• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PC Alan Wake 2

Meni samo jednom zezalo na početku same igre (prolog) izgubio sam zvuk. Izašao iz igre, ponovo ušao i od tada sve ok.

Јел гејмплеј има неке новине у односу на први део? Или се и даље своди на осветли их лампом и упуцај, и тако од почетка до краја. Кец ми се испрва био допао, атмосфера пре свега, али како је игра одмицала постајало ми је све досадније и репетитивније, јер и локације и гејмплеј практично остају исти од почетка до краја.

Smisao svetla je mnogo bolje i dublje odrađen ovde. Ne znam za borbe jer ja poprilično dosta istražujem, tako da mi više ima istraživanja i svega ostalog od borbi, hoću da kažem, za sada mi je ima manje nego u prvom delu, ali jeste bolja, fluidnija i zanimljivija, iako je core system isti.

Rockstar je vlasnik Max Paynea.
Ko god da je vlasnik, obzirom da su dali dozvolu Remedy-ju za remake-ove, ako se dobro prodaju, nemaju razloga da ne naprave neki deal i za Max Payne 4, mislim da zato i rade remake-ove, da pripreme teren za nastavak.

Ne kapiras krejzi, ne ubacuju u expanded universe nista sta nije njihovo jer nemaju vlasnistvo i pojma nemaju kako bi hendlovali to ukoliko se novi vlasnik IPa predomisli.

Ime max payne nikada nece biti u remedy expanded unkverse, nikada. Quantum Break mozda ako kupe IP. Max Payne kao licnost a ne ime ga vec ima u expanded universe

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jako se čudno ponaša dualsense na pcu. Trebalo bi izgleda da desni deo touchpada otvara sobu, a levi mapu, ali nekada uopšte ne detektuje pritisak, nekada otvori mapu kada bi trebalo sobu. U opcijama ne može uopšte da se stigne do kontrola za tako ako se ne koristi mis (vrti se izmedju dve akcije koje nisu boundovane), a i kada stigneš do donjeg dela, ne detektuje pritisak na touchpad.

Osim toga, vibracija više ne radi nego sto radi. Razmišljam da ipak odigram na elite-u (smeta mi sto je run na l3).
Jel si probao preko kabela dual sense? Jel se i onda desava to sto si opisao?

Ja sam primetio povremenu bug kada se ne mečuju slika i zvuk. Karakter otvara usta ali zvuk kasni/rani. Inace igram na hard, naravno...ovakve igre su moj teren.

Послато са SM-G990B помоћу Тапатока

Jel si probao preko kabela dual sense? Jel se i onda desava to sto si opisao?
Bez kabla ne radi ništa od naprednih funkcionalnosti. Stigao sam u grad, sada vibracija iz nekog razloga radi, ali opet ne uvek.
Ovaj deo igre je dosta bolji. Nisam očekivao da će nivoi biti širi nego u originalu. I grafički izgleda bolje, a manje je zahtevno od početka.

Bez kabla ne radi ništa od naprednih funkcionalnosti. Stigao sam u grad, sada vibracija iz nekog razloga radi, ali opet ne uvek.
Ovaj deo igre je dosta bolji. Nisam očekivao da će nivoi biti širi nego u originalu. I grafički izgleda bolje, a manje je zahtevno od početka.
Cudno.. obicno kad je preko BT tu zna da zeza do bola, ne samo Dual Sense vec bilo koji dzoj..zato ja X dzojped preko onog njegovog adaptera a Dual Sense iskljucivo preko kabela, dok sam ga imao doduse. Da nije nesto do EPIC i njegovog launchera i implementacije za dzojeve?

I da, vrlo je vazno igrati nocu sam, ugaseno svetlo i pojacane slusalice na max. Koliko god se trudio ne moze se igranje danju ovakbih igara porediti sa igranjem nocu u uslovima koje sam naveo.

Послато са SM-G990B помоћу Тапатока

Jel neko modifikovao ini fajl sto predlazu ovi iz techpowerup?

Ugasio sam depth of field, vignete i lens distortion ali ne znam koju vrednost staviti za Dlss sharpening, u ini fajlu je 0,0 , kontam onda mozda ta vrednost ide do 1.0, te sam stavio 0.5 ... Igra lepse i ostrije izgleda

Ugasio sam ja sve te tri stvari i igra izgleda čistije. Ali i dalje su mi stvari u sumi prilično muljave kada se koristi lampa.

Ja se drzim originalnih podesavanja.

Inace uspeo sam da pronadjem nemoguce - low poly model. :D
alanwake2screenshot20fsef8.jpg

Sijalica je sakrivena sa sirokim efektom svetlosti, osim kada se kamera priblizi jako blizu.

Juče sam stigao da malo odigram, prešao “prvog boss-a” i večeras nastavljam. Odlična je igra i ovo što sam do sad odigrao dosta se razlikuje od prvog dela. Dok su nas tamo svaki čas napadale sile tame, ovde je fokus više na istraživanju, a manje borbi, barem za sad. Vajb i mehanika igre su vrlo slični RE4, postoji i sličan inventar, malo municije, heal-ovanje pomoću painkiller-a (omaž MP-u), itd. Kao što rekoh nije bilo do sad puno borbe, ali i ovo malo što je bilo je dosta izazovnije od onog što smo imali u kecu. O grafici nema potrebe trošiti previše reči, ukratko - izuva. Mogu da mislim kako tek izgleda sa RT-om i path tracing-om kad i bez njihovog aktiviranja (jer Radeon :rolleyes:) igra izgleda kao da su uključeni, baked GI radi sjajan posao u ovoj igri.
Uzgred igram sa DualSense-om i sve radi kako treba, do sada nije bilo ni pucanja igre. Na mom kompu radi onako kako sam i očekivao, native 1080p sa max podešavanjima (naravno bez RT goodies-a) u rasponu od 30-50 fps (ispod 30 ne ide) u šumskoj oblasti i 60-ak u gradskoj.
Evo i kratkog gameplay-a sa početka igre.

Last edited:
jel igras sa kablom ili bezicno, ako je bezicno jel imas vibracije?
Ne mož’ to bez kabla. 😄 A za vibracije, ne’am pojma, moram da obratim pažnju večeras kad budem igrao. Ili ih nema ili se baš zaludeo sa igrom, pa nisam ni obraćao pažnju. Svakako, javljam kasnije.

Back
Top Bottom