• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Маск купио Твитер

Ja volim twiter. Tu mi je politika, aktuelna desavanja u zemlji, dezurni pljuvaci naseg predsednika, sport, Crvena Zvezda fans community, gaming...

Послато са SM-G990B помоћу Тапатока

Meni više na qrac idu domaći forumi od društvenih mreža. Neki forumi su zapravo javni nužnici koji pojedincima služe kao loša altrenativa za psihoterapiju. Ima onih foruma gdje je određenim ljudima sve na "izvolte": od privatnih poruka članova, do njihovih aktivnosti, šifara (a neki ljudi koriste istu šifru za sve lol). Bolje da ne idem u detelje šta se sve na pojedinim forumima dešavalo. Prava internet kanalizacija. Kod društvenih mreža mi se sviđa to što pratiš onog ko ti odgovara a na forumima je to ipak drugačije.

A sad malo društvene mreže: daleko su opasnije od foruma. Kao prvo tu je moguća zloupotreba silnih podataka a druga stvar: svaki idiot je dobio svojih 5 minuta. Onda se ti idioti udružuju u grupe i kao takvi prave veću štetu nego što bi inače sami pravili. To udruživanje može i na forumima da se desi ali ipak to je daleko manje opasno od ovoga na društvenim mrežama. A da ne spominjem algoritme koji hrane te glupe ljude sadržajima koji su u najmanju ruku glupi koliko i ono što oni redovno pričaju.

Ima pametnih i dobrih ljudi na netu al daleko ima više onih glupih i frustriranih koji prosipaju fekalije na netu naročito na ovom našem ex-yu internet nebu. Počelo je sve sa forumima a ekskaliralo sa društvenim mrežama...

Meni više na qrac idu domaći forumi od društvenih mreža. Neki forumi su zapravo javni nužnici koji pojedincima služe kao loša altrenativa za psihoterapiju. Ima onih foruma gdje je određenim ljudima sve na "izvolte": od privatnih poruka članova, do njihovih aktivnosti, šifara (a neki ljudi koriste istu šifru za sve lol). Bolje da ne idem u detelje šta se sve na pojedinim forumima dešavalo. Prava internet kanalizacija. Kod društvenih mreža mi se sviđa to što pratiš onog ko ti odgovara a na forumima je to ipak drugačije.

A sad malo društvene mreže: daleko su opasnije od foruma. Kao prvo tu je moguća zloupotreba silnih podataka a druga stvar: svaki idiot je dobio svojih 5 minuta. Onda se ti idioti udružuju u grupe i kao takvi prave veću štetu nego što bi inače sami pravili. To udruživanje može i na forumima da se desi ali ipak to je daleko manje opasno od ovoga na društvenim mrežama. A da ne spominjem algoritme koji hrane te glupe ljude sadržajima koji su u najmanju ruku glupi koliko i ono što oni redovno pričaju.

Ima pametnih i dobrih ljudi na netu al daleko ima više onih glupih i frustriranih koji prosipaju fekalije na netu naročito na ovom našem ex-yu internet nebu. Počelo je sve sa forumima a ekskaliralo sa društvenim mrežama...

Sa forumima je bar lako. Ne odes na forum, nema foruma. Uticaj 0 bambija.
Sa soc mrezama iako se distanciras uticaj na okolinu je preveliki. Sve sto das u ruke ogromnoj masi ljudi na kraju ce da bude mahom smece. Nema tu mudrosti. Ne trazim logiku gdje je nema :D

Sa forumima je bar lako. Ne odes na forum, nema foruma. Uticaj 0 bambija.
Sa soc mrezama iako se distanciras uticaj na okolinu je preveliki. Sve sto das u ruke ogromnoj masi ljudi na kraju ce da bude mahom smece. Nema tu mudrosti. Ne trazim logiku gdje je nema :D
Kao što rekoh - opasnije se društvene mreže zbog toga što su globalno zastupljene i samim tim imaju ogroman broj korisnika. A forumu mogu biti podjednako otrovni samo se taj otrov ne širi toliko daleko kao u slučaju društvenih mreža. Btw u mom okruženju rijetko ko ima tviter a i rijetko ko se bavi nekom vrstom aktivizma preko TW ili FB. Čak ni ne iznose svoje političke stavove jer se boje kako će ljudi reagovati. Daleko od toga da mislim da je moje okruženje reprezentativni uzorak.

Још од значајнијег почетка домаћег форумашења видјела се та потреба да појединци користе своју дигиталну позицију да себи направе корист или да лијече комплексе, међутим неки форуми, чак и опскурни су отишли на потпуно нови ниво. Има случајева да особе чији је развој услед по њих трауматичних догађаја од малих ногу скренуо на патолошки колосијек користе те форуме за градњу свог божијег комплекса и чак сопствени его манифестују у виду тих форума. Штавише, од тих чланова и сакатих заједница праве своје култове и хунте које требају да кидишу на сваког неистомишљеника или странку, фактор, појаву, све што би могло да повриједи крхки его и на милиметар доведе до преиспитивања себе и сопствене погрешности. Што је занимљиво, такво понашање зна да потраје деценијама, а да ти чланови, којих није било увијек мало, се не запитају шта се доврага дешава. Још кроз дуге периоде да пристају да буду пјешадија таквим болесним мотивима. О штети која може настати по несумњајуће особе да и не говоримо, разне сензитивне или искрене личности могу да озбиљно награбусе под тим ненормалним околностима.

“The world is in more peril from those who tolerate or encourage evil than from those who actually commit it.” - Albert Einstein

@Nezaborav lijepo sroceno, medjutim ja, ocigledno, nisam uopste znao da ima toliko domacih foruma.
Nije da ih nema/nije bilo.
Znao sam za forum chasopisa gamer, elitesecurity, benchmark, exxtreme3d, krchma poni koji se propinje i emulation galaxy, e da, i burek. To u nekom periodu 1999-2001, ako se ne varam. Pre toga nisam imao net :3 Tu negde je valjda bila i krstarica, e pa da, i svet kompjutera.

tolkien.co.yu илити Крчма Пони који се пропиње, како је то био добар форум. Држао је лик из Футога, висок ниво дискусија, публика склона књижевности. Штета што архива није доступна, од раније верзије. Колико видјех раније.

PhotonTide форум, када ли је кренуо? То би требао знати @DieH@rd

Форум Света Компјутера је кренуо крајем 2005-е. Ту је био некад и SF пандан "Крчме" - AT-AT koji se propinje.
Тада некад је кренуо и BG-Anime. О мањим форумима да и не говорим.

Е да, Yu-Metal јебени, рофлмао! Ма било их је још сигурно.

Nije da ih nema/nije bilo.
Znao sam za forum chasopisa gamer, elitesecurity, benchmark, exxtreme3d, krchma poni koji se propinje i emulation galaxy, e da, i burek. To u nekom periodu 1999-2001, ako se ne varam. Pre toga nisam imao net :3 Tu negde je valjda bila i krstarica, e pa da, i svet kompjutera.

Da, znam za te udarne, ne znam samo da li je Nezaborav mislio na neke non-tech forume isto. Kazem, slab sam sa posjecivanjem foruma ali apsolutno vjerujem da dramaturgije ima.

Back
Top Bottom