Antique
Well-known member
- Reaction score
- 546
Evo ti jedan 512GB koji je za koplje bolji od svih navedenih, Adata SU800

Vise detalja treba? Kapacitet? SATA ili nVME(Gen 3 ili Gen 4).Koji SSD je trenutno sigurica opcija za sistem?
Bitnija pouzdanost nego brzina.
Samsung 990 pro je default preporuka za najbolje.
Šta je bio problem? Pa firmware je imao bug koji je dovodio do toga da se uredjaj disconectuje sa matične, kao da je pokvaren. Znači izgubili smo sate i dane, komp nam je remote, pa dok odemo, oporavimo ga (izvadimo i vratimo u slot), pa pokrenemo sve testove, odemo kući, i skroz random opet se desi da se diskonektuje. Menjali smo i slotove i šta sve ne.
Tesko da ces Samsung drive naci jeftinije, cak i stariji kao sto je 980 Pro, svakako neces tragicno pogresiti ako uzmes 980 Pro. Baci pogled ako mozes da nadjes Kingston KC3000 ili Kingston Fury Renegade.Ovo je ploča - https://www.gigabyte.com/Motherboard/B550M-AORUS-PRO-P-rev-10
Može li ona da iskoristi brzinu 990 Pro?
Ili da uzmem tipa 980 Pro ako nađem jeVtinije?
Samsung 990 Pro je Gen 4 drive.B550 je PCIexpress 4.0 tako da ti ne treba PRIe 5.0 drajv. A i da ima van specifičnih primena gde se prebacuju ogromni fajlovi razlika nje čak ni akademska i bila bi veličine margine greške.
Bilo koji drajv sa dobrom reputacijom i DRAMom će ti biti super kao na primer Kingston KC3000. DRAM tehnički ubrzava pisanje na drajv ali skoro nikada nećeš to osetiti. Ali, sa druge strane, ume značajno da produži životni vek drajva jer drastično smanjuje broj mikroupisivanja na SLC keš. Takođe, teorijski, to bi trebalo da smanji osetljivost drajva na 90%+ popunjenost
Može. Po meni, bolje uzmi KC3000 nego 980 Pro. Mada je izgleda cena KC3000 otišla na gore, pa je u rangu sa 990 Pro.Ovo je ploča - https://www.gigabyte.com/Motherboard/B550M-AORUS-PRO-P-rev-10
Može li ona da iskoristi brzinu 990 Pro?
Ili da uzmem tipa 980 Pro ako nađem jeVtinije?
Ja koristim Kingston FURY Renegade 2 TB, odlican je.
![]()
Jeste, samo sa hladnjakom. Njemu bi hladnjak samo smetao, jer ga ima ugrađenog na ploči u prvom M.2 slotu.To je u sustini i kc3000?
Odličan je, ali obavezno instalirati najnoviji firmware na uređaju.
Inače, uređaj je odličan, tačnije, sada je odličan, a do pre neki mesec je bio užasanŠta je bio problem? Pa firmware je imao bug koji je dovodio do toga da se uredjaj disconectuje sa matične, kao da je pokvaren. Znači izgubili smo sate i dane, komp nam je remote, pa dok odemo, oporavimo ga (izvadimo i vratimo u slot), pa pokrenemo sve testove, odemo kući, i skroz random opet se desi da se diskonektuje. Menjali smo i slotove i šta sve ne.
Dok nismo provalili ovo:
i ovo
View attachment 19398
I pritom, prvo su izbacili avgusta ili kad vec neki fix koji je isto bio ubagovan pa su ga povukli. I tek septembra izbacili dobar fix...
Neverovatno da tako high end proizvod ima tako veliki problem.
Na linuxu nismo uopšte ni provalili da je do firmware-a, ali kada sam ubacio u moj laptop na kome je Windows i na kome imam onaj Samsung Software, odma mi je izbacio da što pre upgradujem firmware.
Tako da, mogu da potvrdim da je izuzetno brz i pouzdan, ali samo na najnovijoj firmware verziji.

Ako se diskonektuje je 'l se oporavi nakon restarta PC-a da bih uopšte mogao da updateujem firmware?