• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

🥋MMA/UFC

pa dešava se da bude instinktivno, nije nerealno, ali slažem se da ako neko namerno vara, i primeti se na snimku čak i ako nije sudija video, retroaktivno da se oduzme bod na kraju runde.

svakako su mi eyepokes najgora stvar trenutno.

Meni samo nije jasno zašto još nije uvedeno da se hvatanje za žicu odmah kažnjava bodom, to nikada nije slučajno kao ovi drugi prekršaji a često ima drastičan uticaj na borbu.
To mi nije jasno, šta dobija time ako se hvata za žicu?

Aha, savrseno mi je jasno u tim situacijama, medjutim, cesto sam gledao kako je jedan borac na podu, na ledjima, a drugi na njemu, i ovaj na podu digne nogu na mrezu i drzi je noznim prstima, ne vidim sta u toj poziciji dobija time, mozda jedino da se odgurne od mreze, ali ne, vec samo stavljanje noge na mrezu i drzanje noznim pristima je odmah opomena sudije 😵‍💫

Aha, savrseno mi je jasno u tim situacijama, medjutim, cesto sam gledao kako je jedan borac na podu, na ledjima, a drugi na njemu, i ovaj na podu digne nogu na mrezu i drzi je noznim prstima, ne vidim sta u toj poziciji dobija time, mozda jedino da se odgurne od mreze, ali ne, vec samo stavljanje noge na mrezu i drzanje noznim pristima je odmah opomena sudije 😵‍💫
Uopšte nije lako oboriti nekoga i držati ga na leđima a držanje prstima pomaže ovom što je na leđima da dobije bolju poziciju ili lakše zadrži postojeću ako mu pozicija odgovara. Na tako visokom nivou i sitnice prave razliku.

Ulberg vs Reyes - Dosta je bio povucen Reyes jos od samog pocetka borbe, sto nije njegov stil, on uglavnom napada, medjutim, ili se uplasio Ulberg-a ili se stedeo jer je 5 rundi, uglavnom Ulberg ga resio krajem prve runde, prolazili su mu lako jabovi, otvorili Reyes-a, a onda ga finishirao desnom, reklo bi se vrlo lako... jako losa borba Reyes-a, neshvatljiva, delovao je ko pod sedativima...

Crute je lagano sub-ovao hrvatskog prospekta Erslana... jako udara Erslan, ali noge i grapling, nista... krenuo da udara Crute-a, i ovaj se zaleteo i lako ga oborio, gde ga je i sub-ovao... moras biti raznovrstan, borci jednog tipa, slabo prolaze, osim ako nisu grapleri :D

"Izvinjavam se svojim trenerima, porodici, na ovakvom nastupu. Prvi put da nisam tužan nakon poraza, nego maksimalno razočaran u sebe! Ne zaslužujem da budem u društvu najboljih boraca i to je činjenica! Pišem ovo vruće glave jer sam tad naiskreniji! Žao mi je što sam razočarao sebe, a onda sve one koji su verovali da ja to mogu! Bog je najveći i hvala mu i na ovoj lekciji", rekao je Erslan.

Last edited:

Cetiri odlicne borbe, bice dobar event

Emmett vs Zalal – impresivan je Zalal, Emmett se zaleteo u njega, a ovaj ga uhvatio, oborio i na kraju mu uvrnuo ruku, da je Emmett morao glasovno da tapuje, posto nije mogao rukom…
Posle samo minut ipo borbe, niko nije tako brzo resio Emmett-a.

Prochazka vs Rountree – veoma je nabildovan Rountree, reko bih prebildovan, puca na sve strane, prava zivotinja i udara sa neverovatnom snagom… Jiri je bio jako cudan u ovoj borbi, mislim i generalno je on cudan, ali ovde je bio jos cudniji, nekako ko da nije umeo ni da stoji, ni da se krece, jako cudno je stajao, dal je imao neku povredu noge ili je pod bio klizav, ne znam, ali nikako nije mogao da zauzme neki stance, koji bi mu odgovarao, stalno je pokusavao da se prilagodi, mozda i zbog protivnika…
Extra borba, bas po mom ukusu, totalno otvorena, sa mogucnoscu da bilo koji borac nastrada…
Tako da u prvoj rundi, Rountree je bio bolji, dosta je i u telo udarao…
Jednostavno deluje da Jiriju uopste ne odgovara Rountree kao protivnik, celu borbu nije mogao da prilagodi stance i nije mogao nikako da otvori Rountree-a, nista nije prolazilo, nijedan napada…
Steko sam utisak i ko da mu je Rountree nikako suvise nizak za udaranje, tako je delovalo…

Suvise jak i suvise brz je Rountree…
Sto se tice Jurija, jednostavno nikad mi se nije svidjao za gledanje taj njegov unortodox stil…

Jako losa borba Jirija i to je ono sto pricam sve vreme o njemu otkad se pojavio u UFC, on ne zna da se bori, a suvise je glup i istripovan da bi to shvatio… a on je umislio da je neki ninja, zivi u sumi, trenira po ceo dan, a realnost je da ne zna ni da stoji za pocetak.

Njemu treba neki trener koji ce ga nauciti osnovama borbe, neki osnovni udarci i potezi… nema ni odbranu, ni napad…

Udara suvise jako Rountree, kad god bi mu se priblizio Jiri, platio bi to skupo…

I onda dodje treca runda i sve to padne u vodu haha… Rountree totalno ostao bez energije, Jiri krenuo kao lud ka njemu, do zadnjeg grama snage, napadao ga je i udarao konstantno od pocetka te zadnje runde, pa sve dok ga nije nokautirao… i to je ta razlika u kondiciji, Jiri bar ima neverovatnu kondiciju i samo zahvaljujuci njoj je pobedio ovu borbu, jer je ubedljivo gubio prve dve runde.

Dvalishvili vs Sandhagen – i reko sam kad je najavljena borba da Sandhagen moze da napravi najvise problema Dvalishviliju, tako je i bilo u prvoj rundi, a onda u drugoj, serija udarca Dvalishivilija, bio je u nezgodnoj situaciji Sandhagen, ali dobro je sto sudija nije zaustavio borbu, jer bi to bio early stopage… nije to bilo dovoljno stete da Sandhagen ne moze da nastavi…

Izuzetno je bio nashpanovan i pripremljen Sandhagen, ali to nije bilo dovoljno, da bi se Dvalishvili dobio, ako nemas odlican grapling, jedino da uspes da ga nokautiras…

Ankalaev vs Pereira – duze je trajala najava nego sam borba, krenuo je Pereira ko da mu Ankalaev duguje pare, hteo je osvetu za poraz u prosloj borbi i to je vrlo brzo dobio, prosao mu je jedan udarac koji je poslao Ankalaeva na pod, zapravo nije ga direktno poslao, ali ga je toliko uzdrmao da je Ankalaev imao ideju da predje u grapling kako bi se osvestio, ali Pereira je to odmah prepoznao i izbegao na svaki nacin grapling, krenuo da hameruje i dobio borbu… jednostavno Ankalaev u toj poziciji nije mogao nista da uradi, bio je zarobljen, ja bih licno pustio jos borbu, ali Ankalaev nije pokazao nikakvu aktivnost…

majmunčina, ali realno davno je bilo jasno da je završio...

Joel Alvarez defeats Vicente Luque by unanimous decision
Odlican Alvarez, lagano protiv Luque... u ovoj borbi desio se i veliki propust sudije, mada razumem coveka... posle jednog udarca, Luque je cucnuo na pod i zalio se na eye poke, i sudija zaustavio borbu, a na usporeno se videlo da je to bio udarac, doduse u predelu oka, ali legitiman udarac pesnicom, a ne prst, tako da je tu Alvarez opljackan sto je zaustavljena borba, a nije trebalo, no osetljiva je ta situacija, te razumem sudiju... elem Alvarez je i pored toga sigurno nastavio do pobede, videlo se da je bolji...

Deiveson Figueiredo defeats Montel Jackson by split decision
Figuredo ja bih rekao lagano ili bar sigurno pobedio favorita u ovom duelu, jos uvek matori ima sta da kaze, suvise je namazan borac da bi ga bilo ko lako pobedio...

Charles Oliveira defeats Mateusz Gamrot by submission - standardni Oliverira, sta radi, davi protivnike :D
Gamrot je u prvoj rundi pokusao graplingom za divno cudo i video da tu nema sta da trazi...
U drugoj nije hteo u grapling, ali Oliveira jeste, gde mu je uzeo ledja i udavio...

pa najavljeno je bukvalno isto veče kad su i on i pantoža dobili

Back
Top Bottom