• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Recent GET!

Drugar mi dovuko Adafruit HDMI na S-Video konverter. Konacno mogu da kacim sta hocu na ovaj PVM :D
Fantastičan kvalitet slike, NTSC/PAL, interlaced ali veoma lepo i stabilno izgleda, bolje nego sto recimo PS2 ili Wii mogu da proizvedu, bar sa kablovima koje za njih imam. Nikakav lag ne mogu da primetim (glavni test mi je Patapon, ako mogu lako da držim ritam znači da je ok, i igra se totalno bez problema). Kačio sam PSTV na njega i sad imam ultimativni PSX sa DS3 kontrolerom uz bonus PSP i Vita igre (trenutno igram Super Robot Wars V koji radi i izgleda prelepo na PVM). Sa sharpscale modom je slika veoma podesiva i svakojake kombinacije su moguce :)

1739369570316.webpIMG_20250212_233831.webpScreenshot 2025-02-12 234452.webp

inače pozadinu na tv/pc si baš tako hteo?
Evo tek sad imam precizan odgovor da ti odgovorim na ovo pitanje.

Nisam zeleo da mi na TV-u bude takva pozadina i tako ogromne ikonice i text, ali to se desilo zbog skaliranja i mora tako, ne moze drugacije, to je default vrednost kad je iskljuceno custom skaliranje i onda radi sve normalno, a cim krenem tu da menjam vrednosti, sve se poremeti.

Tacnije, kad prebacim sliku sa monitora na tv, win ga tako odradi da na tv-u bude 300% skaliranje i onda radi normalno kad saltam sliku izmedju monitora i tv-a.
Onog momenta kad je krenem da podesavam custom skaliranje, recimo na tv-u mi je puno 300% i hocu da smanjim na 200% sto mi je taman, tad mi na tv-u bude kako treba, ali kad vratim sliku na monitor, tu se sve poremeti i tu sad bude zumirano... pa moram opet u vrednosti i da podesavam scale za monitor koji treba da bude, ali cim prebacim sliku nazad na tv, onda je opet sve poremeceno, jer win pamti samo zadnje podeseno skaliranje, ne zna da raspozna i zapamti posebnu vrednost za tv i posebnu vrednost za monitor i da je odmah primeni cim prebacim sliku, kao sto radi za sve druge stvari... to me bas cudi sto je tako, ali ima i upozorenje tu u display setings da ce se to desavati i da je najbolje da se ne menja default vrednost, to jest da je iskljuceno custom skaliranje.

Ako neko ima neko jednostavno resenje za taj problem, I am all ears...

Da, pravio sam stalak za monitor od lego kockica :D

IMG_9820_DxO.webp
img_9814_dxo-webp.17053
IMG_9802_DxO.webpIMG_9809_DxO.webp

Originalna ideja mi je bila da idem "dawless" ali je neverovatno zgodno imati racunar u setapu, ako nista drugo zbog trivijalno lakog snimanja stvari, updejta raznih firmvera, kontrole i podesavanja modula i svakojakog hardvera, a da ne pricam sto otvara mogucnost koriscenja gomile softverskih instrumenata (i naravno DAW) :)
Naleteo sam prosle godine na super ponudu za NUC10i7FNH tj kupio ga od drugara i to na rate, i mnogo se dobro uklapa u sve ovo, a monitor je kao stvoren za njega :)
Numericka tastatura je zato sto apsolutno ne znam za alternativu kucanja pina u windowsu 11, desetka je uredno izbacivala on-screen keypad, jedanaestica moram rucno da pokrecem ceo on-screen keyboard koji zauzme ceo ekran, tako da eto mu je tastatura, sta god.

Back
Top Bottom