• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

🏀Košarka (Euroleague, NBA, ABA liga itd...REPREZENTACIJA i takmičenja)

Ja se prisecam proslog SP, gde smo sve pokidali u grupi sa velikom razlikom, a posle odmah protiv prvih jacih protivnika zaredjasmo dva poraza i ispadosmo u cetvrtfinalu. To cetvrtfinale je najbitniji mec na svakom prvenstvu, pa cemo tek tu videti kakvu cemo igru prikazati i cemu mozemo da se nadamo.

Ne podsećaj me

:cry:

Ako je negde bio otvoren put ka zlatnoj medalji i gde je smo zaista, opravdano, bili favoriti - onda je to prošlo SP.
Đorđević i ceo stručni štab su podbacili pripremom meča protiv Argentine. Oni su prostim udvajanjem i presingom nad Bogdanovićem eliminisali celokupan naš napad. Neverovatno koliko je Bogdan bio čovek-ekipa na tom takmičenju. Naravno, da je došao izvesni gospodin MVP, možda bi stvari bile drugačije...
Ali čak i sa ekipom koja je otišla, trebalo je da uzmemo zlato.

Ne podsećaj me

:cry:

Ako je negde bio otvoren put ka zlatnoj medalji i gde je smo zaista, opravdano, bili favoriti - onda je to prošlo SP.
Đorđević i ceo stručni štab su podbacili pripremom meča protiv Argentine. Oni su prostim udvajanjem i presingom nad Bogdanovićem eliminisali celokupan naš napad. Neverovatno koliko je Bogdan bio čovek-ekipa na tom takmičenju. Naravno, da je došao izvesni gospodin MVP, možda bi stvari bile drugačije...
Ali čak i sa ekipom koja je otišla, trebalo je da uzmemo zlato.
Али добисмо Амере, први пут после Индијанаполиса, додуше у небитној утакмици, али је бар некаква утеха.

Ja se na ovom turniru najvise plasim Doncica i Slovenije. Neverovatan je Luka, vec sada mozda najbolji na svetu. Nema odbrane za one njegove step-back suteve preko ruke sa 10 metara. Cim se udvoji deli asistencije i cini saigrace 50% boljim. Protiv nas je silno motivisan i morace Pesic neke specijale da pravi za njega. Evo veceras nejake madjare sa pola snage (vodili 30 razlike) rutinski dobili.

Slovenija nam je bez sumnje najtezi protivnik na turniru...

Ja se najvise plasim dve stvari:

1. kad izadjemo iz ove lake grupe, i krenemo odjednom na mnogo jace protivnike, zanima me kako ce se to odraziti na nas, iskustvo sa SP-a govori da nam to ne odgovara (nikom ne odgovara), voleo bih da smo imali bar jednog teskog protivnika u grupi... ovako nam je jedina prednost sto cemo biti odmorniji u odnosu na recimo rivale iz B grupe smrti, ali mana ce sigurno biti sto nismo osetili tezak mec.

2. sudije... sudije nas mogu usrati totalno, bukvalno nas poslati kuci, ako budu lose sudili i na nasu stetu, nasi ce se iznervirati i dobijati tehnicke...

Nemci pobedise Litvaniju posle dva produzetka i sad Litvanci imaju sva tri poraza... i dalje mislim da ce proci dalje, jer mogu da budu cetvrti, ako pobede Madjarsku i Gruziju, ali lele kakvi su oni nagazna mina kad se ukrste sa prvim iz A grupe...

Slovenija nam je bez sumnje najtezi protivnik na turniru...

Ja se najvise plasim dve stvari:

1. kad izadjemo iz ove lake grupe, i krenemo odjednom na mnogo jace protivnike, zanima me kako ce se to odraziti na nas, iskustvo sa SP-a govori da nam to ne odgovara (nikom ne odgovara), voleo bih da smo imali bar jednog teskog protivnika u grupi... ovako nam je jedina prednost sto cemo biti odmorniji u odnosu na recimo rivale iz B grupe smrti, ali mana ce sigurno biti sto nismo osetili tezak mec.

2. sudije... sudije nas mogu usrati totalno, bukvalno nas poslati kuci, ako budu lose sudili i na nasu stetu, nasi ce se iznervirati i dobijati tehnicke...

Nemci pobedise Litvaniju posle dva produzetka i sad Litvanci imaju sva tri poraza... i dalje mislim da ce proci dalje, jer mogu da budu cetvrti, ako pobede Madjarsku i Gruziju, ali lele kakvi su oni nagazna mina kad se ukrste sa prvim iz A grupe...

Ako Litvanci povampireni prodju grupu, idu do finala 90%. U pravu si, i ja se pribojavam prve nokaut utakmice, narocito 1/4 finale. Ekipa ima momente kada im udje voda u usi. Uzdam se u Pesica i strucni stab.

Ja se najvise bojim sudija... Mozemo realno svakog da dobijemo, ne kazem mogu i nas zavisi od dana. Ali sudjenje je jezivo i mozemo lako posle par sumnjivih odluka da planemo i sami semi uskocimo u stomak.

Ja se najvise bojim sudija... Mozemo realno svakog da dobijemo, ne kazem mogu i nas zavisi od dana. Ali sudjenje je jezivo i mozemo lako posle par sumnjivih odluka da planemo i sami semi uskocimo u stomak.
Баш сам прекјуче коментарисао са колегом на послу како је избор судија за ово првенство катастрофа. ФИБА као да је намерно хтела да квалитет суђења буде лош. Од наших је рецимо ту само Александар Глишић, иако имамо бар неколико бољих судија од њега, а земље са много слабијом кошаркашком традицијом попут Бугарске имају двојицу судија на првенству. По ком критеријуму их бирају није ми јасно.

Баш сам прекјуче коментарисао са колегом на послу како је избор судија за ово првенство катастрофа. ФИБА као да је намерно хтела да квалитет суђења буде лош. Од наших је рецимо ту само Александар Глишић, иако имамо бар неколико бољих судија од њега, а земље са много слабијом кошаркашком традицијом попут Бугарске имају двојицу судија на првенству. По ком критеријуму их бирају није ми јасно.

To je zato jer ne postoji krovna košarkaška opgranizacija Evrope po uzoru na UEFA u fudbalu. Godinama imamo konflikt izmedju FIBA i Uleba/Euroleague koja je privatna organizacija u vlasništvu klubova. Najbolje sudije su EL sudije, odnosno dolaze iz najkvalitetnijeg takmicenja u Evropi, gde igra najveći broj naših reprezentativaca. Fiba je delegirala svoje drugorazredne sudije koji nisu dorasli ovom takmicenju.

Samo da nas sudije ne oštete kao u finalu u Indijanopolisu

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
Вероватно алудираш на то што Аргентинци причају како су они покрадени у том финалу против нас. Реално онај последњи напад што су имали је и могао да се свира фаул, а и није. Имали су продужетак да нас надиграју али нису успели, фалило им је искуства и енергије али та генерација им је после постала златна свакако. Било би глупо да је један фаул решио једно такво финале. Ионако нам судије углавном нису наклоњене и једна од ретких ситуација где су нам можда мало прогледали кроз прсте и ето ми сами против себе причамо.

Ја бих само волео да се не понови полуфинале 2010. против Турске када смо тако брутално покрадени јер су судије тако срамно навлачиле за домаћине, да такву судијску крађу до дан данас више нисам видео у кошарци. Од тад турску кошаркашку репрезентацију не могу да смислим. Била је на Јутјубу компилација свих спорних детаља али је изгледа обрисана. Ово је један од најочигледнијих и кључних момената те утакмице.

Вероватно алудираш на то што Аргентинци причају како су они покрадени у том финалу против нас. Реално онај последњи напад што су имали је и могао да се свира фаул, а и није. Имали су продужетак да нас надиграју али нису успели, фалило им је искуства и енергије али та генерација им је после постала златна свакако. Било би глупо да је један фаул решио једно такво финале. Ионако нам судије углавном нису наклоњене и једна од ретких ситуација где су нам можда мало прогледали кроз прсте и ето ми сами против себе причамо.

Ја бих само волео да се не понови полуфинале 2010. против Турске када смо тако брутално покрадени јер су судије навлачиле за домаћине, и такву судијску крађу до дан данас више нисам видео у кошарци. Од тад турску кошаркашку репрезентацију не могу да смислим. Била је на Јутјубу компилација свих спорних детаља али је изгледа обрисана. Ово је један од најочигледнијих и кључних момената те утакмице.

Secam se kao da je juce bilo. Takvih stvari se na zalost bojim i sada. Ko garantuje da Nemci na krilima publike i sudija ne mogu isto ovako da prodju kao Turci. Nije bitno da li je protiv nas...

Deljemo, i ja bih izgubio koncetraciju na +30
Uveo bih rezervni tim da se uigrava ostatak meca ako uspeju da odrze razliku.

Guduric jedino da pocne da duva marihuanu, ne vidim drugo resenje, celu karijeru je uplasen.

Mogli bi nesto da naucimo od finaca, gube 30 razlike, a raduju se na tribinama, nasmejani i igraju... voleo bih i ja da mogu tako, da se ne nerviram :D

Last edited:
Back
Top Bottom