• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

ANBERNIC RG35XX - Emulacija za mase

Ivamark

Well-known member
Co-founder
Reaction score
5,706
U doba opštih poskupljenja, kada tehnika preti da postane luksuz i kada se ljudi otimaju da kupe raspberry pi kao da je na akciji u Lidlu , vredne ručice malih kineza napravile su proizvod prihvatljiv svakom dzepu. Naravno u pitanju je Anbernic RG35XX.

csm_Farben15_c7b5cc0228.jpg ezgif-1-c08ecc9ff3.jpg

Uredjaj dolazi sa kineskim OS koji radi solidno ali je preporucljivo ubaciti custom OS.
Podržana je emulacija zakljucno sa PS1.

Postoji nekoliko izbora a najpoznatiji su :

-Garlic OS
-Mustard OS
-Min UI

-Garlic OS je custom OS napravljen po uzoru na popularni Onion OS sa Miyoo uredjaja. OS se oslanja da emulaciju preko Retro Arch-a, ali ima svoj fensi samo sto ima fensi frontend.Podrzane su i custom teme kao u custom boot slike koje se mogu naci na
OS podrzava i instalaciju na jednu ili sve kartice. Takodje ima gomilu mogucnosti za podesavanje emulatora ali isto tako i gomilu precica koje treba znati. Ovo su neke od njih.

dv9r5mgz2eja1.png

Garlic OS se moze preuzeti na patreon stranici tvorca OS-a.

-Mustard OS je u suštini ogoljeni Garlic OS sa skinutim custom frontendom tako da ce se za navigaciju koristiti sam Retro Arch. Ovo je izbor samo za hardcore ekipu.

-MinUI je novi frontend launcher za RG35XX, sa veoma prostim interfejsom kome je cilj da bude pregledan tako da nema tema, boxarta..... ali i sa dovoljnim brojem podesavanja za komotno korisćenje.
minui-main.pngminui-menu-sfc.pngminui-menu-options-frontend.png
MinUI trenutno za razliku od Garlic OS ne podrzava emulaciju arkada. Podrzava instalaciju na jednu ili dve kartice, RTC kao i pretragu fajlova na samoj konzoli.
Moze se preuzeti sa githuba.
https://github.com/shauninman/union-minui/releases

Za detaljnije informacije preporucujem ovu adresu koja se redovno osvežava i sadrzi gomilu informacija.

Takodje tu su i trenutno aktelni tutoriali za instalaciju custom OS na YT sa ljude koje mrzi da citaju.
Garlic OS

MiniUI

Imam Deck, ali mi više dođe kao 'kućni handheld', ovo je kompaktno za posla i putovanja. :)

Od korone radim kuci pa su mi kucni i poslovni jedno isto :D Deck sam uzeo da budem kul kad zena zagine na main tv-u kao sad sa hogwartsom :D

Sent from my Mi 11i using Tapatalk

Ne mogu nikako da se odlučim da li providna bela ili sivi. :)

Ja sam hteo ljubičasti providni, ali lepša polovina je glasala za beli providni. Tako da je to 2 glasa naspram 1, pa sam poručio beli providni. 😄

Volim ljubičastu ali me ova nijansa konkretno nešto ne radi. :)

Imao sam prvi put ljubičasti, i osim što ima fine crne dugmiće boja je prilično 'dull' uživo.

Povukao sam okidač na beli transparentni, on mi je bio prvi izbor a to je uvek najbolje.

Mada vrhunski je sivi samo eto malčice mi glupo da furam GB boje na ne GB uređaju.

I dalje nisam prežalio što je kinez ispalio za RG353M, on je vizuelno savršen a i upotrebljiviji za PS1 igre pošto ima analog. :(
353XX je po meni za do SNES generacije za šta i planiram primarno da ga koristim.

Kinez stoka. Kad otključaju ovaj GPU čak ni N64 neće biti nemoguć.

Javite kad vam stigne koju ste verziju dobili, počeli su ubacivati veće (i teže) baterije u novije modele:
IMG-4933.jpg

E jbg, ko je mogao da zna.

Mada i ne znam da li bi mi odgovarala teža verzija.

Verovatno nije samo baterija promenjena ili nije realnog kapaciteta. Videćemo. Pitanje je da li ćemo mi dobiti ovu noviju reviziju. Ako ja dobijem, odradiću testiranje kapaciteta baterije.

Izgleda da su još nešto dirali u hardveru osim baterije:

10-FC2-F43-AAA4-44-EC-BE58-F9-B955-E7-A7-AE.jpg

Haha otprilike. 😁
Doduše GarlicOS dev je skontao ovo malo ranije pa je izbacio neki fix. Ne znam sada da li su u međuvremenu izbacili novi PCB sa manjom baterijom.

Back
Top Bottom