• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PC Assassin's Creed Shadows

Koliko se ja sećam u početku su se toliko hvalili realnošću i istorisjkom preciznošću da je mehanika igre, makar u medijima, bila zapuštena...

Last edited:
Hvalili su se izgledom gradova, nikada likovi u igri nisu bili istorijski precizni.
To je namerno uradjeno. Citava premisa serijala je da istorija koju mi znamo nije tacna, jer su je pisali pobednici.

Generalno tvrdili su za sve koliko se ja sećam. Ne da je Leonardo snabdevao plaćene ubice već da je Leonardo mogao, prema svemu što je ostavio iza sebe, da napravi stvari koje je u igri pravio sa minimalnim umetničkim slobodama. Na to mislim. Da ni jedan lik ne štrči u tom periodu i svetu, da su utkani bezbrojni istorijski događaji i likovi i tako dalje.

Koliko ja znam, ovo je prvi AC gde se glavni lik prosto ne utapa u svoje okruženje. Ono štomeni u svemu ovome nije jasno zašto su krenuli sa Japancima koji su osetljivi po tom pitanju i što je toliko teško reći "ovo je naša izmišljena istorija". Uspeli su da izazovu bes dela Japanske vlade...

Za izvođenje, tj to što Yasuke deluje više kao iz Way of the Samurai nego iz Assassin Creed ne mogu bas sa pouzdanjem da komentarišem jer još od Syndicate nisam ni upalio AC igru a i nju sam igrao 15 minuta.

Nisi u pravu. Poslusaj convo 4 iz prve igre:

Oni nikada nisu pokusavali da naprave istorijski tacne igre, vec zabavne igre koje deluju autenticno.
Nisam igrao poslednjih nekoliko igara (osim Miraza), ali se secam da su se severnjaci zalili kako je u Valhalli dosta stvari promaseno. Izgleda da su vremenom sve vise i vise odustajali od autenticnosti. Sigurno forumski strucnjak i veliki fan serijala @Revan moze vise da nam kaze o tome.
O Jasukeu se ne zna mnogo, ali ne vidim sto ti on strci vise nego neki drugi likovi.

Last edited:
Poslušao sam. I ne kapiram šta sam trebao da izvučem iz toga. Šta god se dešavalo kroz igre, zahvaljujući nastavcima znamo da istorija ostane ista tj naša sadašnja istorija.
A što se tiče Jasukea, pitaj Japance. Zar ne bi trebalo da je njihovo mišljenje najrelevantnije. Što se mene tiče, meni je smešno što su gurali crnca u priču istorijski esktremno homogenog i ksenofobičnog društva i to je to.

Poslušao sam. I ne kapiram šta sam trebao da izvučem iz toga. Šta god se dešavalo kroz igre, zahvaljujući nastavcima znamo da istorija ostane ista tj naša sadašnja istorija.
A što se tiče Jasukea, pitaj Japance. Zar ne bi trebalo da je njihovo mišljenje najrelevantnije. Što se mene tiče, meni je smešno što su gurali crnca u priču istorijski esktremno homogenog i ksenofobičnog društva i to je to.
To je jednostavno sansa koju nisu mogli da propuste xd Crnac glavni lik u Japanu a jos postojao. Pa sta ces lakse 😁

A što se tiče Jasukea, pitaj Japance. Zar ne bi trebalo da je njihovo mišljenje najrelevantnije.
A ti znas sta Japanci misle?

Video je prilicno zanimljiv (posebno deo oko Loklijevih knjiga), a i lik mi deluje objektivno (zivi u Japanu).

Jasuke nije jedini, a ni najveci problem koji Japanci imaju sa igrom. Ali jeste najveci problem odredjenoj grupaciji ljudi.

OK, verujem ti. Sigurno znaš više o tome od mene koga je zanimalo da li su stvarno počastili nekog ne-azijata titulom Samuraja u to vreme (i dokazi teže ka tome da nisu). Ali u ovom videu pričaju samo o njemu. Nisi izabrao dobar primer da demonstriraš veći broj problema.

Kao što rekoh zanimljivo je da su izazvali bes dela japanske vlade što i nije čudno. Oni su tradicionalno izrazito konzervativni i ponosno promovišu i brane svoje viđenje istorije.

Last edited:
To je drugi video, kaze lik na pocetku da bi trebalo pogledati i prvi.
Previse je suma online, do pre par nedelja sam i ja bio uveren da se samo beli rasisti bune (posto te stvari dolaze do mene), a onda sam vremenom skontao da nisam u pravu i da Japanci stvarno imaju gomilu zamerki. To samo govori koliko licni pogledi na svet i nedostatak informacija mogu da te zaslepe i dovedu do iskrivljene slike.

Zanima me da li bi reakcije bile drugacije da su od starta krenuli sa pricom da je igra fikcija.

Last edited:
Kao sto sam napisao na diskordu, obe strane vrdaju da napisu sta misle direktno, moraju da odrze civilizacijski nivo brenda. Lik je DEI odluka to se vidi iz aviona, donekle i komicno odudara od svega dosad, ova sad saopstenja su samo izvrdavanje. Sa druge strane, AC igre po dizajnu mogu da otrpe svakakvog lika, oslanjaju se na svet, mehanike i grafiku i ako to bude dobro odradjeno, bice i igra dobra, sto purge xenos ekipa ne moze nikako da podnese, igra mora da fejluje zbog ovakvog popustanja politickim trendovima pa makar sve gorelo.

Mislim da je kod igre (tj serijala) veći problem što će i Shadows biti more of the same. Vrte istu mehaniku još od Origins-a i ne popuštaju. Mirage je bio izuzetak, ali je takođe i daleko manji projekat u pitanju koji je prvenstveno trebalo da bude DLC za Valhalu.

Menjaće kad oslabi prodaja, isto kao sto će i ovde odmah popustiti ako utiče na prodaju.

Setio sam se da sam se makljao sa njim u Niohu:

I tu je nazvan samurajem (igru su pravili Japanci), ali eto, nije bilo drame tada.
Mislim da se pojavljuje i u dvojci, ali to nisam odigrao do kraja.

Zanima me da li bi reakcije bile drugacije da su od starta krenuli sa pricom da je igra fikcija.

Od određenog dela "gaming" ličnosti definitivno. Oni žive od kontraverzi i stvorili bi je od crnca u japanu kasne sengoku ere u sekundi.

Last edited:
Tačno sam znao da se sprema delay jer vidim da slabo promovišu igru.iskreno super što se mene tiče taman da se hard oslobodi igara kojih ću da igram na zimu i jesen :D

Back
Top Bottom