Pogledali pre neko veče Golgo 13, meni nepoznata manga i anime. Kratki sinopsis, Golgo 13 je najpoznatiji ubica na svetu, poznat je po tome što nikada ne maši, i uvek odradi svoj zadatak do kraja. Dobija zadatak da ubije naslednika velike korporacije i upada u sijaset slučajeva koji su povezani, i grupaciju ljudi koji kuju zaveru da ga uklone zauvek.
Stvarno nisam imao nikakva očekivanja, delovalo mi je zastarelo animacija, ali ipak je film uspeo da isporuči i da bude jedno zabavno gledanje. Ukazao bih na jako zastarelo 3d animaciju unutar početnog intra, koji je u suštini miks 3d-a, stop animacije i pravog predmeta.
Iako je besmisleno, smatram da je neko trebao da ima zaista veliku maštu i volju u to vreme da napravi nešto slično, pa svakako ima moje poštovanje sa te strane.
Da se vratim na sam film, Golgo nije lik, on je klasična muška fantazija o mačo muškarcu koji odrađuje sve bez greške, jebe šta stigne i nikome ne ostaje dužan.
Iznenadio sam se kako je tok filma sličan čitanju manga stranica, a kada sam pronašao istu vidi se da je dosta toga preuzeto iz iste kao direktna adaptacija.
Film nema praznog hoda i vremen da stane i predahne već se samo šalta i prelazi na sledeći deo radnje ili upoznavanju novih likova i događaja.
Ono što me je svakako držalo do kraja da ga pogledam jeste emotivni naboj kojim Japanci odišu, sve je dignuto na 11 i ne postoji zlatna sredina, ili je život ili smrt.
Preporučio bih za ljude koji vole dobru akciju, ne gade se mačo momenata, i da vole OST koji je na tragu neo noira 80tih sa ljigavim saksofonom i raznim power pop i disco melodijama.
Jaka 6.