• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PlayStation 5 Console Info - hardver, os, softver, vesti

Ja i dalje nisam čuo od vas kako sad može i obični SSD umesto onog nikad ne viđenog SSD-a u PS5 o kome se najviše pričalo ovde kad je PS5 najavljen? Za B92 znam dobro kakvi su, ali ako je ovo lažna vest i ako ne može da se zameni fabrički SSD u PS5 zamolio bih da i to napišete.

Kad mi lepo odgovorite na ova dva pitanja i ispadne da sam stvarno lupio ja ću odmah da se izvinim i priznaću da lupam.

EDIT: Izvinjavam se, lupio sam, sad vidim na drugim sajtovima da se ne menja fabrički SSD, nego se dodaje još jedan. Ali opet mi nije jasno zbog čega se toliko pričalo o tom fabričkom SSD-u kad će sve igre očigledno raditi i na običnom.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Last edited:
Ja i dalje nisam čuo od vas kako sad može i obični SSD umesto onog nikad ne viđenog SSD-a u PS5 o kome se najviše pričalo ovde kad je PS5 najavljen?
Da si pratio sta je stvarno bilo najavljeno, u istoj prezentaciji si mogao cuti Cerny-a kako obecava da ce jaki Gen4 SSD-ovi moci da se nakace na PS5.

PS5 trazi najjace SSD-ove danasnjice, i kad se ubodu u konzolu, interni SSD kontroler preuzima kontrolu.

edit -

Digital Foundry je potvrdio da najnoviji PS5 firmware dize performanse konzole u nekim igrama 1-3% [DMCV i Control].
image0.png

image0.png

sonyjev fabricki ssd (tm) je Object of Power...radi sta oce kad on oce...u vise dimenzija odjednom

a primecujem slicnu tehnologiju i na DS desnom analog sticku

Pa fabricki i "obican"su skoro isti.

Ja se ne sećam da je Sony prilikom najave PS5 ovako pričao, a nije se ni ovde (ni na starom forumu) tako pričalo. Ja se sećam svakodnevne priče o revolucionarnom SSD-u kakav nikad do sada nije viđen, koji je glavni adut konzole i zbog koga će PS5 biti miljama dalje od konkurencije. A sad se sve svelo na mnogo brz SSD kakvi su se posle godinu dana već pojavili na tržištu. Ako smo uopšte čekali i godinu dana. Naravno slobodno me opet ispravite ako grešim.

A sad se sve svelo na mnogo brz SSD kakvi su se posle godinu dana već pojavili na tržištu. Ako smo uopšte čekali i godinu dana.
Nije poenta samo sta postoji na trzistu, vec sto ce svaka PS5 konzola da ima tako brz SSD.
Za to mogu developeri da razvijaju, a ne za ~0.01% PC trzista koji ima takav hardware.

Pa kad si ga pre već pojebo?!? 🤣
ne znam lol...jos ih kao "stedim" posto imam 2 u rotaciji i cesto igram na ds4 (ako moze posto neam frku se igram na njima)

nije cao skroz, retko izdivlja al bas sam se smorio kada sam prvi put poceo da se borim sa kamerom
znaci ono 10 punjenja je izdrzao stick....crveni gamepad je dobar jos uvek iako se na njemu vise igram

mnogo me to smara....od prosle generacije je bukvalno lutrija dal ce il nece da faila za par meseci
al tbh digo sam ruke, reklamiram/opravljam kad mogu, a kvantitetom resavam probleme oko kvaliteta:)

Ja se ne sećam da je Sony prilikom najave PS5 ovako pričao, a nije se ni ovde (ni na starom forumu) tako pričalo. Ja se sećam svakodnevne priče o revolucionarnom SSD-u kakav nikad do sada nije viđen, koji je glavni adut konzole i zbog koga će PS5 biti miljama dalje od konkurencije. A sad se sve svelo na mnogo brz SSD kakvi su se posle godinu dana već pojavili na tržištu. Ako smo uopšte čekali i godinu dana. Naravno slobodno me opet ispravite ako grešim.

Pa pazi igre i hardwer su jedno a marketing je drugo :) i ja sam nekad bio kao ti i tako reagovao i verovao u to sto pricaju.i onda sam shvatio da je to sve marketing i da oni sve to sto govore i pisu je "over the top"gluposti i lazi..obican brate ssd ko i svaki drugi evo meni ucitava AC valhallu isto ko i na (starom pc sa sporijim ssd)treba mu oko minut + znaci sve isto ko i obicni ssd.neke igre mozda koriste bolje te njihove ssd ali za vecina je isti djavo ko i ssd od 3k

AC Valhalla je cross-gen igra. Nije stvar u SSD-u.
Obojica ne znate o čemu pričate, a očigledno niste pažljivo ispratili šta su Cerny i Sony tačno rekli.

Ovaj snimak od 5. minuta pažljivo odlušajte, a pogotovo deo koji počinje na 17:30

Posle možete i ovo da pročitate:
Code:
https://www.reddit.com/r/PS5/comments/g87er9/the_io_complex_and_the_systematic_elimination_of/

@s_hyperion

Mene stvarno ne zanima kako ssd radi i sta ce oni da rade sa njim i sa igrama da bi to radilo brzo.Mene zanima kad pustim igru da to ucita odmah(manje od minut)i lepo sam napisao neke igre mozda koriste bolje te njihove ssd ali za vecina je isti djavo.U buducnosti ce sigurno biti(kako da ne)bolje upotrebljen ssd sa next gen igrama)sve i svemu ja sam zadovoljan jer mnogo je bolje nego sa ps4 pro :)

Zašto onda ulaziš u diskusiju koja nema veze sa tim o čemu ti pričaš? :LOL: Cilj ovoga je edukovanje Simketa koji po običaju prvo lupeta i pljuje pa tek onda sazna o čemu se radi, dok ti unosiš konfuziju i skrećeš sa onoga o čemu ja govorim.

Potencijal tog brzog ssd je tu e sad je pitanje dal ce ga iskoristiti devoloperi. Pa kao da ne znate vec od ranije da najjaca konzola na trzistu nista ne znaci. Jos je rano jer se sve igre prave i za stariju generaciju. Kad odstrane ps4 i xbone videcemo sta ce biti. Dotle ne vredi diskutovati o tome, bar ja tako gledam xd

Zašto onda ulaziš u diskusiju koja nema veze sa tim o čemu ti pričaš? :LOL: Cilj ovoga je edukovanje Simketa koji po običaju prvo lupeta i pljuje pa tek onda sazna o čemu se radi, dok ti unosiš konfuziju i skrećeš sa onoga o čemu ja govorim.
Samo sam mu objasnio da je marketing jedno a ralnost drugo i iza toga stojim 100% sve ostalo sto sam pisao mozda sam pogresio mozda nisam u to necu da ulazim jer nisam ni inzinjer ni developer,Ako sam nesto ga pogresno ucio ja se izvinjavam

Ja i dalje nisam čuo od vas kako sad može i obični SSD umesto onog nikad ne viđenog SSD-a u PS5 o kome se najviše pričalo ovde kad je PS5 najavljen?

Nije stvar u SSD-u vec u onom “oko” njega (kontroleru, komunikaciji, itd) i kako je softver (OS, igre) optimizovan za to. SSD je samo brzi SSD, nema tu magije. Poenta je kako je sve to sklopljeno u celinu, od kombinacije hardvera, do alatki za developere. Plus, cinjenice da su sve to, uz jako brz SSD, ugurali u uredjaj od $399/499. Od pocetka se znalo da ce moci da se stavljaju 3rd party diskovi te brzine (takozvani “obicni”) u PS5 - niko nikad nije tvrdio drugacije, niti da je SSD “nevidjen”. Ali jeste vrlo napredno i dobro izdizajnirano i trenutno PS5 ima najbrze ucitavanje igara u odnosu na bilo sta drugo (PC ce ga u nekom momentu prestici, naravno, za dosta vise para)

Last edited:
Back
Top Bottom