Uzeo F1 23 Champions Edition na popustu i, za sada, dobra zabava.
I dalje je tu ta fizika i odličan osećaj brzine zbog kojih baš volim ovaj serijal. Ovde mi deluje da bolidi imaju još više prijanjanja nego u 21 (22 nisam igrao) pa je još zabavnije za vožnju, mada znaju da "ispadnu iz ritma" ako se kod neke krivudave deonice pogreši pa ako si zajebo jednu krivinu, zajebaćeš i narednih par, tipa prvi sektor u Džedi. Il' je to do mene.
Adaptive triggers i vibracije baš dobro rade.
AI je dobar. Znaju agresivno da čuvaju poziciju kad ih napadneš, ali znaju i da popuste kad ja nasilnički uđem u krivinu da bi izbegli kontakt. Ne sviđa mi se što nekad nerezonski zajune da preteknu u krivini pa me čuknu. Mada ima tu i moje krivice kad omašim idealnu liniju pa se vratim nesvestan da je neko iza mene a AI slep i ne konta šta ja radim xD
F1 World je zanimljiv dodatak, neki tip kampanje za ljude koji nemaju strpljenja da voze trku dužu od par krugova. Voze se kratke trke (bar je tako u početku) protiv botova (nešto kao drivatar valjda?) u nakinđurenimm livrejama i dobijaju se unapređenja za bolid. Ali iritantna stvar je što uvek imam vizuelni glitch gde svi bolidi imaju gume za kišu, iako je suva staza i gume se ponašaju kao da su meke. Guglao sam o ovome, vidim žalbe još od juna, a još nema patcha za ovo... Pomogne kad se restartuje igra, ali nakon prve trke u narednoj su opet svi na gumama za kišu... Valjda je toliko popularan mod da još nisu ovo popravili.
Career je manje-više isti kao i u zadnjih par izdanja. Ovog puta može da se bira da se krene kao novajlija, midfield ili borac za titulu. Ja sam izabrao ovo prvo, da polako gradim tim. Novina je Pirelli Hot Lap koji se vozi između trka gde dobiješ da voziš McLaren 720s, Ferrari F8, Mercedes GT-R ali je fizika baš grozna. Sad imam Icons pack jer sam uzeo Champions Edition pa mogu za kolegu da dovedem nekog od legendi, jedva čekam da imam dovoljno kapitala da dovedem Miku
Onu story mode dramu nisam ni takao, kao ni u F1 2021. Smrt story mode-u u vožnjama.