• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

NDS Nintendo DS/DS Lite/DSi/DSi XL

Apex

Well-known member
Patron
Reaction score
4,877
DS-Family.png

Mass275 g (9.7 oz)
DimensionsWhen closed: 148.7 mm (5.85 in) x 84.7 mm (3.33 in) x 28.9 mm (1.14 in)
(width x height x depth)
DisplayTwo TFT LCD screens:
62 mm × 46 mm (2.4 in × 1.8 in), 77 mm (3.0 in) diagonal, 0.24 mm dot pitch, 18-bit depth (262,144 colors), 21 mm gap between screens (≈92 lines)
Resolution256 × 192 pixels (4:3 aspect ratio) for each screen
AudioStereo with 16 PCM/ADPCM channels facilitated by Mitsumi MM3205B
CPUTwo ARM processors:
  • 32 bit ARM946E-S main CPU; 67 MHz clock speed. Processes gameplay mechanisms and video rendering[42]
  • 32 bit ARM7TDMI coprocessor; 33 MHz clock speed. Processes sound output, Wi-Fi support and takes on second-processor duties in Game Boy Advance mode
RAM4 MB PSRAM (expandable via the Game Boy Advance slot, only officially used by the Nintendo DS Browser)
Input
  • Power button
  • Volume slider
  • Eight digital buttons (A, B, X, Y, L, R, Start, Select)
  • D-pad
  • Resistive touchscreen (lower screen only)
  • Microphone
Voltage1.65 v
BatteryRechargeable 850 mAh lithium-ion battery
Storage256 kB of serial flash memory
Wireless connectivityBuilt-in 802.11 wireless network connection (WEP encryption support only)[43]

Thread za diskusiju o Nintendo DS konzoli, najboljim igrama, revizijama, modovima itd.

Skoro sam izvadio moj iz fioke i rešio da ga malo sredim pa me to inspirisalo i da otvorim temu.

Ja sam nedavno skontao da za homebrew na DSi konzolama više nije potrebna R4 kartica - svi modeli i firmveri se mogu sofmodovati preko exploita za sistemsku gallery aplikaciju.

Jep dsi je sada najbolja verzija konzole, gba igre mogu da se ucitavaju sa SD karticebplusnje dpad mnogo bolji od lite ds.

Jel' i dalje stoji ograničenje da CFW podržava max 2GB kartice?

Ima neko savet kako bih mogao da sredim ogrebotine na oba ekrana?
Imam beli lite USG-001, problem su te ogrebotine i što se svuda uz providne ivice uvukla prljavština pa ne znam da li tu ima neke pomoći.

je l' to onaj nesrecni lite koji sam ti dao pre ko zna koliko godina :D ? taj je imao do jaja ogrebotine na oba ekrana :(

Jeste, uvatila me sad neka nostalgija da ga sredim.

Bogami kućište je očuvano, samo ta štroka po ivicama je problem.
Ali za ogrebotine ne znam da li mora ceo shell da se menja ili mogu samo te plastike da se uzmu.

Previse zezanja, cesto mint lite konzolice iskoce za 2k na KP. Nije vredno truda menjati.Barem po onome sto sam gledao koja je muka menjati shell.

Mislim da i ne pomaže da se promeni shell, nego na donjem ekranu mora da se menja digitizer a gornji ekran ceo mora da se promeni.

Mislio sam da uzmem za 3$ digitizer da probam barem donji ekran da sredim. Zezanje je i to ali kao deluje doable iako nisam nikad radio tako nešto.

Baš me zanima koja je priča da se zameni ovaj Wii U ekran sigurno je jednostavno

OK, skapirao sam da mi je ipak najpametnije da uzmem DSi s obzirom da vidim da ima povoljnih u vrlo dobrom stanju.
Ipak malo jači HW, malo veći ekran i bolji d-pad vrede da uzmem novi uređaj umesto da se mučim sa sređivanjem ovog.

Je l' će mi R4 kartica raditi i na DSi i da li je zapravo potrebna uopšte?

Trebalo bi da svaki moze da se hakuje sad.

Sent from my Mi 11i using Tapatalk

Šta znači da se hakuje?
Samo ubacim istu R4 karticu iz DS lite? Ili ga prvo hakujem da bi radila kartica? Ili ga hakujem pa mi i ne treba kartica uopšte?

Treba ti samo sd. Hakujes i onda sve sa nje.

Sent from my Mi 11i using Tapatalk

Šta znači da se hakuje?
Samo ubacim istu R4 karticu iz DS lite? Ili ga prvo hakujem da bi radila kartica? Ili ga hakujem pa mi i ne treba kartica uopšte?

Ja nisam fan hakovanja DSi. Hakovao sam jedan DSi XL i odmah se pokajao, videću da ga odhakujem ovih dana. Mada sam negde pročitao da je rizično da se vrati na stock, jer može da se brickuje?

Nekako mi sam Twilight izgleda grozno. R4 kartica mi deluje kao lepše i praktičnije rešenje.

Za R4 je bitna verzija FW tj. da li određena R4 kartica radi na toj verziji FW koju imaš.

Back
Top Bottom