• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Retro handhelds thread

Hvala svima, nakon gledanja videoa i chitanja tekstova, na kraju sam se odluchio za RG353VS. Zhelim da igram PS1 i PSP igre sa analognim kontrolama, a ima i kul N64 igara koje nikada nisam igrao, pa je izbor bio lak na kraju. :D

Strpite se jos malo glasine su da izlazi uskoro Retroid Pocket 4 (tease-ovala sama kompanija). Na osnovu jedne slike se nagadja da ce biti isti form factor kao dvojka.

Flash-ovao sam novi firmware 1.5 (koji popravlja button mapping za sfc i md valjda).

Dosao mi je sa firmware-om koji vec ima button mapping opciju, ali nije radio za vec pomenute konzole.

Udoban je handheld, ekran cist i svetao. Screen tearing se bukvalno vidi svuda, cak i kod tranzicija scena u igrama. Mislim da ovde ni cfw nece pomoci.

Za 13 evra je ok. Ima tockic za zvuk, ne moze da se podesava brightness. Ima jedan zvucnik i mono je.

E sad, gejmplej. FC/Nes, radi ali sa screen tearingom.
Gameboy radi mada nisam toliko testirao.
GBA od slucaja do slucaja. Probao sam malo Mettoid Fusion (to radi, ponekad uspori), megaman zero (to malo sto sam probao radi).
SFC/Snes e ovde je cudno. MegamanX usporeno, mmx3 jos usporenije, dk country vidi se da ima frameskip, usporenije. SM world radi nekako. Ima sound delay i kad kao radi.
---Snes mora da se pusti uvek opet, jer prvi put radi u slow motion-u---
MD, tu sam mislio da nece biti problema, ali ima. Sonic ponekad uspori, i jos par igara sto sam probao sam video da pada fps. Ristar, moja igra iz detinjstva radi dobro, ali mono.

Neogeo/arcade, nisam mnogo probao, ali samurai shodown je radio, cudo gospodnje.

16GB neka kartica je unutra.
CFW jos nema, ali nadam se da ce ga biti, ima potencijala.
Za 13 evra nema da se zali. Za 25+ $ koliko se prodaje inace, ne bih se cimao.

Av out nisam probao.

Evo sta trenutno moze da se moduje sa ovim sokocalom, i dokle je cfw stigao.

Preorderi za Retroid Pocket 2S su otvoreni, slabija 3/32GB varijanta izađe $75 sa kuponom (plus dostava od $10 pa naviše). Top deal. Ne znam koliko se upgrade na 4/128GB isplati za emulaciju.

Last edited:
Može pokrenuti i manji broj GC/PS2/3DS naslova, plus dosta toga sa Play Store-a. Kad uzmeš u obzir nižu rezoluciju ekrana, dobiješ RP3+ performanse, SoC je sličan.
Ako neko želi, može pokušati sa ovim discount kodom naručiti, nisam siguran da li radi za više od jedne narudžbe:
Code:
XFESVMJC18QQ

Back
Top Bottom