• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Šta igrate trenutno?

Pa nije bas tako, prvo dvojka mi je bolja od keca, to automatski nije isti utisak, drugo, odustao sam od PSP delova jer su slabi graficki i sad sam poceo trojku i mogu reci da sam se odusevio koliko graficki bolje izgleda od prva dva dela, veliki napredak, sto ne cudi, obzirom da je to skok sa ps2 na ps3, pa i jos kad se pusti u 4K, 60fps, pa onda onaj grand opening, stvarno su fenomenalno odradili pocetak igre, mnogo bolje u odnosu na prva dva dela, bas je epski i bogato, raznovrsno, tako da za sad zaista uzivam, iako pretpostavljam da ce zbog gameplay-a dosaditi vremenom, ali vidim bas dosta poboljsanja u odnosu na dvojku, dosta vise nego sto je bilo sa keca na dvojku, tako da mi je za sad vrh, pa videcemo na kraju, ali za sad mi je trojka ubedljivo najbolji deo u serijalu.
Zavrsicu samo jos nju, a za Ascension cu debelo razmisliti, jer je losije ocenjen od trojke...

Trojka je graficki nesto sto je trebalo da se vidi u svoje vreme da bi se verovalo da postoji.
Meni nikad nije bila dosadna. To je akciona avantura/hack n slash.

Probaj Ascension, ko sisa ocene.
Valjda je vazna samo tvoja ocena i tvoj sud. :)

Pa nije bas tako, prvo dvojka mi je bolja od keca, to automatski nije isti utisak, drugo, odustao sam od PSP delova jer su slabi graficki i sad sam poceo trojku i mogu reci da sam se odusevio koliko graficki bolje izgleda od prva dva dela, veliki napredak, sto ne cudi, obzirom da je to skok sa ps2 na ps3, pa i jos kad se pusti u 4K, 60fps, pa onda onaj grand opening, stvarno su fenomenalno odradili pocetak igre, mnogo bolje u odnosu na prva dva dela, bas je epski i bogato, raznovrsno, tako da za sad zaista uzivam, iako pretpostavljam da ce zbog gameplay-a dosaditi vremenom, ali vidim bas dosta poboljsanja u odnosu na dvojku, dosta vise nego sto je bilo sa keca na dvojku, tako da mi je za sad vrh, pa videcemo na kraju, ali za sad mi je trojka ubedljivo najbolji deo u serijalu.
Zavrsicu samo jos nju, a za Ascension cu debelo razmisliti, jer je losije ocenjen od trojke...
Chains of Olympus и Ghost of Sparta су вероватно најлепше игре на PSP-у, просто је невероватно да је та конзолица то успела да извуче. Додуше пошто играш на емулатору на великом екрану видљивији су недостаци јер је игра дизајнирана за мањи екран на портабл хардверу. Коју верзију играш, оригиналну за PSP или ремастеровану Origins Collection за PS3?

Мада се и даље чудим што играш ако те ни кец, ни двојка нису одушевили. А ако те већ интересује само прича, могао си то све на Јутјубу да одиграш. Овако делујеш као да учиш за испит на силу градиво које те смара, али мораш да га положиш. 😀

Trojka je graficki nesto sto je trebalo da se vidi u svoje vreme da bi se verovalo da postoji.
Meni nikad nije bila dosadna. To je akciona avantura/hack n slash.

Probaj Ascension, ko sisa ocene.
Valjda je vazna samo tvoja ocena i tvoj sud. :)
Meni lično je i Ascension bio skroz solidan, ne kapiram što ga ljudi ne vole.

Otežali su flow borbe jer su zaključali zanimljive poteze iza one skale koju moraš da napuniš, a ako te neko udari, skala se resetuje. Nije igra borba baš toliko dobro dizajnirana da možeš konstantno da izbegavaš dmg.
Ali ima svoje kvalitete, ima dobrog spektakla, a mislim i da su bossovi najbolji u serijalu.

Pokupio sam sve achievemente u Immortality i to je bas bilo mucenje (cak i sa guide-om).
Resio sam da odigram i prvu Semovu igru (Her Story) i solidno sam se zabavio.
Vidi se da je ovo bas indie igra, posto se samo jedna glumica pojavljuje u igri.
Sama prica je dovoljno zanimljiva da vas natera da odigrate 2-3 sata koliko igra traje. Za razliku od Immortality-a ovde nema lynchovskih momenata.
Sam gameplay je prilicno jednostavan - gledate klipove, unosite termine u pretragu dok ne otkljucate dovoljno snimaka.

Odigrao sam i Shadow Warrior 3 i odlicno se zabavio.
Kada je igra izasla, bila je popljuvana zbog kratkog trajanja, cene i toga sto nije originalna.
Buduci da sam ovo igrao na gamepassu i da sam se bas uzeleo fps kampanje, nijedna od ovih stvari mi nije preterano smetala.
Grafika je dobra, napucavanje solidno, oruzja raznovrsna, prica ok (cutscenes su odlicno odradjene). Sve u svemu, losiji Doom Eternal smesten u Japanu.
Igra jeste kratka (oko 5-6 sati), ali nema uopste nepotrebnog sadrzaja, tako da je zabavna od pocetka do kraja.

Last edited:
Chains of Olympus и Ghost of Sparta су вероватно најлепше игре на PSP-у, просто је невероватно да је та конзолица то успела да извуче. Додуше пошто играш на емулатору на великом екрану видљивији су недостаци јер је игра дизајнирана за мањи екран на портабл хардверу. Коју верзију играш, оригиналну за PSP или ремастеровану Origins Collection за PS3?
Remasterovana Origins kolekcija za ps3, to sam imao skinuto, ali iz nekog razloga, emulator nije hteo da je pokrene, pa sam pustio na YT full gameplay u RPSC3 i video kakva je grafika... ono slicno ko kec, mozda i gore i sve na isti fazon... to mi je vec previse posle keca i dvojke, sva sreca trojka shuri graficki, inace bi bilo pitanje dal bi je igrao...
Мада се и даље чудим што играш ако те ни кец, ни двојка нису одушевили. А ако те већ интересује само прича, могао си то све на Јутјубу да одиграш. Овако делујеш као да учиш за испит на силу градиво које те смара, али мораш да га положиш. 😀
Pa da, ne da samo tako izgleda, nego tako i jeste 😄

Pa sta da kazem, tesko je objasniti (i sam sebi), ali pokusacu... GoW serijal znam da vazi za jednu od najboljih igara svih vremena za PS, te sam kontao tek ako predjem celu, mogu da dam merodavan sud, kao i da se uverim da nisam nesto propustio... igra kao igra je delimichno dobra, i bilo je bas smarachkih delova, kao i vrhunskih, bilo je i momenata nekoliko kad sam bio blizu da obrisem iz dosade...

Drugi razlog je, kao kad pocnes da gledas film, pa ti se ne svidja pocetak i onda kazes, aj da pogledam jos 20 min, mozda se nesto i desi, a ono se nista ne desi, i na kraju odgledas ceo film, a da se nije nista desilo...

Treci razlog, nije nesto duga igra i ajde kao da ispostujem...

Iz ove prizme, da nisam igrao keca, ne bi mi bilo zao, dvojka je ok, ali mi nije must play, trojka mi je za sad must play, tako da sa ovim znanjem sada, samo bih trojku igrao...

Sad prelazim sve igre koje su vredne igranja za PS3, te obzirom na kultni status serijala, hteo sam da ispostujem, iako mozda i nisam trebao toliko da se teram, jer kad vidim da imam zaostatak od preko 50 igara za PC, nije mi dobro... tako da mozda i nije lose da ono sto mi se ne igra, ne igram... vec sam sasekao dva dela za PSP, a kec i dvojka, kad se igraju u intervalima od po sat vremena je pomoz boze, moze da se izgura, dok trojka mi se svidja i moze i da se veze duza sesija...

Tako da nadam se da ti je ovo dalo odgovor na pitanje :)

Generalno jedva cekam da ocistim ovaj PS3 backlog i da mogu samo PC igrama da se posvetim, previse sam rashtrkan, a bogami, bicu i sve manje tolerantan sta sve igram, ali sa druge strane ipak pazim da svakoj igri dam dovoljnu sansu da se pokaze... ali stvar sa tim kracim igrama poput GOW-a, je da dokle vidis dal nesto vredi i dal ce nesto da se desi, vec dodjes do pola i onda si u fazonu, oh fuck, I might as well finish it now...

Jesi na nekoj OCD normi pa moraš odigrati sve što je u zelenom na MC-u?

Hal Life Alyx - fenomenalno, zaboravio sam i da veceram koliko sam se prilepio uz igru 2-3 sata XD. Igram sa modom bez VR, koga zanima prica i iskustvo igranja pa ajd da kazem 85% HL2 jer desilo mi se jednom da neki predmet nisam mogao da izvucem iz tunela, jedino to, zaglavljivanja i ostalih anomalija nema jer lepo je sve sredjeno da ovo ide bez VR.
Da mi nije pala na pamet ova igra juce ne znam ni zbog cega, ne bi ni znao da se moze skroz ok odigrati i sa ovim nezvanicnim modom.
Grafika odlicna, osvetljenje azdaja, vidi se da je updejtovan Source engine..fizika i interakcija sa predmetima takva da u 90% danasnjih igara ne mogu ni pola ono sto se moze u HL ispomerati i istumbati, lomiti sitni delovi stakla i sta jos da ne nabrajam. Nivoi klasicna mesavina malo podzemlja tipa zeleznicke stanice, tuneli itd i na otvorenom.. Ratchet ce ipak da saceka ;)

Ako se neko uzeleo prvog WipeOuta, ovo je najbolji nacin da ga opet odigra:
Posto nema source code-a na gitu, verovatno je covek iskoristio source code originala koji je objavljen prosle godine.
Osim ovog exe-a, potreban vam je i psx usa iso.
Igra moze da se tera u bilo kojoj rezoluciji (ja sam igrao u 4k/120, UI je nazalost originalni), a i pop-in je drasticno popravljen sto igru cini laksom od originalne.
Osim toga, lik je ubacio 2 dodatna wall collision moda - jedan koji je slican W2097 i defaultni koji bas dosta olaksava igru. Trebalo mi je oko 70 minuta da je zavrsim, pri cemu nijednom nisam restartovao trku.
Ako neko zeli da pogleda kako igra izgleda (i koliko je laksa od origalne), moze baciti pogled na video koji sam snimio:

Odigrao sam i Ground Zeroes koji nisam igrao od izlaska MGS5. GZ je super i danas - odlicna lokacija, zanimljive misije (main i sporedne) i jako dobar gameplay.
Posle igranja nisam ni sam siguran kog lika sam vodio. Steta sto MGS5 nije bio slicniji ovome uz manje praznog sveta i lose price.
Eh da, kada sam vec kod price, totalno sam potisnuo sta se ovde desavalo. Kojima je bas na silu pokusao da bude ozbiljan i edgy.
PC verzija radi dobro, uz auto hdr podrsku i limitiran fps (60 je max).

Predjoh i God of War 3, nema sta, odlicna igra, pravi spektakl... opusteno najbolja igra u serijalu do sad sto sam odigrao, dakle svakako mnogo bolja od keca i dvojke i da me sad neko pita sta da igra, rekao bih mu - igraj samo trojku... tu ces vec da vidis sve sto serijal moze da ponudi, uz mnogo lepsu grafiku, mnooogo bolje boss fightove, kao i par ubacenih varijacija i poboljsanju u gameplay smislu.

Borba protiv Hades-a mi je nekako na kraju ostala urezana kao najbolji momenat u igri, onaj momenat kad se prvi put otkrije iz mraka, nekako momenat ko na koncertu, cak i zvucno vrhunski propraceno, tako da ako cu da bacam cvece, bacam ga tu.

Nemam sta vise posebno da pricam, najbolje je bilo to sto mi je igra bila uglavnom zanimljiva tokom cele svoje duzine, sto se nikako ne moze reci za prva dva dela... doduse bio je i ovde momenat kad sam hteo da je obrisem, ali prosao je, pregurao sam taj dosadni deo i posle vise nije bilo problema...
Svidja mi se i to sto ima manje zagonetki od keca, ali ima vise od dvojke, tako mi deluje, ali ok, nije bio problem, uspeo sam da resim, cak mogu reci da su prilicno dobro i logicno napravljene, sto uvek pozdravljam... i nije se islo u neko preterivanje ko u kecu...

Grafika, vec sam pricao, savrsenstvo, kad se sve podesi kako bi mogla da pichi blizu 60fps-a, bude jedno bas lepo iskustvo.
Od mana uvek QTE moram da navedem, pogotovo kad moram da okrecem pecurku u odredjenom pravcu, tu mi je najcesce bio fuck-up... kao i ipak previse kontrola, iako sam popamtio to sve i nema potrebe da se sve cesto koristi, ali da jeste previse kontrola i kombinacija tastera, jeste... iako su to resili najbolje sto su mogli...

Ovoj igri vec mogu da dam
8/10

Sad idem na ladjenje tako sto cu da igram ostale igre, pa cu probati jos taj Ascension.

Evo malo slika za kraj:

Predjoh God of War 1, nije mi se svidelo, bas tesko smaranje, ali naterah se nekako da zavrsim, jedva sam izdrzao da igram sat vremena u sesiji...
Samo udri me do zore, dosadi brzo, sve jedno te isto, zatvore ti vrata i dok ne pobijes sve neprijatelje, nema dalje, i tako svaki cas, isto ko Devil May Cry i Bayonetta... bas zastareo gameplay, koji danas ne moze da prodje...

Da se nadovezem, bas uzeh skoro Bayonetta 1 i 2 za Switch (pre toga presao 3 i Cereza and the Lost Demon);

Krenuh juce od jedinice, potpuno suprotni utisci od Krejzijevih. Zapitas se sta su drugi radili (gledamo ka tebi, Kapkome i DMC ekipo!) kada je igra stara 14 godina i dalje toliko "privlacna" za odigrati.

Iznenadilo me da vidim koliko aspekata koji su meni bili sjajni u trojci je prisutno od samog pocetka; moveset Bayonette je ogroman i smislen, kontrole su ultra zategnute, tezina takodje (igra je pre laka nego teska, checkpoints su izrazito darezljivi; ali ima fine "standalone" izazove, a i sistem dodeljivanja medalja za puno kratkih segmenata je super resenje, ko hoce challenge, juri medalje).

Iskustvo je, naravno, drugacije od trojke, nije ni izbliza toliko over-the-top (sto ne znaci da nije uopste, na ovom polju tesko je ista i porediti sa Bayonetta 3)

Zeni igra izgleda uzasno, meni izgleda super! Vidi se vremesnost, ali ima i neke cari u tome; level dizajn je i tada bio kul (mada su i tada neprijatelji bili vizuelno jednolicni) Videcemo sta kaze za dvojku...

Javljam utiske kad stignem do kraja!

Nakon 10 godina, setio sam se da ponovo igram Company of Heroes 2. Presao sam prvih par misija i kod jedne mi je prekinulo pregrevanje graficke kartice, nisam imao vremena da guglam zasto je tako zbog ispita, pa od tada sve odlazem igru.

Posto dugo nisam cepao strategije, imam puno brainfartova. Cini mi se da sam bolje razmisljao sa 17 godina nego danas. Enivej, deluje mi svaki put da me protivnik dosta busi kad god hoce i evo u dva navrata kad sam bio maltene gotov da izgubim bazu, dobijem poziv za povlacenje, u trecem slucaju se desio bag, pola minuta pre nego sto je tenk upao u reku, moj mortar team je pogodio led na pola metra od njega. I sada ugazila me pesadija i samo u jednom trenutku vidis kako je tenk upao u reku, a ovi genijalci krenuli da se povlace nazad iako su imali brojcanu nadmoc. Same misije jesu da kazem zanimljiviji deo igre, ali na ove sekvence izmedju misija sam skoro pa ravnodusan. Puno vec vidjenih elemenata i stereotipa. Jedino su ovi brifinzi pre misija kao malo zanimljivi za citanje.

Malo mi je teze da se naviknem, jer ovo nije klasicno gradis bazu i koristis resurse iz okoline, dosta je pojednostavljeno. Verovatno cu se kroz par meseci oprobati u remasterovanom Starcraftu i C&C. Kec je u svoje vreme ostavio jedan jak utisak sa svojom kampanjom, ovo je daleko od neke revolucionarne igre, u najboljem slucaju je iznad proseka.

Mozda jedina opcija koja bi mi malo vise koristila, to je veci zoom out, mada opet u pitanju je igra iz 2013. Mozda mi tada ta stvar ne bi toliko smetala. Malo jeste nezgodno, jer bih manje skakao sa jedne tacke na drugu.

Poceo da igram Resistance: Fall of Man na RPSC3 i preko DualSense-a nemam forcefeedback, a pre toga sam igrao Call of Duty 3, isto nije radio forcefeedback... dal se neko seca jel Resistance podrzava forcefeedback i sta bih mogao da uradim u opcijama za RPSC3 ako se tu nesto poremetilo, pa zato nemam forcefeedback... u opcijama za RPSC3 osecam forcefeedback kad menjam opcije, ali u igri nema nista...

Last edited:
Poceo da igram Resistance: Fall of Man na RPSC3 i preko DualSense-a nemam forcefeedback, a pre toga sam igrao Call of Duty 3, isto nije radio forcefeedback... dal se se neko seca jel Resistance podrzava forcefeedback i sta bih mogao da uradim u opcijama za RPSC3 ako se tu nesto poremetilo, pa zato nemam forcefeedback... u opcijama za RPSC3 osecam forcefeedback kad menjam opcije, ali u igri nema nista...

Ne znam preko emulatora al zvanicno ne jer tada sixaxis nije imao rumble u sebi. Ako se secate ubacili su zhiroskop i kao, nema mesta za rumble i ko to uopste koristi al na kraju ispade da je bilo u pitanju tuzba za haptic deedback tehnologiju pa su kasnije izbacili tek Dualshock3 koji je imao rumble u sebi.

"Sony was in the midst of appealing a decision from a 2004 lawsuit involving patent infringement claimed by Immersion. The two companies were at odds over the haptic feedback technology used in earlier PlayStation controllers. The legal battle led to a decision to remove the vibration capabilities from the PS3 controller's initial design, which became known as Sixaxis."

"Sony announced that because of the included motion sensors, the vibration feature of previous PlayStation controllers was removed, stating that the vibration would interfere with motion-sensing.[3] This, therefore, made the PS3 wireless controller feel light to players accustomed to heavier controllers such as the DualShock."

Mislim da je čak i Resistance bio među tim naslovima, uključujući i Heavenly Sword, Folklore, Warhawk, Super Stardust HD, R&C Tools of Destruction...

Nema uopste update-a za prvi Resistance.
Forcefeedback mi uredno radi sad u God of War Ascension, mada buni me to sto mi nije radio u Call of Duty 3, a @Snake1989 jeste...
Ostaje mi samo jos da probam da emuliram dualsense kao xbox dzojped ili kao ps3 dzojped, mozda to pomogne, kad sledeci put naletim na isti problem.

Nema uopste update-a za prvi Resistance.
Forcefeedback mi uredno radi sad u God of War Ascension, mada buni me to sto mi nije radio u Call of Duty 3, a @Snake1989 jeste...
Ostaje mi samo jos da probam da emuliram dualsense kao xbox dzojped ili kao ps3 dzojped, mozda to pomogne, kad sledeci put naletim na isti problem.
Hehe zato ja imam vibraciju ali nemam gyro i ne mogu u Killzone 2 dalje od onog gde treba odvrnuti ventil 😂 Aj se menjamo

Back
Top Bottom