• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie TV Asian Cinema

284179484_10225394345098922_6717285300450341222_n.jpg

Pogledao sinoc Thirst i ono.........mene ne radi. Bas mi delovao nekako razvuceno, u trenucima bespotrebno zbunjujuc i naporan.
Mozda pogledam opet za koju godinu, i to produzenu verziju. Sve u svemu, utisak mi je sada slab, ima dobrih momenata, ali nije mi to to.

5/10

Naišao ovo na netu negde, pa rekoh da podelim. Gledao sam dosta i slažem se da su neki must see filmovi. Ako ništa drugo, makar nije loše za otkrivanje nekih filmova koje ste možda propustili:
289055474_10227382105875533_5574563915616567856_n.jpg

Film je originalno na Telugu jeziku, a mislim i da ima neke scene koje Hindi verzija nema. Inače, preko scena na engleskom ide indijska sihronizacija u svakoj verziji na koju sam naišao, ne trudi se džabe da nađeš bez. Može da se skine na Avistaz, ne znam kakva je situacija na public trackerima.

Inače sam gledao, klasično indijsko ludilo, ali kvalitet :LOL:

Decision to Leave

Ne tražite u ovom filmu klasičnu detektivsku priču, ovaj film to nije, bar ne na način koji se inače očekuje kad se spomene detektiv, ubistvo, misterija u opisu filma. U pitanju je ljubavna priča o dvoje simpatičnih ljudi, totalno suprotnih, priča o planini i moru, koja između ostalog postavlja i pitanje koliko daleko smo spremni da idemo zbog strasti/ljubavi.

Dvoje glavnih glumaca su savršeno spojeni i sjajno prenose tu emociju i energiju koja izbija između glavnih protagonista i onoga sto im se kroz film dešava. Plus, komični delovi su pun pogodak i nabacivaće osmeh na lice.

Harizmatična Tang-Wei je prosto očaravajuća, prava femme fatale i srce i duša ovog filma.

Film krasi predivna fotografija, vrhunska režija i montaža, sa nekoliko veoma zanimljivo odrađenih kadrova i scena. Vizuelno savršenstvo.

Park Chan-wook je ponovo isporučio film koji će mi ostati u glavi dugo nakon gledanja. Dve misli su mi prvo prolete nakon sto je počela odjavna špica: Park Chan-wook, volim ti porodicu i psa i Želim da gledam ponovo ovaj film.
Ovo drugo ću definitivno uraditi kad film bude u našim bioskopima (najverovatnije na FEST-u), jer stvarno mislim da ovo treba pogledati na velikom platnu i prepustiti se Parkovoj magiji.

A da, i soundtrack je prelep.

10/10 (možda ipak 9.5/10) od mene, mada treba imati u vidu da me je Tang Wei omađijala.....

(nema spojlera iz filma, slobodno otvarajte)
Que4b8I.gif

Ha! Niste očekivali ovo u spojleru, pa kaže - DE VI TO AHhhh

Gde si se krila-la? Gde si bila-la?
Ceo klub si noćas mila, omađijala
Gde si se krila-la? (La-la) Gde si bila-la? (La-la)
Ceo klub si noćas mila, omađijala

p.s. molim vas, nemojte da me banujete

Last edited:
Zadnjih Meseci sam pogledao svašta iz Azije, izdvojio bi šta mi je bilo najbolje, bez previše proseravanja. Dakle sve ovo sam ili ponovio ili sam ostavio na kompu i smatram must watch.

A Touch of Sin (2013) - Za mene apsolutno savršen film satkan od 4 priče i odlično spakovano u jednu celinu, stil, realnost, tematika. bolje da stanem ovde jer ću ostaviti kucanje i pustiti ga opet hshshhs

A Hero Never Dies (1998) - Nezaobilazno ko voli Dzon Vua a može se reći i Takaši Mikea, vrlo brzo sam ga gledao drugi put i bio je još bolji.

Ash is the Puerest White (2018) - Želeo sam da je radnja malo konkretnija pa i sam kraj al i pored toga mnogo mi se svideo i sadrži veoma upečatljive scene, Gledati zajedno sa Touch of Sin.

Drug War (2012) - Odlična Krajm Drama, Dinamična, Sa Vrhunskim Detaljima i (bez brige) sa Vanserijskim Krvoprolićem u Finalu.

Rebels of the Neon God (1992) - Beznadje Urbane Dzungle u Aziji ranih 90ih, Obijanje Arkada i Noćenje po zapišanim Stanovima, koga ovo nije kupilo već neka preskoči.

Throw Down (2004) - Ne znam kako bi ovo opisao i šta je ovo tačno a da bude još ludje ovo je reditelj Filmova Hero Never Dies i Drug War. IZUZETNO ISKUSTVO

Time and Tide (2000) - Tsui Hark nama poznat pre svega po Double Team sa VAN DAMOM I RODMANOM .Ovaj malo šizofreni Akcioni Triler meni je tek u drugoj polovini kliknuo i do kraja sam baš uživao, sadrži rokačinu u natrpanoj zgradi kako drugačije.

Last edited:
Decision to Leave (2022) - Vrlo Dobar Čanvuk Park, meni su neki njegovi Filmovi medju najboljim ikada ali ima i onih koje ne znam da li bi opet ponovio.

Dakle njegov Trip najvećeg Kralja koji je zapravo veoma opravdan i verifikovan često zna da stane na put dobrom filmu jbg i u tom smislu Decision to Leave mi je ko neki njegovi najveći hitovi i najbolje i najgore.

Vuče se ovo, traje predugo, akcentuju se silni detalji koji apsolutno ničemu ne služe nego eto, surovo je zamršeno a osnova je na kraju i pored svega toga veoma jasna i poznata...

Ali opet kad je svirao kraj pao je neki osećaj opšteg zadovoljstva i ispunjenosti ko posle najboljeg filma i čak sam pustio Credits da ide a to zna se kad ostavim...

Tako da ja nisam merodavan da ga Kritikujem, pošto očigledno sam spreman svašta da tolerišem i praštam, Glumci su bili ODLIČNI, Kamera i Estetika pucaju ko i uvek, mnogi Rediteljski zahvati su u fazonu YOU ARE WATCHING MASTER AT WORK i iskreno žao mi je što me ceo taj zaplet i sve nisu jače uvukli, def je trebalo ovo malo da se pojednostavi, suzi kako bi više bilo istaknuto ono najvažnije...

Al moguće da je to i zbog miksa Trilera i Romanse izmedju kojih Film balansira, ima dosta i Humora koji je meni vukao recimo na Bong Jon Hoa (Memories of Murder, Parazit etc.) i bio je više nego uspešan....

Posle neke buduće Reprize biću na čisto ali da me je udarilo na prvu loptu kao nemam pojma Handmaiden nije jbg i krivo mi je .... Oldboy i JSA ne računam, pošto sam ih gledao medju Prvim Korejskim i taj doživljaj ne može da se ponovi....

Decision to Leave je Čanvuk koji prezentuje svoju Veštinu Noar Filma. Ne uspeva mu svaki trik ali zaslužuje Aplauz na Kraju.

Last edited:
Haha, meni sve nekako utisak da je trebalo da bude i duže 😄 Dobar film.

Одгледах ово, дериват The Man From Nowhere-а, али наравно лошији од њега. Акција је добра... ако ништа друго, питак је за једно гледање. 6/10

Jedan veoma lep, blago melanholican, ljubavni film, koji se na efektan nacin uvlaci pod kozu i izaziva emocije da se i mi zapitamo isto sto i glavni junaci - sta bi bilo sa mnom, gde bih bio, kakav bi mi zivot bio da sam onda jednom (ili vise puta) izabrao drugacije?
Glumci su odlicni, stalo nam je da pratimo kako ce zavrsiti pricu, sto jeste najbitnije, jer su oni ti koji najvise moraju da iznesu u ovakvom filmu. Fotografija, muzika, montaza su dodatni plus i pomazu da se ostavi jos jaci utisak.

Ovo je prvenac rediteljke Celine Song, koja je pre ovoga radila samo u pozoristu. Kupila me je ovim filmom i definitvno mi je na listi reditelja na cije buduce filmove cu obratiti paznju.

Podsetio me je u nekim momentima na In the Mood for Love. (ako vam ne lezi ovakav tip filmova, ne verujem ni da ce vam se ovo svideti)

EDIT:

Gospodja

Last edited:
Najbolji film iz poslednje tri godine koji sam gledao. Tacno u metu, nedavno sam i ja tako krenuo da posmatram neke odnose.

Nije toliko vezano za radnju filma, ali da ne pokvarim nekom dozivljaj gledanja i njihov tok misli dok gledaju film.

Bilo je neizbezno, jer licne preferencije kasnije dodju vise do izrazaja. Nisam posmatrao u toj meri film kroz SBBKBB, pre nekoliko godina sigurno bih trazio uzroke i ''formulu za prosperitet takvog odnosa''. Neki znakovi su bili jasni i da ce se ta razlika produbljivati, ne postoji kod mene neko zaljenje kako su se stvari odvijale. Krajnji ishod je takav kakav treba da bude, neke situacije su mogle biti izbegnute ili su mogle drugacije da se odigraju. Sve u svemu, geneza njihovog odnosa je dobro i efektno predstavljena.

Jedan veoma poucan film, lego mi je ko kec na deset, neke stvari ce vise biti u fokusu.

Neka se spremi Niš! Svečano otvaranje 19. Filmskog festivala Slobodna zona u bioskopu Cineplexx Srbija !🌟
📆 Datum: 31. oktobar
🕖 Vreme: 19:00 časova
🎬 Film: "Zlo ne postoji" Rjusukea Hamagučija
Pratite priču o hrabrom ocu i njegovoj ćerki u borbi protiv moćne tokijske firme koja preti da uništi njihovo seoce radi izgradnje luksuznog kampa za bekstvo iz grada. 🏞️💪
Rjusuke Hamaguči, poznat po hitovima "Povezi me" i "Točak sreće i fantazije", donosi vam ovu uzbudljivu priču o očuvanju prirode i lokalne zajednice.
Ne propustite ovu priliku! Karte za svečano otvaranje su dostupne na biletarnicama Cineplexx-a, ili online na www.cineplexx.rs. 🎫🍿
19. Filmski festival Slobodna zona će trajati od 31. oktobra do 5. novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Budite deo nezaboravnog filmskog iskustva i vidimo se u Slobodnoj zoni! 🎥

Back
Top Bottom