• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS3 Playstation 3 legacy topic

Mislio sam da postoji neki jednostavniji način. :)

Onda ću gledati da se primarno oslanjam na pkgi a ISO samo kad baš mora...

Bump.

Možda @Jedah ima odgovor na ovo.

Ili možda treba da nađem neki sajt za ISO fajlove na kome nisu enkriptovani?
Gde si to stavljao ISO fajlove?

Folder/raspakovane igre idu u - dev_hdd0/GAMES
ISO igre kopiras u - dev_hdd0/PS3ISO

Webman mod moze da dekriptuje iso on-the-fly.
Ubaci u PS3ISO folder igru i dkey, preimenuj da imaju isti naziv i to je to.

Webman mod moze da dekriptuje iso on-the-fly.
Ubaci u PS3ISO folder igru i dkey, preimenuj da imaju isti naziv i to je to.
Hvala, ovo radi.

Samo sam ubacio dkey u ISO folder i pokrenuo igru kao i inače i sad radi.

Ono što me buni je što u istom folderu ima još 15ak igara od prethodnog vlasnika koje sve rade ali ne postoji ni jedan dkey za njih. To znači da su one bile dekriptovane pre prebacivanja?

Imaš pkgi aplikaciju s kojom direktno skidaš sve sa PSN-a. ISO traži samo za igre koje su izašle isključivo na BR-u.
Krenuo sam i ovo da podesim.

Ako sam dobro razumeo, ja moram da se ulogujem na PSN nalog da bih aktivirao PS3 kao primarni da bih koristio pkgi?

yup, sa nekim 'dummy' accountom je dovoljno, samo da se kreira act.dat fajl na hdd-u. imaš na reddit-u config.txt i dbformat.txt fajlove ako zatreba.

Ono što me buni je što u istom folderu ima još 15ak igara od prethodnog vlasnika koje sve rade ali ne postoji ni jedan dkey za njih. To znači da su one bile dekriptovane pre prebacivanja?
Da.

Nastavlja se PS3 istraživanje.

Što se tiče ISO fajlova to sam valjda sada trajno rešio. U principu moguće je skinuti i dekriptovane ISO-e sa nekih sajtova ali ni tada nije skroz sigurno da se neće naleteti na neki koji nije dekriptovan.
Ovaj guide mi se za sad pokazao kao najsigurnija i vrlo jednostavna opcija pa eto ako je još nekome korisno.

pkgi ne mogu da instaliram jer na PS3 ne mogu da se uopšte ulogujem na dummy PSN nalog koji sam napravio. Traži mi device setup password koji nije problem da generišem na PC-u ali kada probam i sa njim da se ulogujem samo mi izbaci opet QR kod sa linkom na kome se generiše password tako da se tu upadne u loop iz koga ne može da se izađe. Tako da za sad odustajem od te opcije.

Bacio sam malo pogled i na temperature tokom igre, CPU je išao max do 69C a GPU do 83C. Fan speed je na 28% i u XMB-u i u igri i ne pomera se, odnosno pomerio se jednom na 29%. Ne znam da li bih tu možda trebao nešto da regulišem?

Last edited:
Bacio sam malo pogled i na temperature tokom igre, CPU je išao max do 69C a GPU do 83C. Fan speed je na 28% i u XMB-u i u igri i ne pomera se, odnosno pomerio se jednom na 29%. Ne znam da li bih tu možda trebao nešto da regulišem?
Cuti i igraj dok ne crkne...

Stavio sam fiksno fan speed na 40% što je minimalna vrednost i sad su znatno niže temperature. Ne kapiram zašto je bio zakucan na 28%...

Postoji neki način da proverim koji DS3 je original a koji kopija?
Prodavac mi je rekao da je jedan od ova dva kopija ali spolja izgledaju baš identično.

20250925_212146.webp
20250925_212231.webp

Ovo je moj DS3 koji sam ranije kupio i sigurno je original. Drugačiji je dosta tekst na nalepnici.

20250925_212348.webp

vezes ga na neki slabiji punjac od telefona ako se puni nije original. Ili ga vezes na PC
Connect your DualShock 3 to your PC using a USB cable.
In Windows, navigate to Control Panel > Hardware and Sound > Devices and Printers.
A genuine Sony controller will be listed as "PLAYSTATION(R) 3 Controller".
A counterfeit will often appear as "PS3 GamePad" or a generic "HID-compliant game controller".

Bio je i neki app za pc, cini mi se da mi je @Omega rekao ime kada sam ja proveravao moje kontrolere.

Rekao bih da je onaj donji kopija, fontovi na nalepnici nisu skroz kako treba a i piše spojeno EntertainmentInc. umesto Entertainment Inc.

To da, on mi deluje da je sigurno kopija.

Pitanje je zapravo da li je prvi original. :)

Jbg to već ne bih znao. Možda da ga otvoriš pa vidiš, verovatno po ploči, čipovima ili bateriji može da se provali.

U zadnjih godinama kad je PS3 jos bio popularan pa mozda 80% kontrolera koje sam srecavao izmedju ljudima, po igracnicama ili u prodaji su bili ti fake kineski kontroleri koji gotovo ih ne mozes spoznati.
Medjutim svi su imali tako uzasan dead zone na analozima, prosto je bilo nemoguce nisaniti na njima i igrati bilo kakve pucacine bilo da su to FPS ili TPS, sto ubija dozivljaj u igrama.

Last edited:
Ja sigurno imam jedan original, jer mi je bivsi kolega prodao PS3 super slim, neki red edition, kutija, kontroler njegov i sve.
Njegovi su u Austriji pa je tamo kupio i naravno to vise ne igra.
Za taj znam sigurno da je OG. :D Otvarao ga nisam though.

Za ostale, djavo ce ga znati.
Mislim da je @Ace u pravu, da samo kad ga otvoris mozes da provalis, ono, 100%.
Toliko je trziste preplavljeno kopijama, pogotovo za PS3.

Video sam da pise "PLAYSTATION(R) 3 Controller" na kontrolerima, on PC, a da je zapravo kinez. To se lako spoof-uje.

Back
Top Bottom