Posle 24h sa konzolom, iskreno imam samo reči hvale, barem za stvari koje su meni bitne.
Što se tiče pozitivnih stvari:
- zvučnici su odlični, u više navrata su me iznendili. U MK World, kada se pokupi item i kreće onaj zvuk dok se ne otkrije koji item je, tačno može da se čuje da se to dešava u gornjem levom uglu, maltene da zatvorenih očiju može da se odredi odakle dolazi zvuk.
- HD rumble je dobio fin upgrade. Prvi put kada sam pokrenuo MK sam ga igrao sa Pro kontrolerom za switch 1 i nije bilo neke razlike. Međutim, posle sam uzeo i igrao u portable modu i razlika je primetna. Opet primer iz MK - na jednoj mapi nojevi trče po stazi i dok se prolazi pored njih moze da se oseti kako ''tutnje'' nogama, i to baš lepo da se oseti, detaljno, nije kao ona obična vibracija.
- novi mehanizam tj magneti su odlični, drago mi je što idalje postoji taj ''switch'' zvuk kada se spoje. Drže odlično i stvarno za razliku od switch 1, nema tog mrdnja izmedju joy cona i konzole
- cela konzola deluje kvalitetno napravljeno, za sad nisam primetio neki detalj da odskače i da izgleda ''jeftino''
- ja nemam preveliku šaku ali posle 90min igranja me nisu ruke bolele, takođe nisam morao da pomeram ruke jer mi je bilo neudobno (a igrao sam ležeći)
Negativna stvar je svakako ekran, nisam previše merodavan, iako imam mobilni sa AMOLED ekranom, monitor sa OLEDom i tablet sa LCDom, često igram i DS/3DS - sve uređaje koristim i brzo se naviknem i uglavnom bude reakcija ''yeah, nije OLED/AMOLED ali može da prođe''. Tako da tu neću previše da tupim sem da kažem da je šteta što su tu štedeli.
Potencijalno negativna stvar je baterija. Za ≈90min igranja MK Worlda sam sa 93% baterije pao na 31%, ekran i zvučnik su bili na 80% od maximuma i sve ostalo uključeno (wifi, rumble). Dodatno što MK nije toliko zahtevna igra, konzola se jedva bila zagrejala posle igranja. Tako da uz igru kao što je Cyberpunk očekujem još slabije rezultate. Svakako jedna serija igranja nije dovoljan pokazateljm baterije, ali nagoveštava da će se češće držati switch na punjaču dok se igra portable, posebno u odnosu na OLED switch 1.