakodnevna stranica od neke 2003. kao danas sto je ovaj.

Moram malo u offtopic.
Pozdrav za clana WiFi Community Network zajednice. Postoji sansa da smo se nekom prilikom susreli na okupljanjima. Ja sam deo ekipe iz Kraljeva. Osnivaci BGW su me naucili mnogo stvari, koje su mi posle znacile i u zivotu inace. Pomagali su na sve nacine. Forum BGW je bio svakodnevna stranica od neke 2003. kao danas sto je ovaj.
Tesko, ja sam pocetkom 2000ih bio u osnovnoj, ali su osnivaci bili moje prve komsije pa smo su me odma ubacili u citavu pricu. Bio sam ja tada klinja, nisam imao pojma o zivotu :D Ali mi je najveca bleja bila sa njima u to vreme. Pre podne bi blejali na forumu a predvece bi svi zajedno igrali CS 1.6. BGW je imao dosta slican vajb kao ovaj forum i sa tim se potpuno slazem. :D Samo mi fali taj askpekat gde bi svi zajedno casual nesto igrali :D

Kao i za vecinu ovde koliko vidim za mene je 1.6 bio vrhunac FPS gaminga. Pocetkom 2000 dok sam bio u osnovnoj sam ovo igrao svaki dan i bio sam bas decent u to vreme. Nisam bio pro level ali sam imao svojih momenata gde sam mogao da resim neke clutch momente kad bude 1v3 ili tako neke situacije. U to vreme sam morao da igram CS jer nas je bilo jako puno, popodne i predvece je uvek pun server tako da kad jednom udjes, nema napolje :D
Ovo bukvalno kao da sam ja pisao. Bio sam solidan igrac svojevremeno i znao sam da izvlacim ekipe iz govana po lokalnim turnirima. Ali nikad nisam bio smatran za nekog od boljih jer nisam voleo da gledam replay-eve i da pratim gde se puca kroz zid itd. Jer kao prvo bio sam klinac i nisam imao novaca za vezbanja i za "gubljenje" vremena na te stvari jer nisam mogao da docekam da sednem i da zapucam u lokalu. Za mene je to bila tada savrsena igra. BIla su do bas dobra vremena kad se islo po igraonicama i rokalo po turnirima. Najjaca igra u zanru ikada :)

Ako sam dobro shvatio, CS2 ce da bude ustvari apgrejdovan Global Offense. Sinoc ga instalirao posle XX godina kao ajd da se prisetim i iskreno bilo je mnogo fun. Mislim da cu se baciti na casual ponovo jer brzo partije pice mozes upalis na pola sata i predjes na nesto drugo.

Back
Top Bottom