• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Game o' quiz

Star Wars: Force Commander? :D Mada, mislim da likovi u FC nisu izgledali kao da su secheni iz nekog FMV.

Јесте мајсторчино једна, СВАКА ЧАСТ!! Браво! Баш ми требају стићи врло скупа пријератна издања од Полариса. Преводиоц код Чаробне Књиге је други, 95% је да је лошији превод. Мада ћу га сигурно узети када изађе задња књига, вјероватно ће бити комплет кутијашка верзија. А има још барем 3 издања домаћа.

Та задња фаза класичне Sierra-e је била стварно нешто посебно... Lightouse, Rama, Shivers 1&2, сузе фркћу мајку им јебем дионичарску!

Јесте мајсторчино једна, СВАКА ЧАСТ!! Браво! Баш ми требају стићи врло скупа пријератна издања од Полариса. Преводиоц код Чаробне Књиге је други, 95% је да је лошији превод. Мада ћу га сигурно узети када изађе задња књига, вјероватно ће бити комплет кутијашка верзија. А има још барем 3 издања домаћа.

Та задња фаза класичне Sierra-e је била стварно нешто посебно... Lightouse, Rama, Shivers 1&2, сузе фркћу мајку им јебем дионичарску!
Volim taj period i tu estetiku. Ziveo ScummVM koji ih vecno cuva :)

Ajmo sad jednu laku modernu:
1677249038237.png

Rama je baš posebna avantura. Samo mi Bioscopia donekle spada u tu neku nišu.

Rama je baš posebna avantura. Samo mi Bioscopia donekle spada u tu neku nišu.
Можеш мислити, још је нисам одиграо. Сада ћу пажљиво да ишчитам читав серијал књига, па ћу онда да ожежем игру. Тек од Љубе сада чух да ScummVM подржава и њу, прије доста година је један лик одрадио инсталере за те неке игре, активан му је сајт још увијек. Требало би да ради и на Win10.

PS. Довољно је само да мало проговорим о авантурама или да видим негдје и одмах осјетим авантуристичко НАПАЉЕЊЕ.

Last edited:
Puno pomaže čitati knjigu, jer igra pretpostavlja to neko predznanje. Ili možda čak ni ne pretpostavlja, nego je čovek stvarno kao lik knjige - otkriva Ramu sa nula "internog" znanja, ali za neke zagonetke vredi znati šta se događa, tj. bude jasnije šta se očekuje zbog okolnosti i prirodi "svemirskog broda" i načina na koji funkcionišu vanzemaljci.

Inače da, o dobrim avanturama se može razglabati do smrti. :D

Најплеменитији жанр видео игара и на моје велико чуђење, испуњен највећим егоманијацима који постоје у свијету игара, говорим о играчима, не девелоперима. Част оним нормалним.

Ма какви, јутјубаши су цивилизовани. Ривјуери ђене-ђене али нисам их уврстио у ову групу. Мислим првенствено на манијаке са AdventureGamers и GameBoomers форума. Могло се наћи таквих чак и на форуму Света Компјутера, Авантуре подфорум. Значи то су такви егоманијаци потпуно неспособни да сагледају било чију туђу позицију. Људи који своју матрицу постојања зидају кроз познавање ових игара. Било је чак случајева да нападају саме девелопере авантура, називају их незналицама итд. Колико год на примјер SNK фанови или старе заједнице љубитеља Fallouta биле фанатичне, могу само да се измакну пред овим лудацима.

Говорећи у нешто ширем конткесту, тај феномен разочарања у заједницу је иначе присутан у разним супкултурним пољима. Рецимо видео игре, метал музика или неки други алтернативни звук, љубитељи епске или научно-фантастичне књижевности, стрипова, јапанске културе итд... Особа уђе у те заједнице са неком претпоставком вишег културног нивоа, братске заједнице и разумјевања и онда се разочара када схвати да је добар проценат судионика у ствари типски одрон људске врсте.

Prolupatju.
Ono dole desno mi je JAKO poznato, znam da sam vidjao to, ali ne mogu da se setim koja igra je u pitanju.

Edit: Aham, ladno sam preko 20 minuta razbijao glavu. Nisam ni video da ima odgovora.
Sad vidim da sam toliko prso da sam napisao dole desno, a mislio dole levo. Nego, Nezaborav nadam se da u prošlom postu nisi aludirao na SL.

Back
Top Bottom