• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PlayStation 5 Console Info - hardver, os, softver, vesti

Sony je jedan od investitora u epic games-u u poslednjem ulaganju, bice i tu neke saradnje pretpostavljam.

znaci pravi se tlou1 remake?....kakav je naughty dog u poslednje vreme samo ce ga usrati

Zašto bi to radili kada hoće da izmuzu zlatnu koku i na novijoj konzoli? Skuplje je napraviti novi IP iz ničega, nego već uzeti nešto što ima kultni status i fan bazu. Da se razumemo, uvek sam za to da se osmisle novi naslovi i da se ne troši ovoliko energija na razne serijale koji su odavno zreli za upokojavanje...

Po meni ND je i dalje najbolji tim od Sony 1st party studija, a najvise su se upravo dokazali sa TLOU2 koji je imao veoma rizicnu pricu [i jeftine indie igre ne rizikuju toliko] koja je zahtevala da igra bude duplo veca od proslog dela.

Rade na novoj igri, tako da sto se mene tice sve je i dalje OK. Remaster/rimejk TLOU keca je brzi sporedni posao koji ce brzo da odrade. U svakom slucaju, njihova nova igra je odokativno ~4 godine daleko. Da li ce to biti novi IP ili TLOU3/novi Uncharted, ko zna. Ako bude novi IP nadam se da nece puno vremena potrositi na eksperimentisanje. Normalniji razvoj takve igre bi bio uz pomoc malog preproduction tima koji bi radio sam u svom cosku tokom TLOU2 produkcije, al izgleda nisu imali slobodnih ljudi za tako nesto dok su zavrsavali TLOU2.

po meni to je bas glupo potez,prvi deo je odlican i ne treba ga dirati..bolje neku novu igru da naprave novi IP...

Uvek je bolje nova igra, ali pravljenje nove igre i pravljenje remake-a se ne može porediti po resursima i vremenu potrebnom za projekat.

TLoU Remaster (koji se može igrati i na PS5) izgleda i radi i sad odlično, tako da mislim da nema potrebe za remake-om,
bar ne još, možda tipa za PS6.

Last edited:
@Chodex
Trazis konzolu po redovnoj ceni verovatno?
Postoji jedan dobavljac iz Madjarske kod mene ovde.Uzeo sam tv preko njega pa sam ga upoznao.
Nedavno mi rece da ima ps5 na stanju,nisam pitao za cenu ali verujem kao i ostali ,,madjari" da je 700-750e verovatno.
Nemam nameru da ga reklamiram ali znam da je proveren prodavac(zivi blizu mene) pa ako ti je hitno mogu da te povezem sa njim.

@Chodex
Trazis konzolu po redovnoj ceni verovatno?
Postoji jedan dobavljac iz Madjarske kod mene ovde.Uzeo sam tv preko njega pa sam ga upoznao.
Nedavno mi rece da ima ps5 na stanju,nisam pitao za cenu ali verujem kao i ostali ,,madjari" da je 700-750e verovatno.
Nemam nameru da ga reklamiram ali znam da je proveren prodavac(zivi blizu mene) pa ako ti je hitno mogu da te povezem sa njim.
Hvala ti al nebih dao taj novac. Cekam regularnu prodaju. Nije daleko ni jun

Reports indicate the DualSense's vibration is now more pronounced when playing PS4 games. Since the PS5 came out in November, it's felt like the vibration on the DualSense when playing PS4 games was weak compared to how it feels when playing PS4 games on an actual PS4. Obviously, the rumble created by the DualSense, which uses haptic feedback tech, is different than the rumble created by the DualShock 4's motors.

It appears that now, post-update, the feedback you get from the DualSense more closely emulates the feeling of DualShock 4 rumble - when playing PS4 games, that is.

"In games like Rocket League and God of War, it's made a valuable difference," redditor TJangoRechained said.

"After playing games in backwards compatibility for five months, it's something I noticed right away. I don't get why it wasn't mentioned in their notes like everything else. Maybe they plan to perfect it even more over time."

"Played Ratchet and Clank PS4 last couple of days and didn't get that much feedback," _Shad0wo3 said. "Tried it today, after the update, and the controller was very responsive."

Back
Top Bottom