• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PC Alan Wake (Remastered)

Undenis

Prime Evil
Co-founder
Administrator
Moderator
Reaction score
10,593
en-remedy-deer-s1-2560x1440-2560x1440-fa5adddc1cce.png

Developer : Remedy Entertainment
Publisher: Epic Games Publishing
Avaible: 5.10.2021.
Platforms : PS5/Xseries/PC
Price: 29.99$

BLACKIRIS_WelcomeToBrightFallsOSTLPgen.jpg

Alan Wake je psihološki akcioni triler iz trećeg lica. Igra je smeštena u prelepi i mistični mali grad pod nazivom '' The Bright Falls '' i njegovu okolinu. Alan Wake, junak igre je bestseler pisac koji piše roman o svojim najmračnijim snovima.

Alan Wake je u suštini televizijska serija/emisija, barem na način na koji se igra isporučuje.

Igru razvija Remedy Entertainment tvorci Max Payne serijala i deo je Remedy Connected Univerzuma.
Zahvaljujući Epic Games Publishing-u, Alan Wake će biti dostupan po prvi put na Playstation platformama (Ps4/Ps5).

Za sada poznate informacije koje se ticu Playstation verzije i remastera :

Playstation 5 verzija - 4k/60fps default mod + dualsense adaptive trigger support za svako oruzije pojedinačno
Playstation 4 Pro - 60fps(perfomance mod) 30fps (quality mod)
Playstation 4 base mode - 30fps mod only.

Original vs Remaster screenshot

E-18_YfXMAE-o0e
E-19SPhXoAEzSTF

Remaster only screenshots and videos :

E-15GhbUYAM3YPL
E-16xT6VcAMI-z0

E-15KcxUUAUx9-N

PS.
Zamolio bi clanove foruma koji su odigrali igru ranije na X360 ili PC-u, da koriste spoiler tag u ovoj temi kako ne bi ostalima spoilovali story related stvari. Hvala

izgleda da je dosta vise premenjeno nego sto sam milsio, vise poligona na modelima, popravljena lica, drugaciji sistem sencenja i osvetljenja itd

Nisam preterano fasciniran onim što sam video...
Bolje da su krenuli da razvijaju nastavak.
Mada mi je drago što igra posletoliko godina konačno izlazi i za sony konzole.

Nisam preterano fasciniran onim što sam video...
Bolje da su krenuli da razvijaju nastavak.
Mada mi je drago što igra posletoliko godina konačno izlazi i za sony konzole.
Verovatno rade drugi deo, posto imaju jedan neobjavljen projekat u razvoju vec duze vreme. Godinama su trazili izmedju redova izdavaca za AW 2 igru ali nazalost nije bilo zainteresovanih.

Ako je već kultna igra dosta je što u modernom izdanju izlazi na konzoli gde je nije bilo to je uvek plus. Eh koliko naslova nema kako da se odigra ponovo....

Silno me je razocarao Remedy sto su prodali prava na Max Payne fransizu...
Takodje i Take-Two/ Rockstar, sto su izbacili samo jedan nastavak...
Ne kapiram sto ne prave jos, sigurno bi bio dobro prodat Max Payne 4.

Da ljudi nisu piratizovali MP1 i 2 ovi nikad ne bi prodali prava na isti. Jednostavno tih 30 miliona dolara koje su dobili od Take Two-a ih je verovatno spasilo bankrota.

A sto se tice Max Payne-a 3 on se prodao u 7.5 mil primeraka (lifetime) sto je verovatno suvise malo za Rockstar kriterijum, posto se njihove igre prodaju uglavnom u 20-30 pa 100 i kusur miliona primeraka (GTA V). Nije im isplativo da se cimaju za takav neki visegodisnji projekat kada na drugom IP-u mogu da zarade 5x vise.

Koliko sam istrazivao, svi delovi su prodati dobro, tako bar gugl kaze.... svakako bi danas bolje prosli sto se tice piraterije, stave Denuvo i imaju par meseci fore, a i sad generalno vise ljudi kupuje originale.
Izdaju za sve platforme, bilo bi zarade, itekako, veliki je fan base, samo i marketing da se uradi dobro.

Max Payne 1 and 2 each sold 3.5 million copies life-to-date.(PC/PS2/XBOX/GC)
Ocigledno im je cifra od 30 miliona bila bolja solucija u to vreme.

A sto se tice Max Payne-a 3 on se prodao u 440k kopija u prvih mesec dana sto je jako slabo za Rockstar igru, tako da ne ocekujem da ce ikada desiti neki nastavak Max Payne-a, eventualno neki reboot/remaster trilogije i to je to.

Poprilicno sam siguran da su ovo poredili sa konzolnom, ne sa PC verzijom.

Sto se tice Max Payne, ja sam naleteo na ovo, ali tek posle videh da se misli na celu fransizu, ne samo za dvojku, tako da se poklapa sa tvojim brojevima.

Capture.JPG

Iskreno max pejn mi nikada nije bio igra koju sam sa uživanjem igrao.
Doduše prešao sam sva tri dela i iskreno jeste da je kec kao neko remek delo ali meni lično je trojka najkompletniji deo [emoji846]
Dvojka je toliko kratka da bi mogla biti kao neki priquel dlc za keca, meni nije delovalo kao da je igra kompletna..
Kec je bio ok ali sem bulet tajma ništa spec kao što sam i napisao gore, trojka već ima neku dubinu ali pored gomile gearsova, unlarteda i ostalih što tps što 3rd person avantura, nije se videla pored nekih igara. Alan vejk mi je nešto najbolje što je remedi napravio ikada(za sada).

Poslato sa COL-L29 pomoću Tapatoka

Iskreno max pejn mi nikada nije bio igra koju sam sa uživanjem igrao.
Doduše prešao sam sva tri dela i iskreno jeste da je kec kao neko remek delo ali meni lično je trojka najkompletniji deo [emoji846]
Dvojka je toliko kratka da bi mogla biti kao neki priquel dlc za keca, meni nije delovalo kao da je igra kompletna..
Kec je bio ok ali sem bulet tajma ništa spec kao što sam i napisao gore, trojka već ima neku dubinu ali pored gomile gearsova, unlarteda i ostalih što tps što 3rd person avantura, nije se videla pored nekih igara. Alan vejk mi je nešto najbolje što je remedi napravio ikada(za sada).

Poslato sa COL-L29 pomoću Tapatoka
Samo jedno pitanje, kada si prvi put odigrao keca...Nakon izlaska ili kasnije?

PC specific features

PC version will be x64 and support DX12 only
No Ray Tracing
DLSS
Nvidia DLSS – Off, Ultra-Performance, Performance, Balanced, Quality
Ultra-wide screen support
Yes, 21:9 aspect ratio
Caveats: pre-rendered cut scenes will not render like this – they are 16:9
Unlocked frame-rate
Yes – as in the original game
Display: full screen / window / borderless?
All supported

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

• Redone cinematic cut-scenes with improved facial animation and lip sync
  • Richer environmental details (improved textures and additional geometry)
  • Enhanced character models with updated hair and shaders
  • Improved visual effects and lighting

Back
Top Bottom