• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Windows news,tutorials and other discussions

15Mqu4J.png

tAo3wTO.png

Uglavnom su to appovi koji mi zatrebaju ponekad, ali bolje da su tu nego da zatrpavam desktop ili da ih manuelno trazim po start meniju.

Ovakav setup sa Total Commander-om koristim pa jedno ~15 godina, to mi je app koji je 100% aktivan kada god mi je komp upaljen.

Ne znam zaista, nikad nemam potrebe za tolikom manipulacijom fajlovima, moracu da vidim na yt za sta ga ljudi koriste, jer u mojoj glavi, to je samo program poput winrar-a, winzip-a i 7zip, za zapakivanje i raspakivanje fajlova 😵‍💫

Ne znam zaista, nikad nemam potrebe za tolikom manipulacijom fajlovima, moracu da vidim na yt za sta ga ljudi koriste, jer u mojoj glavi, to je samo program poput winrar-a, winzip-a i 7zip, za zapakivanje i raspakivanje fajlova 😵‍💫
Ne moraš da budeš napredan korisnik i koristiš sve njegove opcije da bi uvideo razliku, dovoljno je da ne želiš da gubiš vreme.

Recimo da imaš 30-40 igara u folderu i hoćeš da napraviš listu njihovih imena, umesto da ručno kopiraš ime svakog fajla u txt fajl što bi potrajalo 5 minuta, u Total Commanderu selektuješ šta hoćeš, izabereš Save selection to file i to je to, 5 sekundi posla. To je samo jedan primer.

Sama činjenica da imaš dva prozora za rad i što su akcije mahom na jedan pritisak tastera beskonačno olakšava posao.

Ima gazilion dobrih opcija [dir tabovi, dir precice, copy/move background que [gde mogu da se dodaju novi transferi bez cekanja da se stari zavrsi], batch rename, odlican Find alat, itd], ali na kraju se ipak svodi da sam sa TC-om navikao da baratam sa fajlovima.

Btw fun fact, kada u TC-u udjete u neki dir [na primer instalacija igre] i znate da vam treba neki fajl koji je zakopan u nekom nepoznatom sub-dir-u, Ctrl+B ce izlistati samo sve fajlove u svim sub-direktorijumima. Kada nadjete koji vam fajl treba, selektujete ga i ponovo pritisnete Ctrl+B da se redovna dir struktura vrati.

edit-

Alt+Shift+Enter za merenje velicine direktorijuma koristim non stop, bas ubrzava potragu za necim sto npr znam da je npr "veliko".

Num+/- su super za dodavanje skidanje imena fajlova/ekstenzija u selekciju. Numpad * radi invertovanu selekciju.

Alt + Down Arrow izlista sve nedavno posecene direktorijume, ponekad mi bas pomogne.

Last edited:
Bukvalno to. Kopiranje je brže nego klasično copy-paste u windwosu. Mada sada razlika nije nešto, možda par procenata. Bila je mnogo veća u vreme WinXPa. I naravno ako imaš instaliran teracopy što je moja topla preporuka onda je copy-paste brži od Total Commandera dok god je isključen Verify.

Ima gazilion dobrih opcija [dir tabovi, dir precice, copy/move background que [gde mogu da se dodaju novi transferi bez cekanja da se stari zavrsi], batch rename, odlican Find alat, itd], ali na kraju se ipak svodi da sam sa TC-om navikao da baratam sa fajlovima.

Btw fun fact, kada u TC-u udjete u neki dir [na primer instalacija igre] i znate da vam treba neki fajl koji je zakopan u nekom nepoznatom sub-dir-u, Ctrl+B ce izlistati samo sve fajlove u svim sub-direktorijumima. Kada nadjete koji vam fajl treba, selektujete ga i ponovo pritisnete Ctrl+B da se redovna dir struktura vrati.

edit-

Alt+Shift+Enter za merenje velicine direktorijuma koristim non stop, bas ubrzava potragu za necim sto npr znam da je npr "veliko".

Num+/- su super za dodavanje skidanje imena fajlova/ekstenzija u selekciju. Numpad * radi invertovanu selekciju.

Alt + Down Arrow izlista sve nedavno posecene direktorijume, ponekad mi bas pomogne.

Čekaj, zar SPACE na folderu ne izračuna veličinu foldera?

Hvala za druge stvari. Uči se čovek dok je živ :)

Back
Top Bottom