Nurmagomedov - Figueiredo - veoma zanimljiva borba na papiru, Habibov ucenik, protiv legende Figueireda, bivseg sampiona.
Veliki favort na papiru i po kladionicama je Nurmagomedov.
Postujem Figueiredovu mentalnu pripremljenost na sve situacije u toku borbe, i cak i kad je bio u graplingu, u podredjenom polozaju, on je uspevao da podjednako uzvraca udarce i ne dozvoli dominaciju.
Dobar je Nurma, ali pravi greske, prvo dok je obezbedio takedown, nije uspevao nista znacajnije da dobije iz te situacije, sto je nesto sto mu se ponavlja, izgleda da nema tu igru i ne zna sta dalje treba da radi, a druga greska mu sto povremeno izgubi koncetraciju i slabo se brani...
Publici je bila dosadna ova borba, Figueiredo nije bio dovoljno aktivan, moje misljenje, nije ni mogao... kad se boris sa tim dagestancima, ode cela energija vec posle prvog obaranja... ali svidja mi se kako je zavrsio drugu rundu.
Na kraju cista pobeda Nurmagomedov-a.
Allen vs Silva - dosta sporo su krenuli, totalno pasivno, posle su poceli aktivnije, ali i dalje veoma oprezno, deluje da je Allen bio nesto bolji u prvoj rundi... mislim da je Silva autistican...
Navijao sam za Allen-a, jer se Silva kao i uvek ponasa ko totalni seronja, bas me iritira lik.
Mnogo bolja akcija u drugoj rundi, izjednaceno i jedan i drugi su mlatili, totalno neizvesno ko je blizi pobedi...
Na kraju je kardio odlucio, Silva je imao vise snage, bolju kondiciju i bio dosta aktivniji u zadnjoj rundi i zasluzeno uzeo pobedu.
Cortes vs Lewis - dosta je brzi Cortes, jace udara, aktivniji, bolja kondicija, Lewis je dosta spor sa losom kondicijom, bas los performans...
O'Malley - Song - veoma su brzi borci u ovoj diviziji, zanimljivo za gledati, dobar je Song u obaranju i graplingu, pametno je koristio to znajuci da se O'Malley tu najslabije snalazi... na kraju ipak dosadna borba, O'Malley je pobedio, meni je delovalo da je Song trebao da pobedi, ali UFC voli da gura secerka...
Gaethje vs Pimblett - Pimblett... jos jedan autistican borac u UFC, zapravo, ne mislim da je autistican, vec da je tupav, onako dosta tupav... i bezobrazan, i ima uzasno iritirajuc naglasak, kad god ga cujem kako prica, pozelim da mu stavim prljave carape u usta.
Sto se tice Gaethje-a, njega gotivim, mislim da je najbolji americki borac.
Prica ove borbe je jasna, Gaethje je mnogo bolji na nogama i treba samo da uspe da ga Piblett ne povuce u grapling, da ga ne obori, i veliki je favort da pobedi, iako kladionice misle totalno suprotno...
Dosta slaba kondicija Pimblett-a, jako brzo se umorio, jer je sve vreme bezao unazad, cudi me da nije pokusao sa graplingom sto je jedina njegova sansa u ovoj borbi, ali bio je bolji na nogama nego sto sam to prvobitno ocekivao, mora da je radio na tome.
Medjutim Gaethje je bio mnogo bolji u ovoj borbi... na kraju je i on sam inicirao grapling, dosta je bilo eye poke-ova u ovoj borbi sa njegove strane, nenamernih, ali opet, morao bi biti oprezniji...
Pimblett je bio ko krpena lutka, rag doll, samo je padao po kavezu...
Previse je bezao Pimb po kavezu, dosta se bojao Gaethje-evih udaraca...
Pimb se setio tek u zadnjoj rundi da treba da ide na takedown ili mu je to mozda i bila taktika, kad se umori Gaethje...
Treba mu cestitati sto je izdrzao celu borbu, em energetski, em zbog damage-a koji je dobio... i sto je na kraju makar cestitao Gaethje-u zasluzenu pobedu.