• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PC Hardware saveti i rešavanje problema

Amd kaze da je 90 skroz ok, verovacemo im ;)

Btw 7950x3d je jos topliji od 7800x3d tako da nije onda ni tako lose kod mene :)

Ko god koristi DualSense kao gamepad na Steam-u, uskocite u Steam Input opcije [shift+tab za overlay i kontroler okonica dole] i bindujte na dugme za mute/unmute mikrofona ispod PS dugmeta na F12 na tastaturi.

Odlicna opcija za SCREENSHOT dugme. :)

Treba mi preporuka za Rgb softver na Asus Strix B550 Wifi II, a da to nije Armoury crate koji ne bih da instaliram? Jel postoji nesto drugo cime se moze kontrolisati?

Za 2.5 i SSD da imam dva slična adaptera (jedan sa ATA konektorom i jedan samo sata) i sa 2,5" mehaničkim drajvovima rade bez dodatnog napajanja. Za 3.5 nikada nisam probao bez dodatno napajanja (oba moja imaju dodatno napajanje) i iskreno nemam nameru. Ako čak ni kinezi ne stavljaju to u opis onda ja svakako neću da gubim vreme.

3.5" hard diskovi ne mogu da rade bez dodatnog napajanja pošto njima treba i 12v i 5v grana, dok 2.5" hardovi koriste samo 5v.

Za 3.5" mora dodatno napajanje jer USB port ne može da isporuči dovoljno struje (za 3.5" HDD treba 12V).
@Apex Evo ovaj SATA to USB adapter podržava i 2.5" i 3.5" SDD/HDD-ove, samo treba obezbediti dodatno napajanje za 3.5".

Prodavnica sa koje sam ja kupio na aliexpressu je otišla izgleda bogu na ispovest ali to je ovaj model. I moj ima isti nedostatak brenda i isti tekst

Imaš isto to i na TEMU-u sa kojeg mnogo bržei pouzdanije stiže u Srbiju. Samo obrati pažnju da li šalju i napajanje ako ga nemaš. preko 90% njih ga prikazuje na slikama ali negde zavučeni piše da ga ne isporučuju sa uređajem.

Hvala svima na preporukama, uzeću neki od ovih što imaju i IDE koji neću nikada koristiti ali eto.

Nađoh i ovo kod nas kao OK opciju za 1900 sa adapterom za struju.

Ja sam pre nekih 10-ak dana instalirao SignalRGB čisto da ga isprobam. Posle njegove instalacije po isključivanju kompa su mi ostajali ventovi na radijatoru da svetle, što ranije nije bio slučaj. Pošto sam program nije ništa spec da bi se cimao i mozgao zbog čega se ne gasi osvetljenje i na tim ventovima, pao je uninstall što je rešilo i ovaj novonastali problem. OpenRGB nisam probao, a nemam ni nameru. I ovako osvetljenje držim na "Static" tj. jednobojno.

Last edited:
Nadam se da sam solidan skener/stampac izabrao, HP M141W... uvek mi je kuci nedostajao i skener pa kako sam brzinski gledao i izabrao za svega par minuta, valjda sam ubo ..najgore od svega mi je Hp softver, ono je jezivo

ja sam juče rezigniran bacio hp 211dw na tavan jer nisam više mogao da podnesem to maltretiranje koliko je ponašanje štampača neintuitivno, a softver neću ni da pominjem. ništa gore u svom životu nisam video. sad ću videti koji da kupim, HP neće biti sigurno

Back
Top Bottom