nelex
Well-known member
- Reaction score
- 3,082
Prešao sam i ja prvi deo juče.
U suštini prijatno sam iznenađen kvalitetom produkcije - veličanstvenih predeli, epic gradovi, dosta dobra gluma, režija. Sam gameplay bi mogao biti malo izazovniji, imao sam osećaj kao da igram neki grandiozni walking simulator jer je sve dosta usko i skriptovano, imaš jedan jedini put sa dosta lakim zagonetkama. Nadam se da će ispraviti to u drugom delu. Ako već idu putem linearnosti i skriptovanih dogadjaja, makar da bude izazovno. U suštini igra mi je prijatno iznaneđenje, nisam mislio da će mi se opet dopasti "šunjačke" igre. Kao klinac sam obožavao da se šunjam i radim sve stealth, ali kako ide vreme, što sam stariji, to više volim da upadnem u masu i izdominiram sirovom snagom
A mislim da ima tu i do level designa, u modernim igrama gde imaš izbor stealh ili akcija, obično mi je stealth baš dosadan. Ova igra je pokazala da to može biti itekako zanimljivo, pogotovo što su non stop dodavali neke nove mehanike. Još jedna sitna mana je montaža cinematica - neretko se desi da se mnogo čudno završavaju, nekako ne "udari" ključna rečenica toliko jako kao što bi trebalo jer se kamera već fade out-uje ili čudno prekine.
Sve u svemu 8/10 igra od mene
Imam jedno pitanje za one koji su prešli prvi deo.
U suštini prijatno sam iznenađen kvalitetom produkcije - veličanstvenih predeli, epic gradovi, dosta dobra gluma, režija. Sam gameplay bi mogao biti malo izazovniji, imao sam osećaj kao da igram neki grandiozni walking simulator jer je sve dosta usko i skriptovano, imaš jedan jedini put sa dosta lakim zagonetkama. Nadam se da će ispraviti to u drugom delu. Ako već idu putem linearnosti i skriptovanih dogadjaja, makar da bude izazovno. U suštini igra mi je prijatno iznaneđenje, nisam mislio da će mi se opet dopasti "šunjačke" igre. Kao klinac sam obožavao da se šunjam i radim sve stealth, ali kako ide vreme, što sam stariji, to više volim da upadnem u masu i izdominiram sirovom snagom

Sve u svemu 8/10 igra od mene
Imam jedno pitanje za one koji su prešli prvi deo.
Koja je bila poenta pravljenja svih onih napitaka i održavanja Huga "zdravim"? Mislio sam da se nikako ne treba dopustiti da predje taj prvi threshold, ali onda kada on nađe majku u podrumu, ona mu kaže "slušaj glasove i komanduj gde da idu", i onda magično odjednom svi njegovi bolovi prestanu i on je zdrav!?
Hoću da kažem zašto su svi pokušavali da ga izleče, uključujući majku, kada je posle sama majka rekla da treba da sluša glasove i zbog toga je on kako sam video kasnije ok i zdrav? I kako sam video miševi su se smirili i ne napadaju više ljude na kraju...
Ili je nekako onaj napitak koji su napravili sve to omogućio?!
Hoću da kažem zašto su svi pokušavali da ga izleče, uključujući majku, kada je posle sama majka rekla da treba da sluša glasove i zbog toga je on kako sam video kasnije ok i zdrav? I kako sam video miševi su se smirili i ne napadaju više ljude na kraju...
Ili je nekako onaj napitak koji su napravili sve to omogućio?!