- Reaction score
- 5,186
Ima Wahad sam da vas otrese sve zajedno 

a pogotovo tebeIma Wahad sam da vas otrese sve zajedno![]()
To zaista ne bi bio impresivan poduhvat. Zato ćutim i ne pravim se pametan, jer znam da Wahad kao bivši pro igrač CS-a, a i drugih FPS igara, verovatno daleko bolje poznaje materiju.a pogotovo tebe![]()
Da tastatura i miš nisu najbolja kombinacija za kompetitivni FPS gejming ne bi se proizvođači istih utrkivali ko će da napravi miš sa većim DPI-om, bržim polling rate-om i bržim odzivom svičeva, kao i bržu aktuaciju svičeva na tastaturama.
@Omega Keeb&mice gang, samo ko će osim @Wahad -a da brani čast gamepad tabora?
Taman da sebi opravdam kupovinu ove SteelSeries Apex Pro tastature sa rapid trigger-ima svičevima i podesivim nivoom aktuacije istih u rasponu od 0.1 do 4.0mm i DeathAdder V2 Pro miša.
![]()
Jaka stvar, public pun noobina, i ja sam cepao sa misem Combat Arms, ceo moj tim da sastavi killove, nije imao killova koliko ja... ima ovde na forumu cenim dobrih i pro igraca i igraci koji su mogli da budu pro, da su to hteli...Inače evo Titanfall, Zdravko i ja smo igrali keca mislim, ne znam za dvojku. Od prvog dana sam ga igrao na kontroleru dok sam igrao na PC-u. Bukvalno smo se smenjivali ko je prvi u našem timu, i to by a large margin iznad ostalih igrača.
žvaće bulja gaćeNe bi taj duel kazao mnogo, jer mora da se sastanu dva igraca istog ili slicnog skill-a...
Mehanika csa je drugačija, jer igra nije dizajnirana oko kontrolera, za recoil je netačno, isto i za pomeranje miša, i generalno većina stvari koje si nabrojao. Znam dosta to u detalje, ne samo što samo igrao, već i držao ranije servere, pisao neke amxx plugine. Noviji naslovi idu za igračima, a to je konzola i kontroler, tu je razlika koju ti nekako stalno preskačeš, igra je grounds up dizajnirana za to, na ravnopravnoj platformi kontroler je uvek hendikep, i dosta je apsurdno tvrditi suprotnoIronija u svemu, svi pro igrači koji koriste miš sa 20k-36k DPI-om igraju na 800-1200, sve u zavisnosti koji je senzor unutra i koji je DPI nativesve ostalo ti je kao upscaling sa 1080p na 4k i kažeš, crystal clear.
Inače ko što reče Zdravko, kontam da većina ovde igrala CS rekreativno, igrao sam pro, a i druge pucačine, BF, Halo, eto Apex smo dobili 2 od 5 sa zdravkom i nenadom a ja sam jedini na serveru igrao sa kontrolerom, još pre ~2god.
U svim competitive igrama gde ima kbm vs roller važi:
kbm - bolje na daljinu
roller - bolje na mid i close range
Sve igre koje se igraju sa kontrolerom, tj pro igrači gde biraju kontroler su high speed movement fokus, sem CS-a, ali ako jedan lik sa 1000 sati ownuje sve na serverima, ne bi me čudilo da se i tu presele.
Pa evo Filip AKA Imperial_Hal je igrao kbm od izlaska Apexa, pre godinu dana prešao na kontroler. Najbolji igrač na svetu, osvojili 2 od poslednja 3 šampionata. Sam kaže, nema smisla igrati na kbm protiv roller igrača.
Jeste da je ovo CS tema, ali ubacili smo u diskusiju sve esportove, tako da ako jedna (dve - R6S) igre su kbm only, ne znači da u svim ostalim je bolje igrati tako. Bacite pogled na bilo koji šampionat (popularnih igara) na twitchu, videćete kako igraju. I da movement i nišanjenje je superiornije na kontroleru, možda ne u CS-u (trentno jer je Valve rekao da poboljšava podršku) ali u svim ostalim igrama je.
Zamisli samo lika koji diže i vergla miš da kontroliše recoil a ti samo palcem preračunato držiš i bukvalno laseruješ ih. Kontroler igrače bukvalno zovu hitscan igračima zbog toga, kada te vide, ne promašuju - lakše kontrolisanje recoila.
Btw hvala na podršci
Rekavši sve to, ja baš ne bih voleo da kontroler zaživi u CS-u, a mislim da je neizbežno da hoće, jer se onda ubija najpopularnija igra sa ovim inputom i ceo legacy koji je napravila.
@2CR4ZY
Vidiš, recimo u Halo Infinite su ubacili auto aim na mišu i ljudi se žalili, vuče mi aim ne mogu da se fokusiram! i posle par meseci ga izbacili. Kada ga izbacili su pričali, ponovo ste nerfovali kbm kontroleri imaju auto-aim mi nemamo!!!
Inače evo Titanfall, Zdravko i ja smo igrali keca mislim, ne znam za dvojku. Od prvog dana sam ga igrao na kontroleru dok sam igrao na PC-u. Bukvalno smo se smenjivali ko je prvi u našem timu, i to by a large margin iznad ostalih igrača.
PSA: Some of you have asked what mouse sensor interpolation is - well, simply put, mouse sensors have a true native DPI - for example some mouse sensors have true native 2,000 DPI but some vendors extrapolate the count and double count (or even more) the DPI to achieve a higher number like 4,000 DPI.
However, while interpolation allows vendors to report a higher DPI, it in fact results in jittering, skipping and inaccuracy of the mouse - just think about it, double counting isn't going to make it any more accurate but in fact, allows for more resolution errors.