• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PC A Plague Tale: Requiem

Prešao sam i ja prvi deo juče.
U suštini prijatno sam iznenađen kvalitetom produkcije - veličanstvenih predeli, epic gradovi, dosta dobra gluma, režija. Sam gameplay bi mogao biti malo izazovniji, imao sam osećaj kao da igram neki grandiozni walking simulator jer je sve dosta usko i skriptovano, imaš jedan jedini put sa dosta lakim zagonetkama. Nadam se da će ispraviti to u drugom delu. Ako već idu putem linearnosti i skriptovanih dogadjaja, makar da bude izazovno. U suštini igra mi je prijatno iznaneđenje, nisam mislio da će mi se opet dopasti "šunjačke" igre. Kao klinac sam obožavao da se šunjam i radim sve stealth, ali kako ide vreme, što sam stariji, to više volim da upadnem u masu i izdominiram sirovom snagom :ROFLMAO: A mislim da ima tu i do level designa, u modernim igrama gde imaš izbor stealh ili akcija, obično mi je stealth baš dosadan. Ova igra je pokazala da to može biti itekako zanimljivo, pogotovo što su non stop dodavali neke nove mehanike. Još jedna sitna mana je montaža cinematica - neretko se desi da se mnogo čudno završavaju, nekako ne "udari" ključna rečenica toliko jako kao što bi trebalo jer se kamera već fade out-uje ili čudno prekine.

Sve u svemu 8/10 igra od mene

Imam jedno pitanje za one koji su prešli prvi deo.

Koja je bila poenta pravljenja svih onih napitaka i održavanja Huga "zdravim"? Mislio sam da se nikako ne treba dopustiti da predje taj prvi threshold, ali onda kada on nađe majku u podrumu, ona mu kaže "slušaj glasove i komanduj gde da idu", i onda magično odjednom svi njegovi bolovi prestanu i on je zdrav!?

Hoću da kažem zašto su svi pokušavali da ga izleče, uključujući majku, kada je posle sama majka rekla da treba da sluša glasove i zbog toga je on kako sam video kasnije ok i zdrav? I kako sam video miševi su se smirili i ne napadaju više ljude na kraju...

Ili je nekako onaj napitak koji su napravili sve to omogućio?!

Drugi deo već od 2. chaptera daje ozbiljnije šunjalačke sekcije od bilo koje u prvom delu, tako da je to definitivno bolje.

Pa ok i zdrav za sad 😄 Prelazak tresholda je potencijalno rizičan pa mu daju napitak da bi to odložili. Nije mu to što je ovladao pacovima baš pomoglo, onesvestio se nakon što je preterao kada je oslobađao majku. Tu je valjda uspeo i da pređe taj treshold, ali to ga je potencijalno moglo ubiti. A koliko sam razumeo, pacovi su se smirili jer se i on smirio, ali kad se približi treshold, onda podivljaju.

Mene ne radi ni malo.

Послато са SM-G990B помоћу Тапатока

Mene ne radi ni malo.

Sto brate?Nema subtitlova?Ne moze svaka igra i ne mora da bude Uncharted akcija,malo sunjalica,malo prica koja je sasvim solidna za sada sto sam igrao.

Sto brate?Nema subtitlova?Ne moze svaka igra i ne mora da bude Uncharted akcija,malo sunjalica,malo prica koja je sasvim solidna za sada sto sam igrao.
Zato sto imam izrazito visoke zahteve.

Nadam se da me zajebavas,no aj poredis tim od ko zna koliko ljudi sa 100ak koji su radili na nastavku.

igram dlc Shadow of Rose (RE Village) i fenomenalno kako je dobro uradjeno sa vizuelnog aspekta kao i u domenu performansi. Nakon dvocasnovnog igranja upalim Plage Tale Reqiuem i kao da sam upalio ps4. Neverovatno koliko je danas izrazena ta (ne)sposobnost devolopera u optimizaciji igara.

Završio sam Requiem pre neki dan. Teško mi je da tačno pretočim u reči šta nije u redu sa ovom igrom iako mi se svidela, ali je na kraju ostavila nešto lošiji utisak od prvog dela. Možda zbog povećanih očekivanja nakon jako dobrog starta.
Išlo je jako dobro do polovine, kada se dolazi do neke kvazi open world sekcije kao što je TLOU 2 imao, i tu sam već počeo da razmišljam kako jedva čekam da se završi igra. Generalno je gameplay na mestu za ovakav tip igre, sve je bolje nego u prvom delu. Nemam mnogo da zamerim sem malo repeticije, i poslednjih par chaptera jer se oslanjaju na gimmicke i neke totalno glupe sekcije, ali su, srećom, relativno kratke. Priča je još mračnija od prvog dela, tragedija na sve strane, igra gazi i ne popušta do kraja.
Grafika dobra, ali moram da ponovim, ne opravdava nedostatak 60fps modova na konzolama. Nedostatak ljudi i resursa su mi jedino prihvatljivo objašnjenje.
Muzika fantastična, verovatno najbolji deo igre. I mogu da pretpostavim da će ova što glumi Amiciu da dobije nominaciju na TGA.

Ukratko, gameplay i produkcija su bolji od prvog dela, priča i pacing slabiji, pa vi vidite šta vam odgovara. Retko ocenjujem igre, ali mogu možda da nategnem neku osmicu na kraju 😄

Teško mi je da tačno pretočim u reči šta nije u redu sa ovom igrom iako mi se svidela, ali je na kraju ostavila nešto lošiji utisak od prvog dela. Možda zbog povećanih očekivanja nakon jako dobrog starta.
Mozda ti bilo puno da dve slicne igre igras jednu za drugom.

Moguće. Isto mi se desilo kada sam ponovo prelazio prvi TLoU pre nego što sam počeo drugi deo, i onda sam već na pola druge igre bio iscrpljen. Samo što je TLoU 2 pri kraju prejaka igra pa mi se vratio entuzijazam.
Deluje mi post pre kao 6.5-7
A nije, ali valjda ono što je na kraju uvek ostavi jači utisak pa sam se skoncentrisao na ono što me je nerviralo. Mislim da je prvih 10ak sati prilično dobro, ima napetih momenata i onda dolazi neko zasićenje, pa su poslednja 3 chaptera vrlo kratka i lagana sa gameplayom.

Back
Top Bottom