• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Šta igrate trenutno?

Na switchu je los fps a izbacili su skupljanje goriva tokom trke sto mi se ne svidja. Onako je bilo cesto uzbudljivo ako imas auto sa vecom potrosnjom a kante postavljene na nezgodna mesta.
Takodje je upgrade automobila izmenjen pa mi se sada cini da je komplikovanije nego ranije. Igra izgleda lepse ali nema steam verzije vec samo epic a switch port radi lose pa cu igru odloziti za sada dok ne dodje steam/pS5/xbox/deck verzija.
Pa budženje automobila nije komplikovanije već su samo iskoristili mehanike da te usmere kako ćeš da budžiš automobil. Ostalo je kozmetika.
A sranje za switch port...

Horizon chase 2 je Horizon chase Turbo sa lepšom grafikom. Ali realno da li je to loše. Prva igra me je oduševila skoro koliko i Burnout 3 Takedown što je ekstremno velika pohvala u mojim očima. Nastavak je isto to samo lepše. Kome je do čiste arkadne ludo brze vožnje nema potrebe da traži dalje. Ovo je je poprilično blizu teorijskom maksimumu užitka.

Takodje sam bio odusevljen sa Burnout 3!

Zena je na odmoru, pa sam uzeo sediste za volan (Playseat Challenge, prakticno bastenska stolica - sa ogromnim plusom u lakoci upotrebe - pakuje se zajedno sa nasrafljenim volanom!)

Vratio se malo na Gran Turismo 7, koji je i dalje fenomenalan (mada i dalje nedovoljno bolji od GT Sport) - inace jako lepo prilagodjen i za gamepad.

Listajuci kroz library, odlucih da pustim i Dirt 5 - Dirt 4 mi se nije svideo, jednostavno nisam video "cemu ova igra pored Dirt Rally 2.0" - sa peticom je druga prica. Odmah da se ogradim, dosta je do "nasilnog" force feedback na volanu, cuo sam preporuke i za gamepad voznju, ali mene je odusevila slicnost sa starim arkadama na vasaru. Staze su svakako super, ponasanje automobila mi se takodje svidja. Karijera jako bazicna, ali bolja mi i ne treba (izaberes trku, vozis, mozda skupis pare za jos koji auto - a nije velika razlika izmedju auta u klasi); ima malo aprijatne elemente - UI, dijalozi, "graffitti boje" (roze, narandzasta, svetlo plava) posvuda - pa i na stazama - ali sveukupno, interesanta razbibgriga. Fina tezina, takodje!

Trenutno igram na PS5 - bacicu je ipak i na PC, cisto malo da "prodise" (a i za terasu i projektor)

Bacih pogled i na Solar Ashe, deluje odlicno, mora sacekati makar Lies of P da dovrsim.

Koliko su god normalne trke u Horizon chase 2 opušteno zabavne čak i za mene koji je stvarno loš u vožnjama toliko su "time attack" misije brutalne. Do te mere da se već na trećoj useravam za bronzu.

Presao Devil May Cry 5, mnogo slabija od DmC u svakom smislu...
Prilicno smaracka sa jednolicnim gameplayom, svaki cas menjas lika i moras da ucis njegove komande, likovi i prica isto bezveze...
Meni je ovo najslabija igra u serijalu...
Jedino sto valja je grafika, ali dzaba ti dobra grafika ako failujes na ostalim poljima...

Mada dobro, ja sam subjektivan i ne volim bas ovaj zanr, nekome se mozda i svidi, ali mene nije, ne znam ni zasto sam je zavrsio...

6/10

Zapoceo Sea of Stars ali sam morao da pauziram. Far Cray 4 i 5 skidaju sa PSN Extra uskoro pa sam odlucio da ih odigram dok su dzabe.

Prve delove do trojke sam igrao dok su bile aktuelne. Toliko upitnika na mapi sporednih stvari za odraditi i moja losa navika da moram svaki kutak pretraziti su mi oduzimali toliko vremena da sam digao ruke od serijala. Posto sada imam malo vremena da zavrsim obe igre. Radim samo glavne i bitnije sporedne misije. Ostalo sam ignorisao i mogu reci su mi igre ovako dosta bolje. Nisu razvidnjene i vise me vuce da igram dalje.

Cetvorku sam zavrsio i utisci su dobri. Da sam se smarao sa svi sporednim stvarima utisak o igri bi mi verovatno bio dosta losiji. Peticu sam tek poceo i za sada mi je jos bolja od cetvorke . Videcemo da li ce do kraja tako i ostati.

Ako uspem sebe da nateram da na ovaj nacin igram velike open world igre bice super. Vec sam poceo da ih izbegavam jer znam da cu provesti dane pretrazujuci mapu u potrazi za nekim bezveznim tricarijama.

Po meni, nije losa taktika krenuti sa glavne + zanimljive sporedne; na ostalo uvek mozes da se vratis.

Ubiti sebi uzivanje stoprocentnim ciscenjem prve cetvrtine igre je nepovratan proces 🤣 Retke su open world igre koje ti se ne pretvore u odradjivanje posla ako ih cesljas od samog pocetka.

Ima izuzetaka, naravno. Elden Ring, prve dve trecine Ghost of Tsushima, itd

Probao sam Planet of Lana, ali me nije zadrzala, iako traje samo 4 ipo sata, a igrao sam oko sat ipo...
Igra je, ja bih rekao kao neki jeftin klon Limba i Inside, koje sam bas voleo, ali ovo mi je nekako dosadno i nisko budzetno...
Ovde osim sto svog lika moras da izbavis kroz sve nedace, moras i macku koju vodis sa sobom i kojoj takodje dajes neke proste komande...
Igra mi je za divno cudo stutter-ovala povremeno kad su podesavanja na ultra, a kad sam spustio na high, to vise nisam primecivao...

Zagonetke su proste u pocetku, ali digne se tezina posle nekog vremena...

Trepang2, probah nadajuci se da je neki ok FEAR klon, medjutim nije, igra je tesko sranje, vise kao neki tech demo, nije prakticno ni igra, bilo zanimljivo samo prvih pola sata... jednostavno nezanimljiva igra, toliko je dosadna, da ne moze da te zadrzi cak ni tom akcijom, bude tu previse haosa, nepregledno je, bude dosta nivoa koji su previse mracni i nista ne vidis, a bude i prilicno teska...

Jeste kratka, ali je ne preporucujem...

CPPFPS-Win64-Shipping Screenshot 2023.10.01 - 19.03.42.83.pngCPPFPS-Win64-Shipping Screenshot 2023.10.01 - 21.18.26.65.png

Uvek se javis kad napljujem neka sranja od igara, znao sam da tvoj komentar dolazi uskoro :D

Istina, u zadnje vreme mi nisu sve koze na broju, a za gaming ti treba da si i u dobrom mentalnom sklopu, but but, mislim da te igre meni nikad ne bi legle, nisu moj cup of tea... ali mozda nisam jedini, mislim da je i @Snake1989 probao Trepang2 i da mu se nije svideo ili sam nesto istripovao...

Uvek se javis kad napljujem neka sranja od igara, znao sam da tvoj komentar dolazi uskoro :D

Istina, u zadnje vreme mi nisu sve koze na broju, a za gaming ti treba da si i u dobrom mentalnom sklopu, but but, mislim da te igre meni nikad ne bi legle, nisu moj cup of tea... ali mozda nisam jedini, mislim da je i @Snake1989 probao Trepang2 i da mu se nije svideo ili sam nesto istripovao...
Nisam probao Trepang 2, bilo je ocu necu, na kraju ipak je nisam dl :)
Fear ipak ostaje keva medju ovakvim shooterima.

TrepangXTrepang je odličan omaž FEAR igrama, baš baš dobra akcija i do jaja gunplay.

I krejzi nije problem što pljuješ igre, nego kakve igre pljuješ a koje igre hvališ. Nema logike.

Jeste odlican gunplay, ali to je sve sto ima, meni to nije dovoljno...
Ne znam koju sam nahvalio, a da to nije zasluzila, tim pre sto retko koje igre hvalim...

Kao sto rekoh, zavisi i od mentalnog sklopa i periodu igranja igre, ako sam bio u dobrom moodu, onda su vece sanse da mi legne u tom momentu, tako da jeste subjektivno... mada i Q2 Enhanced me je odusevio, a nisam bio u moodu... rekao bih da te fenomenalne igre drze uvek...

Meni deluje da ti previse konzumiras igre i onda ti se generalno smanjio kriterijum, pa ti skoro sve ima prodju... recimo moras i neke krsheve da igras, kad radis review i onda ti opada kriterijum, pa ti posle i mediocre igre budu super :)

Pa ima, ali trebas malo dublje da razmislis o tome...
Naravno da ce vecinu smoriti ako previse igra igre, ali sve zavisi od coveka do coveka, neko reaguje tako, a neko, kome su igre sve, dorucak, rucak i vecera, on drugacije vidi igre, njega ne smore, vec mu se sve svidja, sve moze da igra, uopste nema osecaj... neka igra koja je svima krsh, njemu je odlicna, neke stvari koje su svima dosadne, njemu su zanimljive... ima tu i paralela kad igras previse krsh igara, pa izgubis osecaj sta je dobra igra i tako dalje, tesko je objasniti, ja znam na sta mislim, jer sam vidjao to, cak i kod sebe u jednom periodu, ali sad sve to pretvoriti u reci i objasniti nekom, to je tesko...

Krejzi džamping tu konklužn ko Kim Kardashian na NFL igrače.

Poceo da igram Aliens Dark Descent, pa da bacim neke very first utiske, nisam igrao duze od sat vremena.
Generalno igra je dobila dobre ocene, cak i bolje od korisnika, nego od zvanicnih "opisivacha", sto je meni uvek dobar znak :D

Elem, saglasan sam, imam slicno misljenje, samo sa manje hype-a, igra je dobra, nije vrhunska, ima veliki potencijal koji (jos uvek) nije iskorisen u potpunosti i ima "ono nesto".

Igra vrlo lici na X-COM u svakom mogucem smislu, vidi se da im je ta igra bila uzor, ali radi i neke nove stvari i produbljuje tu mehaniku rekao bih, na osnovu ovoga malo sto sam igrao, ali tek cemo to videti... najveca razlika je da borbe nisu potezne, vec real time, a kad stisnes space da izaberes koji skill ces koristiti u zaru borbe, udje se u slow motion, kako bi imao vremena da reagujes, a mozes u opcijama da izaberes da to ne bude slow motion, vec pauza.

Atmosfera je dobra za sad, prica i likovi ok, nije lose, ima ono nesto, iako nije u potpunosti realizovano, bar to je trenutni dojam...

Grafika, steta sto nije bolja, bas bi lepo leglo, efekti su lepi i oni se najvise izdvajaju, ali modeli, lica itd deluju ko da su pre nekoliko godina, ali ne smeta puno...

Igra je relativno zahtevna, vidi se da moze jos da se optimizuje, iako sam vec stavio jedan patch od 9gb, ne znam ni dal ce biti novog, proslo je vec tipa 4 meseca od release-a...

Kamera mi se za sad bas i ne svidja, mozda cu se navici, ali prati akciju predaleko, a kad zumiras onda je nepregledno, uglavnom tesko je ubosti razdaljinu koja odgovara...

Izmedju misija imas medbay, laboratoriju, workshop, sve isto kao u X-COM-u, sto pozdravljam, jer volim tu igru, nemam nista protiv dobrih klonova.

Vodis squad od cetiri ljudi, pomeras ih po mapi, a oni sami pucaju, ti jedino sto radis jeste kretanje i pozivanje skill-ova i interakcija sa objektima, tako je bar za sad, mada verujem da tako i ostaje.

Generalno igra deluje ko nebruseni dijamant, ima veliki potencijal, ali malo i mashi metu... ali za fanove, a i inace, svakako preporuka.

Toliko za sad, kad sam se vec toliko raspisao, evo i par (unreal braon) shotova:

E vidiš krejzi, igra je shit u prvih sat vremena je ne prikazuje pravi kvalitet. Igra klikne tek posle 2-2.5h kada se izvučeš iz par prvih misija i užasnog tutorijala.

Ali kontam da ćeš ti reći da je posle prvih sat vremena sranje :D

Back
Top Bottom