• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Šta igrate trenutno?

tebra, ja nisam presao ni cetvrtinu igre, a vec imam 34h stucano, ako dobro broji, moracu da proverim jos jednom :D
bossovi nisu probem, vec put do njih :D
svakako za 17h se ne moze preci igra, osim ako nisi neki ludi speedrun-er, ali vidim da me lozis :D
Da al to važi za mene i tebe, on je pro souls igrač i da je rekao 10 sati ne bi se iznenadio, sabija gledaj mu sledeći strim kad bude radio

Prešao Ori And The Blind Forest prvi put, generalno sve već poznato o igri, jednostavno must play igra, pauza pa će se igrati i Will of the Wisps.

Uzeo Skyrim na Serie S na nekom sniženju, i ponovo se navukao kao davne 2011-2012, ponovo idem i čistim sve redom po mapi. :)
Atmosfera je i dalje dobra, grafika pokazuje starost ali i dalje radi posao.

Završio sam i sa drugom Bayonettom. Upgrade u mnogim stvarima, ali i downgrade u nekim vrlo bitnim. Ovde mi je omiljeni dizajn Bayonette, akcija je epic, gimmick nivoi nisu dugački, ima bolji i veći asortiman comboa, zanimljivija oružja, ali sama borba je često frustrirajuća jer se protivnici konstantno recoveruju iz hit stuna i mogu da udare kontru u svakom trenutku. Samim tim, mnogo je veći fokus na to da se stalno ulazi u witch time. Uz to, protivnici krše zlatno pravilo koje su uspostavili DMC i prva Bayonetta, a to je da ono što nije na ekranu ne može da te napadne (sem projektila koji imaju jasnu najavu).
Generalno, jako dobra igra, ali mislim da ipak više volim keca.

Sad sam krenuo trojku, i na mnoge promene i dizajnerske odluke u igri mi se uglavnom po glavi vrti pitanje "zašto?" 🙂

2022-ta-867989.jpg

10+ godina sam bio u ubjeđenju da je ovo isključivo puzzle (mini)igra, kupim na popustu za neku siću, reko da probam i oduševim se; žao mi je što nisam ovo igrao kad je bilo aktuelno sigurno bi mi bilo još originalnije:
Ja sam je probao pre neku godinu, igrao je dok nisam došao do pred kraj broda i ugasio se totalno, uopšte me nije vukla da je nastavljam a super je ideja.
Tako me čeka costume quest, nekako ih guram u isti koš.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

Ovih dana sam se bash kvalitetno naigrao.
Prelazim jedan FPS o kojem tju pisati u temi koja mu je namenjena (Forgive me Father).
Pored toga sam preshao Milk inside a bag of milk inside a bag of milk. Odlichna kratka visual novel igra u kojoj vodite istraumiranu i psihotichnu devojku da kupi mleko. Igra se predje za 10-15 minuta, trenutno koshta oko 50 centi - vredi.

Takodje igram Muse Dash - simpatichna rhythm igra u kojoj sam naleteo na par super pesama za igranje (ne ples). Vidim da ima i DLC koji mi je trenutno skup, ali i to tje da padne kad-tad.

Igra se i Project Zomboid. Sinotj smo paprili u troje i kvalitetno ginuli. Odlichna je igra u multi, ali takodje volim da igram i single player jer mi je tada napetija i strashnija.

Ovih dana sam se bash kvalitetno naigrao.
Prelazim jedan FPS o kojem tju pisati u temi koja mu je namenjena (Forgive me Father).
Pored toga sam preshao Milk inside a bag of milk inside a bag of milk. Odlichna kratka visual novel igra u kojoj vodite istraumiranu i psihotichnu devojku da kupi mleko. Igra se predje za 10-15 minuta, trenutno koshta oko 50 centi - vredi.

Takodje igram Muse Dash - simpatichna rhythm igra u kojoj sam naleteo na par super pesama za igranje (ne ples). Vidim da ima i DLC koji mi je trenutno skup, ali i to tje da padne kad-tad.

Igra se i Project Zomboid. Sinotj smo paprili u troje i kvalitetno ginuli. Odlichna je igra u multi, ali takodje volim da igram i single player jer mi je tada napetija i strashnija.
Kupio sam Milk pre par dana jer je bio na popustu za manje od dolar a preporucio mi je neki "hidden gems" kanal. Bas cu igrati, ako je tako kratka :D

Project Zomboida sam se naigrao kad je bio onaj demo cca 2012. Kakav turnaround kada su se pojavili sa prepisanom igrom deceniju kasnije (u medjuvremenu izgubili source code). Ne znam dal sam vec uzeo ili cekam popust, ali drago mi je sto kazes da je jos uvek dobra u singleplayer jer bi je samo tako igrao.

EDIT: E, jbg, nista od kupovine

1672408495414.png

Kupio sam Milk pre par dana jer je bio na popustu
Kupio sam je jer sam video da si je kupio. Svidelo mi se ime, morao sam je uzeti.

ali drago mi je sto kazes da je jos uvek dobra u singleplayer
Meni je odlichna. Retko koja survival igra mi se dopada kao Project Zomboid.

Нову Годину сам отворио преласком још једне Нинтендо ретро ексклузиве. Пошто сам баталио SM64, покушао сам са Sunshine-ом који ми је знатно боље легао. Јесу и овде контроле клизавије, и камера хоће да бежи и нервира, али све то умногоме олакшава онај водени џет пак FLUDD. Јер са hover могућношћу сваки непрецизан скок и проклизавање могу да се коригују, док то у претходнику није било могуће. Игра јако лепо изгледа, стварно је Game Cube био класа што се графике тиче у то доба (штета што је лоше прошао као и Wii U на коме се тренутно играм), неке данашње игре имају лошију графику од овога.

Сад што се тиче гејмплеја, то је mixed bag. Од јако лепих и занимљивих нивоа (они почетни су ми углавном били бољи, како иде ка крају игра све су напорнији и досаднији постајали) до ужасно фрустрирајућих, толико да сам пар пута био на ивици да баталим игру. Има и солидно криптичних момената, за које ме је мрзело да се смарам и проваљујем па сам гвирнуо у walkthrough, пошто игра изненада без икаквог објашњења да би могао да наслутиш шта треба да урадиш промени неки шаблон који је до тада важио (типа из hub world-a се у друге локације улази преко оних графита, а онда напрасно није то, него мораш да станеш на одређено место и погледаш у Сунце, или да нађеш Јошија којег ћеш нахранити ананасом како би он појео џиновски ананас заглављен у димњаку неке насумичне зграде и тако ти отворио портал у следећу локацију, итд). Кад смо већ код Јошија, он је баш лоше искоришћен у овој игри, и види се да су га додали тек онако без превише мозгања како да га боље уклопе у гејмплеј, нити је на добар начин објашњено шта се све може с њим и чему служи оно различито воће које му промени боју кад га поједе. Затим апсолутно ми је кретенски да кад загинеш у неком нивоу, игра те враћа у hub world, одакле опет мораш да уђеш у ниво на којем си загинуо па све опет. Мислим нису нивои не знам колико дугачки, али чему то враћање на Delfino плажу сваки пут, логично је да хоћу да наставим тај ниво да играм, да нећу, постоји опција exit area кад се стисне пауза.

А они ретро нивои су посебан ниво пакла. Пошто ту нема FLUDD-a, све муке из SM64 су опет ту. Два су ме озбиљно терала на одустајање (поставићу линкове који су), али успех некако да их пређем, буквално су ми дланови мокри били колико сам се знојио (подсетило ме на моменте кад сам играо Super Meat Boy-a). Све у свему игра ми се свидела, иако ме је озбиљно презнојавала и нервирала, и упркос шаренилу уопште није за клинце, и прилично је изазовна и тешка. Видећу кад Galaxy-ји стигну на ред каква је ту ситуација.

А код ових нивоа сам хтео да полудим док сам играо, први је на 00:55, а други на 12:15, на том другом поготво. Први у ствари и није толико тежак, али је релативно на почетку док још не похваташ физику у игри па је зато зезнуто. Мада и кад похваташ, опет ниси никад начисто, непредвидиво је. :D

Last edited:
Naleteo sam na Kart Drugog dela što je koliko sam shvatio bkv jedini put ikada da se pojavio na oglasima.

Razmatrao sam da ga uzmem čisto jer imam baš trip prema NES Konzoli ali sam shvatio da bi bilo glupo prema ozbiljnijim NES Kolekcionarima pa sam iskulirao bilo nula pregleda.

Plot Twist kupila ga je prava osoba bkv

Naleteo sam na Kart Drugog dela što je koliko sam shvatio bkv jedini put ikada da se pojavio na oglasima.

Razmatrao sam da ga uzmem čisto jer imam baš trip prema NES Konzoli ali sam shvatio da bi bilo glupo prema ozbiljnijim NES Kolekcionarima pa sam iskulirao bilo nula pregleda.

Plot Twist kupila ga je prava osoba bkv
Naleteo sam par puta na limundu ali mi se nisu davale velike pare. Sta znam uzecu jednom everdrive i za NES i resiti se bede 🤣 Imam obe igre na famiclon ketridzy pa cu vrv i adapter da uzmem da mogu da ih poteram na NES-u.

Back
Top Bottom