• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Šta igrate trenutno?

Grind Survivors je još jedan klon Vampire Survivorsa koji je dovoljno izmenjen da bude ipak nešto svoje. Pre svega imate samo jedno oružije i samo jednu specijalnu sposobnost koje birate pre ulaska na mapu. Dok ste na mapi samo dobijate nivoe koji modifikuju vaše karakteristike, oružije i specijalnu sposobnost. Takođe se pojavljuju zone u kojim dobijate neke od tih poboljšanja stojeći dovoljno vremea u određenom krugu. Osim toga između nivoa možete da budžite svoja oružija birate neke rune za jačanje ili slabljenje lika kao i da budžite određene svoje karakteristike.

Najveće mane igre bi bile to što ima samo 3 mape sa po 5 nivoa težine gde je svaka mapa u stvari isti nivo sa drugim teksturama u povećanom težinom. Isto tako svaka mapa i težina daje oružije svog nivoa tako da konstantno morate da bužite oružija jer ako preskočite više od jednog nivoa razlika postaje značajna. Na kraju pored postojanja pristojnog izbora oružija od kojih nisam isprobao samo automatsku pušku dupli mitraljezi i posebno Tesla Puška su mi drastično bolji od konkurencije.
1775939684192.webp

1775939692179.webp

Konačno sam igrao malo Age of Wonders: Planetfall. Igra ima jakih aduta, ali na kraju meni nije legla. Plusevi: taktičke borbe, pojednostavljeni, ali ipak detaljan 4X doživljaj, mehanika građenja imperije. Minusi: Grafika mi je malo rugobasta, iako je detaljna i radi svoje. Dijalozi su ogamni. Razvoj tehnologija je uvek lienaran i isti. Generalno repetitivna igra, što je šteta uzimajući u obzir raskoš kontenta i očiglednu pažnju koju su devovi uložili u unikatnu varijaciju ovog subžanra. Hvala još jednom ljubomiru što mi je poklonio igru.

Last edited:
Ja sam u tom serijalu voleo samo keca i dvojku, pre svega keca... posle kad su se prebacili u 3d, kvalitet je znacajno pao, nikako ne lezi 3d ovakvoj igri, ili bar oni ne znaju da ga odrade... bolje da su pokusali sa polu-3d, kao Heroji...

Ovde 3D ima donekle smisla zbog borbi (directional cover system) - iako u suštini može to da se reši i u 2D. Ne verujem da sama grafika znatno utiče na nivo zabave koju igra pruža. U ovom slučaju to je estetika. Najveći problem Planetfall-a je repetitivnost.

Zavrsio Samson. Ne znam u koju kategoriju da je stavim, najbolja junk igra npr :). Jos Mindseye da pocnem i onda sve sam video. :D
Imalo je ovo potencijal, grad,grafika, atmosfera...no, bangava borba, losa animacija i kad si peske i u kolima, sudaranje, zaglavljivanje..ma nema cega ne.. Naterao se preci kad sam vec poceo

Šteta što je Samson na kraju izašao u takvom stanju, slažem se da je bilo potencijala da bude pristojna igra, ali osim vrlo dobre grafike i ne baš velikog, ali isto tako vrlo dobro napravljenog grada (tu prvenstveno mislim na atmosferu istog), drugih pozitivnih strana ova igra nažalost nema. Evo i mojih utisaka.

Isprobao sam je nekih tri sata i video da nema svrhe dalje nastavljati jer su misije vrlo repetitivne (ovo je repertoar istih: prebiti/ubiti nekog, ukrasti i isporučiti neki paket, biti getaway vozac, uništiti vozilo/a rivala u pokretu sudarajući se o isto/a i to je to), brzo se završavaju, neretko vrlo (tragi)komično. Pored tih misija koje radite u toku dana kako bi zaradili novac kojim treba da otplatite dug (od 100k dolara) i spasite sestru (naravno isto kriminalku) koju drže kao taoca, u nekom trenutku će se pojaviti i story misija za dalje napredovanje kroz igru i priču.

Što se gameplay-a tiče, handling model vozila je je još koliko-toliko i ok (ali svakako ne dobar), ali je zato (melee, nema vatrenog oružja) borba sa protivnicima katastrofalna. Postoji taster za parry, ali je isti užasno implementiran. Protivnici vam dolaze i iza leđa, uglavnom su u većim grupama, a pošto je kamera pozicionirana preblizu protagnoniste, imate vrlo loš pregled situacije i veća je verovatnoća da ćete biti prebijeni nego što će te vi nekog prebiti. E da, tokom vožnje neki predmeti u okolini koji nemaju zaustavnu silu da zaustave automobil ni pri niskim brzinama (npr. kante i kese za smeće, saobraćajni znakovi i sl.) će vas neki put zaustaviti u mestu ili ćete se isprevrtati, a neki put će te ih naletom kola razbacati po ulici, sve zavisi kako se u tom momentu istripuje fizika u igri. Ukratko, svaki element igre je vrlo trapavo urađen i/ili nedovršen i zato mislim da nije vredna igranja čak i kad nemate šta drugo da igrate.

Last edited:
Back
Top Bottom