• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PC Counter-Strike 2 i Counter-Strike serijal

a pogotovo tebe :D
To zaista ne bi bio impresivan poduhvat. Zato ćutim i ne pravim se pametan, jer znam da Wahad kao bivši pro igrač CS-a, a i drugih FPS igara, verovatno daleko bolje poznaje materiju.

Last edited:
Ma nema tu sta da se filozofira kad na dzojpedu radi auto-aim, lepo se ubaci i auto-aim i za misa, pa uporedi, uglavnom je no brainer za mene, a i za vecinu sa ove teme.

Nije bez razloga ubacen auto-aim na dzojpedu, kad zaostaje za misom, mogli bi ste malo da iskulirate sa tom ludackom teorijom.

Da tastatura i miš nisu najbolja kombinacija za kompetitivni FPS gejming ne bi se proizvođači istih utrkivali ko će da napravi miš sa većim DPI-om, bržim polling rate-om i bržim odzivom svičeva, kao i bržu aktuaciju svičeva na tastaturama.

@Omega Keeb&mice gang 💪, samo ko će osim @Wahad -a da brani čast gamepad tabora? 😆 Taman da sebi opravdam kupovinu ove SteelSeries Apex Pro tastature sa rapid trigger-ima svičevima i podesivim nivoom aktuacije istih u rasponu od 0.1 do 4.0mm i DeathAdder V2 Pro miša. :sneaky:

Ironija u svemu, svi pro igrači koji koriste miš sa 20k-36k DPI-om igraju na 800-1200, sve u zavisnosti koji je senzor unutra i koji je DPI native :) sve ostalo ti je kao upscaling sa 1080p na 4k i kažeš, crystal clear.

Inače ko što reče Zdravko, kontam da većina ovde igrala CS rekreativno, igrao sam pro, a i druge pucačine, BF, Halo, eto Apex smo dobili 2 od 5 sa zdravkom i nenadom a ja sam jedini na serveru igrao sa kontrolerom, još pre ~2god.

U svim competitive igrama gde ima kbm vs roller važi:

kbm - bolje na daljinu
roller - bolje na mid i close range

Sve igre koje se igraju sa kontrolerom, tj pro igrači gde biraju kontroler su high speed movement fokus, sem CS-a, ali ako jedan lik sa 1000 sati ownuje sve na serverima, ne bi me čudilo da se i tu presele.

Pa evo Filip AKA Imperial_Hal je igrao kbm od izlaska Apexa, pre godinu dana prešao na kontroler. Najbolji igrač na svetu, osvojili 2 od poslednja 3 šampionata. Sam kaže, nema smisla igrati na kbm protiv roller igrača.

Jeste da je ovo CS tema, ali ubacili smo u diskusiju sve esportove, tako da ako jedna (dve - R6S) igre su kbm only, ne znači da u svim ostalim je bolje igrati tako. Bacite pogled na bilo koji šampionat (popularnih igara) na twitchu, videćete kako igraju. I da movement i nišanjenje je superiornije na kontroleru, možda ne u CS-u (trentno jer je Valve rekao da poboljšava podršku) ali u svim ostalim igrama je.

Zamisli samo lika koji diže i vergla miš da kontroliše recoil a ti samo palcem preračunato držiš i bukvalno laseruješ ih. Kontroler igrače bukvalno zovu hitscan igračima zbog toga, kada te vide, ne promašuju - lakše kontrolisanje recoila.

Btw hvala na podršci :D

Rekavši sve to, ja baš ne bih voleo da kontroler zaživi u CS-u, a mislim da je neizbežno da hoće, jer se onda ubija najpopularnija igra sa ovim inputom i ceo legacy koji je napravila.

@2CR4ZY

Vidiš, recimo u Halo Infinite su ubacili auto aim na mišu i ljudi se žalili, vuče mi aim ne mogu da se fokusiram! i posle par meseci ga izbacili :D. Kada ga izbacili su pričali, ponovo ste nerfovali kbm kontroleri imaju auto-aim mi nemamo!!! :D

Inače evo Titanfall, Zdravko i ja smo igrali keca mislim, ne znam za dvojku. Od prvog dana sam ga igrao na kontroleru dok sam igrao na PC-u. Bukvalno smo se smenjivali ko je prvi u našem timu, i to by a large margin iznad ostalih igrača.

Last edited:
Inače evo Titanfall, Zdravko i ja smo igrali keca mislim, ne znam za dvojku. Od prvog dana sam ga igrao na kontroleru dok sam igrao na PC-u. Bukvalno smo se smenjivali ko je prvi u našem timu, i to by a large margin iznad ostalih igrača.
Jaka stvar, public pun noobina, i ja sam cepao sa misem Combat Arms, ceo moj tim da sastavi killove, nije imao killova koliko ja... ima ovde na forumu cenim dobrih i pro igraca i igraci koji su mogli da budu pro, da su to hteli...
Mi kad smo cepali Combat Arms na klanskom serveru, bili smo najbolji klan u CTF-u itd, siguran sam da vecina nas ima takve neke price, jer ovde su cenim hardcore gameri.

Combat Arms?

Cepam ja Caliber na kbm, i imam killova koliko svi moji saborci zajedno kada pobeđujemo. Cenim da samo hardcore gameri igraju to.

Mislim da sam ponovo pro, a nisam ni svestan toga.

Last edited:
Jeste, a ti znas kako ja igram, video si me nekad?

Ja pipnuo nisam MP igre 5 godina, trebalo bi mi par meseci samo uopste da se vratim u formu, ali to me iole ne zanima vise, ali eto misli ti sta hoces, I couldn't care less...

@Wahad

CA je neki arkadni klon CS-a, meni je bila omiljena MP igra, koju sam najduze igrao, stukao sam preko 1000 sati u nju, sigurno i igra koju sam najduze igrao u zivotu...

Brate pričamo o Counteru i ostalim igrama i ti iz dupeta izvučeš neki Combat Arms... i tvrdiš da su to igrali hardcore igrači. U periodu kada ni jedna igra nije dominirala tržištem kao CS.

Baš me čudi što igra nije ni danas živa.

Kakve ima veze sta sam izvukao, pomenuo sam sta sam ja igrao... nisam ni rekao da su CA igrali hardcore igraci, vec da ovde na forumu ima hardcore igraca.
Pricali smo o dzojped vs kbm pre svega, ne znam sta je problem, opusti se.

CA je zamro, da ne pricam o njenoj burnoj istoriji, ali meni licno mnogo bolja igra od CS-a, kad je bila u svom prime-u... a CS nisam igrao duze od par sati, not my cup of tea.

Ja sam igrao Counter-Strike 2 pre par dana preko GeForce Now. Da li je možda i to razlog što me tako lako ubijaju ili samo nemam pojma?

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Ironija u svemu, svi pro igrači koji koriste miš sa 20k-36k DPI-om igraju na 800-1200, sve u zavisnosti koji je senzor unutra i koji je DPI native :) sve ostalo ti je kao upscaling sa 1080p na 4k i kažeš, crystal clear.

Inače ko što reče Zdravko, kontam da većina ovde igrala CS rekreativno, igrao sam pro, a i druge pucačine, BF, Halo, eto Apex smo dobili 2 od 5 sa zdravkom i nenadom a ja sam jedini na serveru igrao sa kontrolerom, još pre ~2god.

U svim competitive igrama gde ima kbm vs roller važi:

kbm - bolje na daljinu
roller - bolje na mid i close range

Sve igre koje se igraju sa kontrolerom, tj pro igrači gde biraju kontroler su high speed movement fokus, sem CS-a, ali ako jedan lik sa 1000 sati ownuje sve na serverima, ne bi me čudilo da se i tu presele.

Pa evo Filip AKA Imperial_Hal je igrao kbm od izlaska Apexa, pre godinu dana prešao na kontroler. Najbolji igrač na svetu, osvojili 2 od poslednja 3 šampionata. Sam kaže, nema smisla igrati na kbm protiv roller igrača.

Jeste da je ovo CS tema, ali ubacili smo u diskusiju sve esportove, tako da ako jedna (dve - R6S) igre su kbm only, ne znači da u svim ostalim je bolje igrati tako. Bacite pogled na bilo koji šampionat (popularnih igara) na twitchu, videćete kako igraju. I da movement i nišanjenje je superiornije na kontroleru, možda ne u CS-u (trentno jer je Valve rekao da poboljšava podršku) ali u svim ostalim igrama je.

Zamisli samo lika koji diže i vergla miš da kontroliše recoil a ti samo palcem preračunato držiš i bukvalno laseruješ ih. Kontroler igrače bukvalno zovu hitscan igračima zbog toga, kada te vide, ne promašuju - lakše kontrolisanje recoila.

Btw hvala na podršci :D

Rekavši sve to, ja baš ne bih voleo da kontroler zaživi u CS-u, a mislim da je neizbežno da hoće, jer se onda ubija najpopularnija igra sa ovim inputom i ceo legacy koji je napravila.

@2CR4ZY

Vidiš, recimo u Halo Infinite su ubacili auto aim na mišu i ljudi se žalili, vuče mi aim ne mogu da se fokusiram! i posle par meseci ga izbacili :D. Kada ga izbacili su pričali, ponovo ste nerfovali kbm kontroleri imaju auto-aim mi nemamo!!! :D

Mehanika csa je drugačija, jer igra nije dizajnirana oko kontrolera, za recoil je netačno, isto i za pomeranje miša, i generalno većina stvari koje si nabrojao. Znam dosta to u detalje, ne samo što samo igrao, već i držao ranije servere, pisao neke amxx plugine. Noviji naslovi idu za igračima, a to je konzola i kontroler, tu je razlika koju ti nekako stalno preskačeš, igra je grounds up dizajnirana za to, na ravnopravnoj platformi kontroler je uvek hendikep, i dosta je apsurdno tvrditi suprotno

Moram da se dopunim gore:

Tu uopšte nisam pričao o CS-u nego generalno. Niti sam ikada rekao da je trenutno kontroler superiorniji u CS-u od miša i tastature, još manje za R6S gde je praktično nemoguće da uradiš bilo šta ako igraš na kompu sa gamepadom.

CS jeste stvoren sa fokusom na tastaturi i mišu, tada kontroleri nisu ni postojali, za fps jelte. Strašna stvar je što unapređuju controller podršku na PC-u, a to nema veze sa bilo kojim skriptama i šta već ti nisi kucao dok si bio admin. Mi smo imali desetak servera dok smo igrali pro, koji su bili puni ljudi uvek.

quoteovaću sebe ispod jer mislim da nisi pročitao taj deo ili si ga promašio:

Razlika između tebe i mene je samo to što sam igrao poprilično ozbiljno dosta FPS-ova u poslednjih 20godina, dok mi ti pričap samo o CS-u.

A za DPI možeš slobodno da guglaš i videćeš da je DPI samo još jedan marketinški trik. Mnogo je bitnija ergonomija, postolja i podloga na kojoj igraš za preciznost nego DPI i ime.

PSA: Some of you have asked what mouse sensor interpolation is - well, simply put, mouse sensors have a true native DPI - for example some mouse sensors have true native 2,000 DPI but some vendors extrapolate the count and double count (or even more) the DPI to achieve a higher number like 4,000 DPI.

However, while interpolation allows vendors to report a higher DPI, it in fact results in jittering, skipping and inaccuracy of the mouse - just think about it, double counting isn't going to make it any more accurate but in fact, allows for more resolution errors.

Izvol’te, lista PRO igrača za svaku od aktuelnih MP igara sa navedenim setup-om i podešavanjima istog. Ni jedan ne igra na gamepad-u, svi koriste mk za svaku od navedenih igara. Over and out.

Back
Top Bottom