Evo mog izvestaja posle prvog prelaska na Switchu, posle 30+ sati.
1. Grafika - primetan je LOD pop-in ali odlicno se uklopljen u samu igru, s obzirom da se vecinom igra u mraku ili mutnoj vodi. Na momente izgleda iznenadjujuce lepo. All in all sve ok.
2. Performanse - u vecini delova solid 30 FPS. Postoje medjutim lokacije gde primetno i konzistentno opada. Nije dealbreaker, ali se oseti. Ono sto je po meni veci problem su relativno cesti crashevi. Otprilike na svakih 5-6h igranja sam imao po crash.
3. Audio dozivljaj - vrhunski. Muzika, zvukovi, sound design - miina.
4. Gameplay - unikatan. Survival aspekti minimalni u smislu da nije tesko ostati ziv. Teze je ostati cistih gaca. Izuzetno immersive iskustvo - vrlo malo handholdinga, nema quest markera i ostalih gluposti. Uprkos tome skoro uvek je jasno kako napredovati pricu.
5. Prica - nesto sto mnogi ne ocekuju u ovakvoj igri, i iznenade se kada shvate da igra ima interesantan zaplet koji cesto bude glavni motivator za nastavak sve dubljeg istrazivanja bezgranicnog ponora. Nacin na koji je prica deliverovana je nenametljiv, podstice mastu, nagradjuje eksploraciju i eksperimentaciju. Takodje, ima dosta humora ali nije onaj moderan self-aware, breaking-the-fourth-wall, haha-megakorporacije-sucks tip, dosta je suptilniji a efikasan.
All in all solidan Switch port i fe-no-me-nal-na igra. Steta sto nema visoki replay value, ali definitivno ce se ponoviti jer ima delova koje nisam dovoljno istrazio. Ne bih se slozio sa
@Yuka Sakazaki da je pocetak najbolji. Iako igra ima jak start, najvise sam uzivao mid to late game, kada sam savladao sve mehanike i sisteme i poceo da ih koristim u svoju korist.