Poceo da igram
Aliens Dark Descent, pa da bacim neke very first utiske, nisam igrao duze od sat vremena.
Generalno igra je dobila dobre ocene, cak i bolje od korisnika, nego od zvanicnih "opisivacha", sto je meni uvek dobar znak
Elem, saglasan sam, imam slicno misljenje, samo sa manje hype-a, igra je dobra, nije vrhunska, ima veliki potencijal koji (jos uvek) nije iskorisen u potpunosti i ima "ono nesto".
Igra vrlo lici na X-COM u svakom mogucem smislu, vidi se da im je ta igra bila uzor, ali radi i neke nove stvari i produbljuje tu mehaniku rekao bih, na osnovu ovoga malo sto sam igrao, ali tek cemo to videti... najveca razlika je da borbe nisu potezne, vec real time, a kad stisnes space da izaberes koji skill ces koristiti u zaru borbe, udje se u slow motion, kako bi imao vremena da reagujes, a mozes u opcijama da izaberes da to ne bude slow motion, vec pauza.
Atmosfera je dobra za sad, prica i likovi ok, nije lose, ima ono nesto, iako nije u potpunosti realizovano, bar to je trenutni dojam...
Grafika, steta sto nije bolja, bas bi lepo leglo, efekti su lepi i oni se najvise izdvajaju, ali modeli, lica itd deluju ko da su pre nekoliko godina, ali ne smeta puno...
Igra je relativno zahtevna, vidi se da moze jos da se optimizuje, iako sam vec stavio jedan patch od 9gb, ne znam ni dal ce biti novog, proslo je vec tipa 4 meseca od release-a...
Kamera mi se za sad bas i ne svidja, mozda cu se navici, ali prati akciju predaleko, a kad zumiras onda je nepregledno, uglavnom tesko je ubosti razdaljinu koja odgovara...
Izmedju misija imas medbay, laboratoriju, workshop, sve isto kao u X-COM-u, sto pozdravljam, jer volim tu igru, nemam nista protiv dobrih klonova.
Vodis squad od cetiri ljudi, pomeras ih po mapi, a oni sami pucaju, ti jedino sto radis jeste kretanje i pozivanje skill-ova i interakcija sa objektima, tako je bar za sad, mada verujem da tako i ostaje.
Generalno igra deluje ko nebruseni dijamant, ima veliki potencijal, ali malo i mashi metu... ali za fanove, a i inace, svakako preporuka.
Toliko za sad, kad sam se vec toliko raspisao, evo i par (unreal braon) shotova: