• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PC Baldur's Gate III

auuuuuu kako sam se smorio sinoć
u act2 umesto da odmah nakon posete u last light odem da spasim zatvorenike u moonrise, ja rešim da očistim celu mapu pre nego što banem tamo, i naravno, pošto je nightsong izletela, svi zatvorenici su pobijeni 😭
prevelik je shar's dungeon da ponovo radim sve, jbg...
slabo razumem kako si ovo uspeo.i ja sam radio sve sporedno i na kraju tek isao na main.cak sam i isao u last light ali sam i posle toga nastavio sporedno i tako..mada ja uvek prvo cistim mapu sa side questiovima pa igram main

slabo razumem kako si ovo uspeo.i ja sam radio sve sporedno i na kraju tek isao na main.cak sam i isao u last light ali sam i posle toga nastavio sporedno i tako..mada ja uvek prvo cistim mapu sa side questiovima pa igram main
ako odeš u shar's temple i oslobodiš dame aylin pre nego što se infiltriraš u kulu, svi zatvorenici će završiti u pitu pobijeni.

ako odeš u shar's temple i oslobodiš dame aylin pre nego što se infiltriraš u kulu, svi zatvorenici će završiti u pitu pobijeni.
Sličnu stvar imaš i u act3, desilo mi se nešto slično kao tebi, pa sam vraćao save. Izgubio sam tipa 6-7h ali sam hteo da uradim sve kako treba, a ne da mi random redosled questova utiče na priču koju kreiram. Ako te zanima na šta mislim, da ti ne spoilujem ovako bespotrebno, pusti mi poruku, rado cu sa minimalno spoilera objasniti sta i kako treba izbegavati.

koliko je dobar soundtrack, nisam mislio da će moći da bude upečatljiv kao u prethodnicima, međutim itekako im je uspelo.

dok se šetaš baldur's gateom sve teme su zasnovane na down by the river melodiji, toliko mi se urezalo da konstantno pevušim down, down, down, by the river... 🎶

Last edited:
konačno pređoh i ja ovaj goty23.

nemam mnogo da dodam na dosadašnje pohvale.
imao sam rezerve zbog totalne promene izvedbe, ali me je igra u potpunosti uvela u svoj svet. tolika briga o detaljima i mnoštvo izbora, zaista mislim da ne postoji kompleksniji quest i route dizajn u ovom trenutku. mislio sam da će me potezna borba smoriti posle nekog vremena, ali zaista su to rešili pametno, smanjivanjem battle encountera i opcijom da se dosta njih može izbeći, bilo kroz dijaloge ili stealth.

priča i likovi su super.
igra izgleda odlično, iako engine pokazuje znake zastarelosti. modeli, pogotovo npc-jeva su super, dok je okruženje mahom ok, i na pojedinim lokacijam prelepo.
ost sam pomenuo, ali i da potvrdim da je fenomenalan, jako kvalitetno napisan, tematski konzistentan.

naravno, kompleksnost koju sam pomenuo, bugovi moraju pratiti, te i dalje igra u trenutnom stanju pati od povremenih bugova, ali opet, za ovaj žanr je to prilično nebitna stavka.
trebalo mi je ravno 90 sati da pređem igru. iako je ogromna, nekako mi deluje manje od oba prethodna dela. sigurno je zbog činjenice da u prethodnicima ima mnogo više lokacija, dok si ovde u 3-4 oblasti... imaš utisak da si mnogo manje sveta prošao.
ovo su stvarno mizerni nitpick-ovi u odnosu na ostatak igre.

kao što sam pomenuo ranije, trudio sam se da pokrijem sve ćoškove, ali napravio sam u actu2 greške u koracima, video guglanjem šta sam zasrao, ali sam rešio da ne ponavljam, već da nastavim dalje da igram svojom putanjom, ostavljajući 100% clear za neki naredni playthrough.
act1
bio sam na strani druid grove-a, pobio gobline, poštedeo mintharu, spasio druide od one zmije i pomogao tieflinzima.
prvo sam išao u underdark i pomogao pečurkama da oteraju duergare, a zatim u duergar delu pronašao forge, ubio absolute agenta i spasao halflinge.
ipak, želeći da što manje propustim, nisam se podigao liftom u shadowlands, već sam se vratio nazad i krenuo mountain passom. ukrao sam jaje githovima i odbio da služim vlaakith i obrnuo laezel na drugu stranu.
act2
kao što sam pomenuo ranije, prvo sam produžio u last light odakle sam krenuo da čistim, prvo istočnu stranu reke, a zatim i zapadnu, krenuvši od severa ka jugu. ovo je dovelo do posledice da sam završio prvo shar temple i oslobodio nightsong (samim tim konvertujući shadowheart da pređe na selune path), što je trigerovalo ubijanje svih tiefling zarobljenika, minthare i vođe halflinga. takođe sam zasrao i što nisam pozvao jaheiru u pravom trenutku da mi se pridruži, mislivši da će kasnije biti ponovo prilike, no, o tome u act3.
u jamama ispod moonrise-a sam pronašao leševe zatvorenika, kao i zevlora koji sam nije uspeo da spasi svoju bratiju, pustio sam ga da ode u samotni lament, znajući da će od brojne ekipe iz palog elturela samo nekolicina uspeti da prebegne u baldur's gate :(
act3
pronašao sam sve dribbles delove :D
pronašao sam masovnog ubicu, a kasnije i olomio sarevoka.
odbio sam raphaela, ušunjao mu se na gajbu, oslobodio hope i tukao se protiv najjačeg bossa u igri (666HP 😂 ) i naravno uzeo čekić :D
oslobodio sam florrick iz zatvora, i pronašao bronzanog zmaja, ne mogu da verujem da ni u jednom trenutku nisam pomislio da je emperor balduran :D
spasio sam wyllovog ćaleta iz iron thronea, kao i godianske porodice, luda sekvenca! :D wyll je postao blade of avernus.
pomogao sam astarionu da se oslobodi cazadora i da oslobodi svoju bratiju u underdark.
pomogao sam guildu da se otarasi stone lorda i zhentarima. nažalost, morao sam ubiti doppelganger jaheiru (koja je stradala u bici kod moonrise towera jer je nisam pozvao u družinu), zbog čega minsc nije mogao da obuzda svoj bes, pa nisam mogao da ga spasim. okončao je, a boo je ostao da plače nad njim 😭 (bukvalno)
pomogao sam shadowheart da, na kratko, spasi roditelje i oslobodi se kletve.
olešio sam mrtvu orin i oslobodio taoca (koji je u ovom slučaju bio halsin, onaj medved iz trejlera :)
uništio sam fabriku automatona, popeo se do gortasha i zajedno sa karlach mu okončao sudbinu.
kada je došao trenutak da se borimo protiv moždanog overlorda, naravno da sam oslobodio gith princa, čime sam emperora pustio da prebegne overlordu, obojica smo ispali pičke, mada on veća.
nisam hteo da žrtvujem princa, već sam preuzeo sav teret na sebe i postao mind flayer.
probili smo se do mozga i roknuli ga.
svi smo otišli na svoju stranu, wyll je odveo karlach u avernus da ne bi umrla, gale je pokupio krunu iz reke i postao bog ambicije.

na kraju je ostao dirljivi okup posle pola godine i withersovo polivanje soli na ranu trima palih bogova.

jako lepo i zaokruženo, zaista se nadam nekim velikim story dlc-ovima i novom nastavku u budućnosti...

Baldur’s Gate 3 Dominates GDC Awards 2024

• Best Narrative - Baldur's Gate 3 (Larian Studios)
  • Best Design - Baldur's Gate 3 (Larian Studios)
  • Audience Award - Baldur's Gate 3 (Larian Studios)
  • Game of the Year - Baldur's Gate 3 (Larian Studios)

Baldur’s Gate 3 Won’t Get a Sequel or DLC from Larian, D&D Being Dropped for Something New

"We're not going to make new expansions, which everyone is expecting us to do. We're not going to make Baldur's Gate 4... we're going to move on."

Larian CEO Clarifies Wizards of the Coast Was a a Great Licensor and Had Nothing to Do With BG4 Not Happening

Reading the Reddit threads, I would like to clear up something. Wizards of the Coast is not to blame for us taking a different direction. On the contrary, they really did their best and have been a great licensor for us, letting us do our thing. This is because it's what's best for Larian.

Pricao je u Gamespot intervjuu kako odavno ima plan za "ultimate" RPG igru i da ce im trebati jos par igara da dodju do toga. Sa BG3 su prvi put napravili [skupe] cinematic sekvence i detaljno animirane likove u razgovorima, sledeca igra ce biti jos ambicioznija.

I opet ce ici na early access chapter 1, jer preko toga mogu dosta da balansiraju celu igru.

Bice to njegova verzija igre koja ga je najvise opcinila u mladosti.
Ultima VII

Meni je drago što će raditi nešto drugo, nadam se radikalno drugačije, voleo bih neki sf rpg u trećem licu... ili nešto poput Deus Ex-a u prvom licu.

Back
Top Bottom