Aktivirao sam se malo jace u igri, bas mi bilo bezveze sto nisam vec duboko zagrizao, ali obaveze pritegle i nemam dovoljno volje i koncentracije da je igram na duze staze.
Medjutim zadnje cetiri veceri sam uspeo da izdvojim po 2 sata dnevno, i evo nekih kratki utisaka od ovih 20+ sati sto sam u igri:
Borba je losa, neverovatno mi da imaju tri igre iza sebe i da nisu mogli da naprave bolji sistem borbe, nije ni cudo sto su previse ulozili u Ard znake, jer oni mnogo olaksavaju borbe i desavalo se da dobijem daleko jace protivnike od sebe. (npr 10 sam nivo, a protivnici izmedju 16 i 19 lvl)
Nisu user friendly meniji za pravljenje napitaka/itema/i trica i kucina, moglo je to svedenije sve da bude, i cesto izgubim dosta vremena u njima. Lepo je sto estetski fino izgledaju, ali mogli su da uproste.
Ono sto mi se najvise dopada za sada kod igre, osim price je na kako su ingeniozan nacin postavili otvoren svet, a da ponovo nemam osecaj kao da igram neku EA igru gde su mi svi markeri i da samo moram da sakupljam stvari dok ne dodjem do odredjenog nivoa i budem spreman da dalje nastavim pricu.
Jako je zahvalno kada slucajno nabasam na kakvu kriptu ili kasnije kada se dobije jedno pomagalo za razbijanje iluzija, pa se iznedre novi monstrumi, a i ujedno velike nagrade u obliku receptura za potion-e i za opremu. Iako me zanima glavni kvest, cesto se vise iznenadim manjim kvestovima ili Witcher poslovima, jer imaju mozda cak i veci patos od Geraltovih glavobolja sa Ciri i Yennefer i Wild Huntom. Kao i Sapkowski, vidi se da je tim dosta inspiracije crpeo iz Evropskih bajki i mitova i uredno ukomponovao to u igru. Plus ne moraju nikome da plate prava. hue hue
Iako je vec matora igra, i dalje prelepo izgleda, nemam mogucnost da je puknem na maximum, ali sam stvarno na momente ostajao zatecen kolicinom detalja koje su konjusari ulozili u igru. Da li je to natpis na drvetu obesenih ljudi, ili u Novigradu gde je svaki cosak ispunjen detaljima i daje ti uvid o tome kakav je Witcherov svet. Istvoremeno prelep za gledanje, ali ako se previse opustis, dolaze i karakondzule po tebe. Verovatno cu najvise da odlepim kada dodjem u Toussaint jer me zivo svrbi da vidim kako su uradili najbolje opisanu regiju iz citavog sveta i da sretnem starog poznanika tamo.
Obratio sam paznju na zvuk, od Dishonored serijala nisam cuo tako jeben i detaljno odradjen za svako oruzje, stit ili bombu koju koristite, a da ne pricam o muzici koja dodje taman kada treba i sto je najbitnije ne izbija u prvi plan konstantno da bi vas gusila i omela u pracenju ostalih desavanja. Majstorski je odradjeno.
Pisacu jos utisaka u buducnosti, ali ovo je neki tl dr za sada.