• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Da li ce nas AI zameniti ??1!11!!!oneoneeleven

Malo je teško da neki online servisi koji toliko troše resurse ponude model da kupiš jednom licencu a doživotno im arčiš servere.

Jedino ako bi ga pokretao lokalno.

Predlaže li vam Spotify AI muziku?

Meni je ova pesma bila otkriće prošle godine

Nisam ništa ni pratio u vezi benda, posle vidim da su počeli kao AI pa onda doveli neke dve plastikanerke da budu pevaljke, ali nisu na nivou veštačke inteligencije xD

Sad kad vidim nešto sa animu slikom na Spotify odmah ova reakcija.

1000182994.webp

Doduše ne diskriminišem i ako jeste AI :)

Ne koristim Spotify redovno ali Youtube me čašćava ovakvim stvarima

Doduše ne diskriminišem i ako jeste AI
Ja diskriminisem. I to jako jako jako strastveno diskriminisem sve sto ima veze sa AI u muzici, crtanju/slikanju, pisanju.

Prica Larianov Swen Vincke kako ima AI pomaze u concept artu. Prevrnuo mi se zeludac kad sam to procitao. Znaci, hocete da kazete, da KREATIVAN deo vi prepustate masini? Deo gde je po meni, neophodan ljudski faktor, razlicita iskustva i osecanja pojedinaca, vi pitate masinu da vam kaze sta da zamislite? Selektivnom inspiracijom dobijamo razlicite pesme, slike, igre, filmove, serije, sve, ali ne, pitaj masinu da ti izgenerise nesto i to je to.

Ti, kao kreativac (ne ti licno HK-47), u onome sto bi trebalo da bude tvoja esencija, ako pitas masinu da te usmeri i da ti kaze kako da mislis, po meni ne zasluzujes da se nazivas kreativcem. Nisi prosao kao ljudsko bice kroz prirodan proces pokusaja i greske. Odabrao si da ne steknes iskustvo koje ti pomaze da rastes kao umetnik. Ne, ti si odlucio da preskocis sve to i da odaberes nesto sto izbaci masina, pre nego da licno ti stvoris. Ne mogu ni da zamislim sebe kako citam AI napisanu knjigu. U knjizari u sirokom luku zaobilazim knjigu gde vidim da je cover art odradjen AI-jem.

Ne kazem da sam purista i da prolazim kroz zivot bez pomoci AI-ja, cesce pitam Gemini/Open AI nego sto guglam, prirodno opet kao ljudsko bice trazim precice, trudim se da ga koristim kao alat, ali da se bavim kreativnim poslom, ne bih imao visoko misljenje o sebi ako bih AI umetnost predstavljao kao svoju, bilo to muzika, film, igra, knjiga, sta god.

Ovaj post sam pisao 15 minuta, nisam pitao AI da mi izgenerise, da ispravim tekst na brzaka i nalepim na forum.

Može da ti se prevrće stomak od Lariana koliko god hoćeš ali procenat sudija/ljudi koji ne koriste AI u nekom obliku je apsolutno zanemarljiv. To je surova činjenica. Ako ga ne koristiš sada prosto sebi skačeš u usta. Znam to jer ja odbijam da ga koristim za bilo šta sem lične zabave i vidim kloliko zbog toga vrtim točkove u pesku povremeno. Ipak smatram da je znanje koje steknem tako mnogo dublje usečeno u moj mozak i samim tim korisnije nego što bi dobio AI rešenjima i sumarizacijama.

Sad kad vidim nešto sa animu slikom na Spotify odmah ova reakcija.
Toliko je dobar AI postao, da cesto naletim na yt na neki video za kojeg ne bi ni sanjao da je AI generisan, i onda tek u komentarima vidim da je AI i shokiram se.
Jedino sto i dalje ima problema sa fizikom i "animacijom"...

Ja diskriminisem. I to jako jako jako strastveno diskriminisem sve sto ima veze sa AI u muzici, crtanju/slikanju, pisanju.

Prica Larianov Swen Vincke kako ima AI pomaze u concept artu. Prevrnuo mi se zeludac kad sam to procitao. Znaci, hocete da kazete, da KREATIVAN deo vi prepustate masini? Deo gde je po meni, neophodan ljudski faktor, razlicita iskustva i osecanja pojedinaca, vi pitate masinu da vam kaze sta da zamislite? Selektivnom inspiracijom dobijamo razlicite pesme, slike, igre, filmove, serije, sve, ali ne, pitaj masinu da ti izgenerise nesto i to je to.

Ti, kao kreativac (ne ti licno HK-47), u onome sto bi trebalo da bude tvoja esencija, ako pitas masinu da te usmeri i da ti kaze kako da mislis, po meni ne zasluzujes da se nazivas kreativcem. Nisi prosao kao ljudsko bice kroz prirodan proces pokusaja i greske. Odabrao si da ne steknes iskustvo koje ti pomaze da rastes kao umetnik. Ne, ti si odlucio da preskocis sve to i da odaberes nesto sto izbaci masina, pre nego da licno ti stvoris. Ne mogu ni da zamislim sebe kako citam AI napisanu knjigu. U knjizari u sirokom luku zaobilazim knjigu gde vidim da je cover art odradjen AI-jem.

Ne kazem da sam purista i da prolazim kroz zivot bez pomoci AI-ja, cesce pitam Gemini/Open AI nego sto guglam, prirodno opet kao ljudsko bice trazim precice, trudim se da ga koristim kao alat, ali da se bavim kreativnim poslom, ne bih imao visoko misljenje o sebi ako bih AI umetnost predstavljao kao svoju, bilo to muzika, film, igra, knjiga, sta god.

Ovaj post sam pisao 15 minuta, nisam pitao AI da mi izgenerise, da ispravim tekst na brzaka i nalepim na forum.
E jesi technophobe :)

Razumem ljude sa takvim mišljenjem, ali meni je muzika manje-više background noise pa mi je svejedno. Pogotovo sad uz Spotify gde samo ide shuffle u nedogled jer nemam više pažnje da sedim i slušam ceo album 🥲

A i veliki sam ljubitelj kiberpanka, pa mi je fascinantno sve vezano za AI i dokle to sve ide. Od toga da ChatGPT lupeta i laže do stvaranja 10/10 kawaii metal pesme :)

Nije, stao je blizu ali ovde je katastrofa po pešačkim stazama kako se parkira i nekom ulicama.. Kapiram da je samo bio oprezan, mada je bilo blizu.

Ovo je svakodnevnica,

I u većini ovakvih ulica auti su parkirani na pola pešačke staze

Sto posto sam uz Timemastera. AI djubre ne zasluzuje da postoji. Svo to generisano smece je na suprotnoj strani od umetnosti, nije kompatibilno sa umetnoscu, veze nema sa kreativnoscu, nula emocija. Poseban krug pakla za ljude koji se odusevljavaju onim CGI pomijama koje Seedance ispljuje.

Deo gde je po meni, neophodan ljudski faktor, razlicita iskustva i osecanja pojedinaca, vi pitate masinu da vam kaze sta da zamislite? Selektivnom inspiracijom dobijamo razlicite pesme, slike, igre, filmove, serije, sve, ali ne, pitaj masinu da ti izgenerise nesto i to je to.
Slažem se načelno, OK mi je sve to AI generisanje nečeg kreativnog kao zajebancija, ne kao upotrebljivi "kreativni" rad.

Sa druge strane, većina pisanja danas u bilo čemu (serije, filmovi, igre) je toliko loše da se non stop pitam da li je moguće da je neko zapravo plaćen za to.
Poštenije bi bilo koristiti AI u smislu da barem napravi neki generički scenario koji poštuje minimum kvaliteta bez vređanja inteligencije.

Back
Top Bottom