• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS3 Playstation 3 legacy topic

Šta mislite o PS3 slim CECH-2004B modelima?

Razmišljam se da uzmem jedan sa CFW-om i dosta opreme ali koliko vidim on ima isti 65nm RSX kao fat PS3 pa mi to ne deluje baš bezbedno.
Imao sam fat PS3 i popio sam YLOD pa bi mi bilo debilno da mi se na slimu desi isto a fali mi PS3 u kolekciji. :D
Nedavno sam pokupio jedan CECH3004A sa buvljaka i situacija je sledeca

Ovako izgledala fabricka pasta

IMG_20250829_185316.webp

Kako se uopce hladila i kad je bila nova, pitaj boga.

Mnogo bitna stvar, ocistis sva oksidacija koja se stvarala na aluminijskim hladnjakom.

download.webp

Ako dobro ocistis sva ta crnila imas -3'C nego samo da sklonis termalne paste. Trljas sa isopropyl po metalu dobrih 10minuta. Kakve Kryonaut paste, kakve PTM termalne padove.... Samo skidanje oksida sa metala!!! Provereno! :) Temperature tokom igranja su CPU/RSX 63-66'C.!!!
Naravno instaliras Webman MOD i aktiviras Dynamic Fan Control - Auto at 72'C, 29% Lowest Fan Speed. ali u poredenju sa 65nm, ovi CECH300X modeli sa CELL/RSX 45/40nm su veoma dobri sto se tice hladenja.
E sad HEN, jebiga. Ja licno ne vidjam sta je toliko losiji HEN od CFW. Naravno da nije toliko pouzdan ali 95% vremena radi bez problema.

To je to.

A da, 10godina i vise nisam video kako izgleda Gran Turismo 5 Prologue. Covece igra na momentima izgleda kao PS4 igra
Negde sam citao da radi u native 1080p za razliku od GT5 i GT6 koji su native 720p

Ovaj 4B je potencijalno malo noviji nego taj 1A?
200X - oznacava model konzole
4, 1, 2, 3 - oznacavaju region za koji je namenjena. 4 je Europe, 1 je USA itd.
A je 160GB verzija, B je 320GB verzija.

CECH 2004B - PS3 Slim - EUR trziste - 320GB HDD
CECH 2001A - PS3 Slim - USA trziste - 160GB HDD

Last edited:
Hvala na detaljnom objašnjenju. :)
Nemam volje da se cimam sa otvaranjem i čišćenjem iskreno.

A šta je HEN uopšte? Ovaj koji bih uzeo konkretno ima CFW 4.92 CEX Cobra 8.5.

Inače GT6 je 1080p na PS3, ali ne 1920x1080 nego 1440x1080.
Svakako impresivno po meni.

HEN je ekspoit koji ne menja sam firmware i OS. I dalje možeš da igraš narodne kopije igara sa nešto izuzetaka kao i da pokređeš nelicencirani softver plus, ako se dobro sećam možeš da ga ne uključiš ako hoćeš da ideš na PSN i da te ne banuju. Mada realno u 2025. to nećeš raditi, makar ne na zvaničnoj sonijevoj mreži.

CFW je custom firmware kao što ime kaže. Nudi potpunu kompatibilnost sa svim offline softverom i može da se kaći na piratski ekvivalnet PSNa ako to još radi. Pored toga ima mnogo više dodatnih opcicja poput overklokovanja sistema (nepreporučljivo) i bukvalno je mali OS za sebe. Lično imam CFW i mislim da je daleko bolje rešenje.

Znači u tom kontekstu je bolje što ovaj koji merkam ima CFW a ne HEN?

Poručen PS3, sada mi treba pomoć oko poručivanja bateriaj za Move.
Našao sam ove dve ali ne kapiram šta je razlika pošto za obe piše da je baterija za Move a razlika u kapacitetu je drastična:

Jedna je 1441 a druga 1442, za obe piše da su za Move a za jednu ima dodatno da je za right hand što nemam pojma na šta bi trebalo da se odnosi.

Ovo sam našao kao info na Redditu ali ne znam opet na šta se odnosi - 1441 is for the move controller, 1442 is for the nav controller

Stigao PS3 pa da se bacim odmah na CFW pitanja. :)

Ovo je CFW na konzoli, da li ima potrebe da nešto updateujem ili stavim neki drugi CFW, video sam pominje se neki evilnat, ne znam šta su razlike.

20250912_191612.webp

Pored toga, ne znam i da li ja mogu tako lako da instaliram koji hoću ili moram da pazim da nekako ne završim na OFW i posle ne mogu da se vratim?

Da li imam nekog razloga da se kačim na net ili ne?

Kako sve mogu da prebacujem igre na konzolu i odakle da ih skidam?

Hvala unapred na pomoći. :)

Koliko vidim, to je i poslednja verzija CFW, tako da nemaš šta da čačkaš. :)

Odavno sam instalirao igre na svoj, ali igre u PKG formatu se instaliraju iz Package managera. Dok se igre u ISO formatu prekopiraju na određenu putanju (dev_hdd0/PS3ISO - izguglah) i onda se pokreću preko MultiMan ili Irisman.

Igre skidaš sa torrent trackera. Rutracker, recimo.

Mislim da su PKG dumpovi igara sa PS Store, a ISO dumpovi sa fizičkih diskova. Ja sam preferirao PKG, pa ako ne mogu nešto da nađem, onda ISO. Nalaze se na dve različite lokacije u meniju konzole, a više mi se sviđala lokacija PKG igara, jer su ISO malo zavučene (Multiman podmeni, po sećanju).

Mislim da su PKG dumpovi igara sa PS Store, a ISO dumpovi sa fizičkih diskova. Ja sam preferirao PKG, pa ako ne mogu nešto da nađem, onda ISO. Nalaze se na dve različite lokacije u meniju konzole, a više mi se sviđala lokacija PKG igara, jer su ISO malo zavučene (Multiman podmeni, po sećanju).
Ja sam napravio od jednog usb hard dika dve particije ,jedna je ntfs za ps3 gde sam direktno loadovao igre na njemu druga fat 32 za 360 koja je na tom hdd sluzila za xbox360,nema nista lakse od toga po meni jer jedan hdd koristis na obe konzole a samo skidas igre u folderu i,li iso zavisi od tog sta ko prakikuje i prebacujes na hd direktno sa kompa,milina bozija :D
A je l' da jurim ISO ili PKG?
Po meni uvek bolje iso ali je lakse pkg jer mozes i sa konzole skidati direktno ,inace cestitke za konzolu moeni je to najomiljenija sony konzola mozda i vise od ps2 jako se lomim u tom nekom vrhu kod njih sto se microsofta tice tu je bez konkurencije 360...
Inace i ja sam pazario bas danas jedan sa sve kutijom :)

1757709124444.webp

Ja sam napravio od jednog usb hard dika dve particije ,jedna je ntfs za ps3 gde sam direktno loadovao igre na njemu druga fat 32 za 360 koja je na tom hdd sluzila za xbox360,nema nista lakse od toga po meni jer jedan hdd koristis na obe konzole a samo skidas igre u folderu i,li iso zavisi od tog sta ko prakikuje i prebacujes na hd direktno sa kompa,milina bozija :D

Po meni uvek bolje iso ali je lakse pkg jer mozes i sa konzole skidati direktno ,inace cestitke za konzolu moeni je to najomiljenija sony konzola mozda i vise od ps2 jako se lomim u tom nekom vrhu kod njih sto se microsofta tice tu je bez konkurencije 360...
Inace i ja sam pazario bas danas jedan sa sve kutijom :)

View attachment 18933
Svaka čast, baš dobro stanje rekao bih.

Koliko si ga platio ako nije tajna?

OK, nakon malo igranja, bez problema sam prebacio preko FTP-a PKG i folder igre (ne kapiram sad zašto postoje i folder igre :) ) i one rade.

ISO fajlove isto prebacim bez problema ali sa dve igre koje sam probao dobijem grešku ako pokrenem iz Webmana a ako pokrenem iz Multimana dobijem neku grešku da je ISO encrypted tako da mi ostaje još to da rešim nekako.

Inače je l' Multiman kao neka vrsta zamene za XMB, može da se bootuje direktno u njega?
Više mi se sviđa što su kod njega sve igre objedinjene na jednom mestu.

Bump.

Možda @Jedah ima odgovor na ovo.

Ili možda treba da nađem neki sajt za ISO fajlove na kome nisu enkriptovani?

Back
Top Bottom