Mene cudi kako je SK ziv i dalje, ko to cita jos od pojave interneta?
Има људи који преферирају папир, плус навика макар код те преостале публике. Друго, значајан проценат продаје СК-а отпада на IT радње, сервисе и слично који га узимају по аутоматизму као разоноду за посјетиоце, дио ентеријера, дио "фурке" у радњи.
Mozda neki novi klinci...
Јок. Мало ко од клинаца зна да то и постоји. Gen-Z се гнуша штампе и папира, ту вјероватно немају публику ни у стотинама, а парадокса ради Gen Alpha као дјеца Миленијалаца који су куповали часописе масовно су пријемчивији и имају више интерес, чак и као неку врсту живог релитка. Мада СК ни ту нема велику продају, сигуран сам. То је за нека цивилизованија подручја, не за Србију.
Trebali su ceo sadrzaj da prebace na sajt.
Говорио сам некада раније да је СК фатално закаснио са дигитализацијом, што је опет апсурд имајућу тематику којом се бави. Мада имајући у виду какви ликови су кормиларили пројектом, чудо је и да постоји.
Mada generalno mi nije jasno kako su novine i casopisi preziveli pojavu interneta, mozda stariji ljudi koji ne barataju novim tehnologijama...
Заробљеност у сопствену перспективу може бити јако ризична ствар.
ali sigurno im je prodaja od tad znacajno opala...
Написах.
Ne ide im na ruku ni generalni pad populacije.
Ма пад популације је ту мањи фактор насупрот масовног исељавања високообразоних. Публика им је углавном састављена од људи са факсом који су у 30-им и 40-им, значи нешто као пресјек чланова овде на СЛ, а такви људи масовно шмугају из Србије или гледају да шмугну што прије. Имају они нешто продаје од дигиталних издања али то је пар хиљада, мислим.
Verovatno je sad faza da svakog meseca mogu da ih ugase...
Малодушан сам што ћу признати да ми та помисао срећу ствара.
SK-ov tiraž je ispod 10k već od Covida. Ne bi me čudilo da je i daleko ispod 5.
Мислим да је око 7 хиљада у просјеку али то је застарјели податак од прије 2-3 године. Имајући у виду да су само у задњих годину дана урадили пар ствари да смање трошкове, а часопис додатно поскупио, можда си у праву са овом другом цифром.
Mislim da je SK bio moj prvi forum
И ја сам на њему био од почетка али није ми први. Био је прави мали егзодус једног процента чланова са зеленог форума на СК форум у периоду 2006-2009.
Штета што су га упропастили потпуном небригом, била је то врло активна заједница доста одвојена од часописа и филозофије истог, и упркос томе што је регистрација затворена преко 5 година због грдне застарјелости софтвера и самим тим опасности од ботова, и даље животари... док га неко не хакује.
И ја имам сентимент један према њему, поготово према Авантуристичкој секцији, мало је мјеста на домаћем нету гдје је било окупљалишта љубитеља point 'n' click авантура.
i dalje mi cestitaju rodjendan na mail
Исто, хаха. Реликт једног времена.
podseca me ko neki frizeri ranije koje su zvali musterije da im cestitaju rodjendan
Фризери те сигурно више не зову.

(shallah mallah)